Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15241 tot 15245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Sancties dwingen Total tot Chinese samenwerking in Rusland

[...]

Naast het probleem met het verkrijgen van dollar-investeringen voor dit project is een  bijkomende factor hierbij de grote bereidheid vanuit China om te investeren in diverse projecten en hierbij een leidende rol op te nemen, dit ten koste van de US.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Vergeet de fundamentals, de aandelenmarkt draait slechts om 1 ding

De meeste markten bevinden zich momenteel in een euforische staat. Zo bevindt de Dow Jones Industrial Average zich boven de 18.000, staat de Nasdaq boven de 5.000 en beweegt de Russell 2000 zich richting nieuwe record hoogtes.

Ook in Japan gaat het goed. Stond de Japanse Nikkei 225 Composite begin dit jaar nog onder de 17.000, inmiddels begeeft de index zich richting een niveau van 20.000, hoogtes die sinds 2000 niet meer gezien zijn. Verder handelt de Duitse DAX voor het eerst boven de 12.000 en staat de index bijna 30 procent hoger dan tijdens de low eerder dit jaar. Ook in China doet de aandelenmarkt het goed. De Shanghai Composite Index staat op een plus van zo’n 16 procent ten opzichte van de lows in februari.

Het overkoepelende thema: 7 jaar na de financiële crisis strooien centrale bankiers wereldwijd nog steeds met stimuleringsmaatregelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Miljardair Soros kijkt in glazen bol: Ellende in Griekenland

En ja hoor. Er is weer een grote multimiljardair annex beleggingsgoeroe die zich uitspreekt over de Griekse ramp. Investeerder George Soros laat dit keer zijn licht schijnen op de hopeloze situatie waarin Hellas verzeild raakte.

Soros is er helemaal klaar mee. De tragedie heeft lang genoeg geduurd. Volgens de miljardair is de kans heel klein dat Griekenland, als lid van de eurozone, deze problemen nog te boven komt. Hij vreest dan ook een slechte afloop.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Rechts eet links op in Frankrijk. Wat zijn de gevolgen op economisch vlak?

De departementsverkiezingen, die zondag plaatsvonden in Frankrijk, gelden als graadmeter voor de nationale verkiezingen. Wat leren we hieruit? Dat links op sterven ligt. En maar goed ook.

Want wat een dwaas is die François Hollande toch. Wat een droevig figuur. Heeft die PS-er iets van wezenlijk niveau voor elkaar gekregen in de afgelopen jaren? De begroting is een ramp, de schuldenberg zwelt en zwelt maar aan en de arbeidsmarkt blinkt uit in inertie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Moody’s verlaagt rating Oekraïne

Moody’s heeft zijn rating voor de kredietwaardigheid van Oekraïne met een stap verlaagd van Caa3 naar Ca. De vooruitzichten voor het land blijven negatief. Dat maakte de kredietbeoordelaar dinsdag bekend.

De voornaamste reden voor de verlaging is ,,de waarschijnlijkheid dat private buitenlandse schuldeisers substantiële verliezen zullen lijden als gevolg van het overheidsbesluit om de meerderheid van zijn uitstaande obligatieleningen in euro’s te herstructureren”, aldus Moody’s. Volgens de kredietbeoordelaar gelden de herstructureringsplannen ook voor leningen van staatsbedrijven en voor euroleningen van de stad Kiev.