Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 15246 tot 15250
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

600.000 Bulgaren zijn de moderne slaven van Europa

600.000 Bulgaren of een kwart van ‘s lands werkende bevolking verdient minder dan 200 euro per maand ondanks dat ze voltijds werken. Moderne slavernij, schrijft de krant 24 Chasa:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Europa en het einde van werk?

Het statistiekenbureau Eurostat gaf maandag de werkloosheidscijfers voor januari vrij. Hoewel ze de beste zijn sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2007, zitten in de EU 28 bijna 24 miljoen mensen zonder werk. In de eurozone gaat het om 18 miljoen mensen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

‘Eurolanden werken aan nieuwe steun Grieken’

De eurolanden werken aan een nieuw steunprogramma voor Griekenland ter waarde van 30 à 50 miljard euro. Dat zei de Spaanse minister van Economische zaken Luis de Guindos maandag tijdens een bijeenkomst in Pamplona.

Volgens De Guindos kan het nieuwe programma meer flexibele voorwaarden bevatten voor de leningen dan de huidige steun. Griekenland kwam onlangs een tijdelijke verlenging van het huidige steunprogramma overeen met de andere eurolanden. Het steunprogramma liep oorspronkelijk zaterdag om middernacht af en is nu verlengd tot en met 30 juni.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Nasdaq na 15 jaar weer boven 5000 punten

De graadmeter van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq is maandag gestegen tot boven de 5000 punten. Het is vijftien jaar geleden dat de index met het uiteenspatten van de internetzeepbel onder die grens dook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

“De Amerikaanse economie is helemaal zo sterk niet”

De Amerikaans economie kan wel eens niet zo sterk zijn als veel beleggers denken. De economie is voor groei namelijk enorm afhankelijk van de consumenten. Dat zei Jim O’Neill, voormalig charmain van Goldman Sachs Asset Management.

‘Als de Amerikaanse consument goed wordt voor meer dan 70 procent van het bruto binnenlands product (bbp), zoals nu weer het geval lijkt te worden, dan is het Amerikaanse structurele groeiverhaal helemaal niet zo krachtig als veel mensen nu lijken te geloven’, zei O’Neill. ‘Het was wel sterk, maar het begint te verzwakken.’