Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 1526 tot 1530
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 april 2017

‘Tien keer vroeg Trump aan Merkel hetzelfde’

“Tien keer vroeg Trump [ aan de Duitse kanselier Angela Merkel] of hij een handelsakkoord met Duitsland kon onderhandelen. Elke keer antwoordde ze: “ Je kan geen akkoord met Duitsland afsluiten, enkel met de EU.” Na de elfde keer leek de president de boodschap te hebben begrepen: “Oh, ok, dan sluiten we het akkoord met Europa.” Merkel informeerde haar kabinetsleden daarna dat Trump ‘ een totaal verkeerd begrip had van de fundamentele werkingsregels inzake de EU en handel.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 april 2017

Uitslag Franse verkiezingen stuwt euro de hoogte in

De euro is vanochtend (plaatselijke tijd) sterk gestegen tegenover de dollar en de yen in Azië, na de publicatie van de exitpolls na de eerste ronde van de presidentsverkiezing van zondag. De centrumkandidaat Emmanuel Macron en de extreemrechtse Marine Le Pen zullen het tegen elkaar opnemen in de tweede ronde op 7 mei.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 april 2017

Grootste daling huizenprijzen Londen in acht jaar

De huizenprijzen in Londen lieten in april de grootste daling in acht jaar tijd zien, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Britse vastgoedwebsite Rightmove. De gemiddelde vraagprijs in de hoofdstad lag de afgelopen maand op £636.777, een daling van 1,5% ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar. Het is geen groot percentage, maar het is wel een trendbreuk in de huizenmarkt van Londen die tot voor kort alleen maar duurder leek te worden. De prijsdaling van de afgelopen maand was de grootste op jaarbasis sinds mei 2009.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 april 2017

Beleggers euforisch na uitslag Franse verkiezingen

De uitslag van de Franse verkiezingen heeft veel beleggers kennelijk gerust gesteld, want de volatiliteitsindex van de S&P 500 index zakte opeens met 22%. Het feit dat niet Marine Le Pen, maar Emmanuel Macron het hoogste percentage kiezers wist te bemachtigen gaf de aandelenmarkten wereldwijd vleugels. De AEX index opende 2,5% hoger en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds het uitbreken van de financiële crisis. De Duitse Xetra Dax bereikte een nieuwe record, terwijl de Franse CAC40 index 4% hoger opende.