EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15236 tot 15240
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Deutsche Bank noemt waarschuwing IMF ‘conservatief’

Het is een woord dat steeds vaker lijkt op te duiken in de financiële markten: liquiditeit. Zo waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) recent voor de risico’s van steeds minder liquiditeit in de markten.

Expert Joe LaVorgna van Deutsche Bank ging in op de kwestie en waarschuwde dat zelfs de waarschuwing van het IMF mogelijk niet genoeg was. Hij schreef daarover:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

ECB voorziet 1,5 miljard euro extra voor noodkrediet Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag nog eens het plafond voor noodkrediet aan de Griekse banken verhoogd, met 1,5 miljard euro. Daarmee loopt de omvang van die zogenaamde Emergency Liquidity Assistance (ELA) op tot 75,5 miljard euro. Dat is vernomen van ingewijden bij een Griekse bank.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

‘ECB verhoogt opnieuw bedrag noodsteun voor Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de maximale omvang voor de noodsteun die aan Griekse banken kan worden verleend opnieuw verhoogd. Dat meldde de Duitse krant Handelsblatt woensdag op basis van ingewijden.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) zou met 1,5 miljard euro zijn opgehoogd tot 75,5 miljard euro. Die steun wordt door de centrale bank van Griekenland verleend en moet voorkomen dat Griekse banken omvallen. Door de grote onzekerheid over de economische toekomst van het land halen veel Grieken hun geld van de bank.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Moeten spaarders zich zorgen maken over QE?

Er wordt steeds meer gekeken naar de negatieve gevolgen die kleven aan het monetaire verruimingsbeleid. Dit gebeurt nadat onder andere Laurence Fink van BlackRock en ook Mario Draghi van de ECB in dit kader van zich hebben laten horen.

Tijdens de International Monetary Fund Spring Meeting, zei Mario Draghi tegenover Cnbc dat de lage rente van de ECB en het kwantitatieve verruimingsprogramma dat net van start is gegaan, spaarders hard hebben geraakt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Griekse regering op zoek naar 2,5 miljard euro voor mei

Athene is opnieuw op zoek naar geld. De Griekse regering heeft zowat 2,5 miljard euro nodig om te kunnen voldoen aan haar verplichtingen tegenover haar schuldeisers. "Mijn doel is 2,5 miljard, om tegemoet te komen aan alle verplichtingen in mei", aldus plaatsvervangend minister van Financiën Dimitris Mardas vandaag op de Griekse radio. Athene heeft volgens hem geen financieringsprobleem meer voor de lopende maand april. Een kloof van zowat 400 miljoen euro die er tot vanochtend was, is volgens Mardas gedicht.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs