EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15241 tot 15245
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Zwitserse pensioenfondsen vluchten naar cash

De negatieve rente drijft Zwitserse pensioenfondsen tot wanhoop. Een belegging in Zwitserse staatsobligaties kost meer geld dan het oplevert, terwijl banken een boeterente in rekening brengen voor vermogen dat de fondsen tijdelijk op bankrekeningen parkeren. De negatieve rente is zelfs zo hoog dat het voor een pensioenfonds in Zwitserland lucratief wordt miljoenen aan contant geld op te nemen en in een kluis te bewaren.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Siemens schrapt 4.500 extra jobs

Het Duitse technologieconcern Siemens schrapt nog eens 4.500 arbeidsplaatsen, waarvan 2.200 in Duitsland, meldt het concern.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

ECB verhoogt plafond voor noodkredieten aan Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag het plafond van zijn noodfinanciering, de 'Emergency Liquidity Assistance', voor Griekse banken opnieuw verhoogd, deze keer met 2 miljard euro tot 78,9 miljard euro. Dat melden anonieme bronnen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Ruim duizend ontslagen bij Ziggo

Door de overname van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, verliezen ruim 1000 medewerkers hun baan bij Ziggo, en niet 450, zoals eerder was gecommuniceerd door het kabelbedrijf. ‘Waanzinnig,’ zegt Linda Groen, bestuurder bij FNV Publiek Belang, ‘Voor de fusie zei de directie dat de consequenties voor personeel zouden meevallen. Nu blijkt wat hun woorden waard zijn geweest.’

[...]

Lees verder op Emerce.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Cacao-oogst Ghana naar de knoppen, chocola kan duurder worden

Chocola wordt mogelijk duurder door een mislukte cacao-oogst in Ghana. De op een na grootste cacaoproducent in de wereld kan zijn verkoopcontracten niet nakomen, waardoor de prijs van de grondstof wereldwijd omhoog gaat, zo verwachten handelaren.

De onverwachte daling van de productie is volgens de cacaoboeren te wijten aan een gebrek aan pesticiden en slecht weer. Toonaangevende chocoladeproducenten komen nu met een tekort aan cacaobonen te zitten, maar de mislukte oogst is ook een financiële klap voor het West-Afrikaanse land.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs