Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15236 tot 15240
Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Rusland en China bouwen eigen SWIFT systeem

Met sancties en dreigementen schiet het Westen in eigen voet. Een bittere pil voor de Russen maar groeien er sterker uit. Poetin vindt aansluiting bij China en antwoorden beide met eigen internationaal betaalsystem wat de dollar verder zal doen desintegreren.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Griekenland schopt zichzelf onderuit

Af en toe komt er een moment waarop je beseft dat je je mening moet herzien. Neem nu de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis. Samen met zijn eerste minister Alexis Tsipras heeft hij nog voor de parlementaire verkiezingen in januari staan roepen dat de schuldeisers van Griekenland een lesje moeten worden geleerd in nederigheid.

Maar, nu hebben de andere eurolanden en de ECB steeds meer grip op de publieke opinie, zo blijkt. Terwijl Tsipras en Varoufakis nog niet zo lang geleden hebben verklaard dat Griekenland bij voorkeur een lid blijft van de monetaire unie, zegt de minister van Financiën vandaag iets helemaal anders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

70% van de Amerikanen kent Janet Yellen niet

Uit een poll afgenomen door The Wall Street Journal en NBC News zijn – wat de bekendheid van de Federal Reserve betreft – een aantal opvallende resultaten gekomen.

Het opmerkelijkste resultaat is dat 70% van de Amerikanen niet (of niet zeker) weet wie Janet Yellen is. Ter vergelijking, slechts 1% had nog nooit van George W. Bush gehoord.

De poll wijst wel uit dat slechts 8% van de Amerikanen de Federal Reserve als instituut niet kent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Waarom goud niet teleurstellend is

De prijs van goud had dit jaar een vliegende start. Inmiddels staat het gele edelmetaal nog maar op een klein plusje voor dit jaar. Ondanks dat de goudprijs dus weinig bevredigend is voor beleggers op dit moment, is het edelmetaal toch allerminst teleurstellend, zegt Rick Rule, van Sprott Asset Management, in gesprek met Kitco.

‘Er zijn veel mensen met verschillende verwachtingen van goud. Voor mij is goud echter niet teleurstellend’, zegt Rick Rule. Hij wijst daarbij op het volgende voorbeeld: ‘Ik heb een kamer gezien bij motel 6 waar je vroeger voor een ounce goud 6 nachten kon verblijven. Inmiddels koopt diezelfde ounce je daar 16 overnachtingen. En dat is precies wat goud moet doen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Nog steeds meer dan 15 miljoen Belgische franken in omloop: hoeveel van deze biljetten heb jij nog liggen?

Meer dan een decennium geleden schakelden we over naar de euro maar nog heel wat landgenoten blijven blijkbaar gehecht aan de oude Belgische franken. Volgens de Nationale Bank waren er eind vorig jaar nog steeds meer dan 15 miljoen biljetten, van alle mogelijke coupures, in omloop. Het totale bedrag loopt omgerekend op tot maar liefst 152.942.408 euro.