EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15246 tot 15250 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Een bankrun in Griekenland kan elk moment plaatsvinden

Zelfs als Griekenland voorlopig op tijd geld terugbetaalt aan zijn geldschieters, denken de experts van Barclays dat de Griekse overheid verstrekkende maatregelen moet nemen om te voorkomen dat de economie van het land volledig instort. Barclays zei in dat kader dat een run op Griekse banken elk moment kan worden getriggered door elke gebeurtenis. De bank stelt dat Griekenland bijna zo goed als zeker kapitaalcontroles zal moeten doorvoeren, die de toegang die mensen hebben tot hun geld zal moeten beperken.

Economisch analist Francois Cabau en zijn team schreven daarover deze week in een note: ‘Nu het vertrouwen zo fragiel is, is het risico dat een bepaalde gebeurtenis een volledige bankrun in werking zal zetten erg groot. Een duidelijke trigger kan bijvoorbeeld zijn dat de onderhandelingen tussen instituties en de Griekse overheid zullen worden stopgezet.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

‘Topmannen Deutsche Bank stappen op’

De twee bestuursvoorzitters van Deutsche Bank, Jürgen Fitschen en Anshu Jain, gaan hun vertrek bekendmaken. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal zondag op basis van ingewijden rond de zaak.

Fitschen en Jain staan sinds eind mei 2012 gezamenlijk aan het hoofd van de grootste bank van Duitsland. Er werd niet gemeld waarom de twee bestuursvoorzitters weg zouden gaan.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Juncker ‘beetje teleurgesteld’ over Tsipras

EU-voorzitter Jean-Claude Juncker is ,,een beetje teleurgesteld” over de harde woorden die de Griekse premier Alexis Tsipras vrijdag uitte over de voorstellen van de schuldeisers voor een oplossing van de Griekse schuldencrisis. Dat liet Juncker zondag weten op de G7-vergadering in het zuiden van Duitsland.

Tsipras zei in het Griekse parlement dat de voorstellen van de schuldeisers ,,onrealistisch en absurd” zijn en dat hij niet zou instemmen met de plannen. Alleen de voorstellen van de Griekse regering vormen volgens Tsipras ,,een realistische basis” voor een akkoord. Juncker hoopt dat die plannen spoedig worden voorgelegd. Er kan volgens hem echter geen ,,konijn uit de hoge hoed worden getoverd” om het Griekse probleem op te lossen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Ook voor jihadi's is Spanje een poort naar Europa

Hoewel Spanje tot voor kort relatief weinig problemen leek te hebben met radicaliserende moslims, zijn er signalen dat die situatie aan het veranderen is. Om de haverklap berichten Spaanse media de jongste tijd over nieuwe arrestaties van vermeende terroristen en jihad-ronselaars. De Amerikaanse nieuwswebsite Ozy vroeg zich af of Spanje een transitland voor terroristen geworden is en trok op onderzoek uit.

Hoewel ook Spanje in de klappen van het moslimterrorisme gedeeld heeft, toen Al-Qaeda in 2004 een treinstel opblies in Madrid, met tweehonderd doden en achttienhonderd gewonden tot gevolg, leek het land in de daaropvolgende jaren niet meteen een broeihaard voor terrorisme.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Niemand lijkt te weten over hoeveel strijders Islamitische Staat beschikt

Onlangs liet Antony Blinken, de Amerikaanse vicesecretaris van buitenlandse zaken, zich onlangs ontvallen dat de door de Verenigde Staten geleide coalitie in Syrië en Irak al zeker 10.000 militanten van Islamitische Staat gedood heeft. Dat zou, vanuit een westers standpunt, geweldig nieuws moeten zijn.

In juni vorig jaar meldde een CIA-rapport immers nog dat de jihadistische beweging slechts over 10.000 strijders beschikte. Nu blijkt dat Islamitische Staat ondanks de grote verliezen nog steeds zijn veroverde territorium kan bezetten en zelfs uitbreiden, wordt duidelijk dat die CIA-cijfers absoluut niet kloppen. Maar met hoeveel zijn ze dan wel? Niemand die het lijkt te weten.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs