Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 1526 tot 1530
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Column: Leen je rijk!

Het idee dat je eerst moet sparen voordat je iets kunt kopen beschouwde ik als iets vanzelfsprekends, totdat ik begon met studeren en opeens bijna gratis geld kon lenen van de IB-Groep (later DUO genoemd). Dat werd zelfs zo aantrekkelijk gemaakt dat het loonde om maximale studiefinanciering op te nemen en dat geld vervolgens op een spaarrekening te parkeren tegen een hogere rente.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Poetin verlengt embargo op landbouwproducten uit EU

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag het embargo op voedselproducten uit westerse landen verlengd tot eind 2018. Dat embargo is een reactie op het Amerikaans-Europees sanctieregime tegen Rusland wegens de crisis in Oekraïne en de door de betrokken landen als illegaal bestempelde Russische annexatie van het schiereiland Krim én wegens de niet-implementatie van de akkoorden van Minsk over de Donbass-regio. Eveneens vandaag besloot de Europese Commissie haar steun aan de Europese fruitproducenten te verlengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

7 dingen die succesvolle mensen doen in de zomer en luie mensen niet

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor de ene een reden om zich te laten gaan, voor de andere het ideale moment om aan zijn succes van morgen te werken. De zomer is niets anders dan een seizoen met een andere temperatuur. Op uitzondering van enkele ‘zomerse’ evenementen is er geen excuus om niet aan je toekomst te werken.

De zomer is het ideale moment om een voorsprong op te bouwen op anderen die liever lui zijn. Succesvol worden betekent alvast niet dat je de zomer vrij moet nemen. Succesvol worden betekent dat je aan je succes moet werken. Een zonnetje aan de hemel is geen excuus om dat te laten vallen.

Zo spenderen succesvolle mensen hun zomer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Een inkomen van $500.000 per jaar is niet genoeg voor deze mensen om rond te komen

Voor sommige Amerikaanse gezinnen is het niet voldoende om rond te komen met een jaarsalaris van $500.000. Advocaten die bijvoorbeeld in New York wonen, hebben amper genoeg aan een half miljoen per jaar. De voornaamste reden hiervoor is hun levensstijl. Financieel blogger Sam Dogen deed de test.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

De totale incompetentie van de Fed

Janet Yellen, voorzitter van de Fed, denkt dat we in ons leven geen crisis meer gaan meemaken zoals die van 2008. Een totaal belachelijke uitspraak, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'De totale wereldwijd uitstaande schuld is nu 217 duizend miljard dollar. Dat is drie keer het totale BBP', zegt De Kort. 'Dus we zijn rijk, maar we hebben een heleboel dingen bij elkaar geleend. Zolang de wereldeconomie groeit of de rente laag is, kun je dat blijven financieren. Die rente is heel laag, maar de wereldeconomie groeit niet echt.'