Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15251 tot 15255
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Hoogste exportgroei in vijf jaar

De Nederlandse export groeit dit jaar naar verwachting met 4,5 procent. Dat is de hoogste groei in vijf jaar tijd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Column Kees de Kort | De FED zegt het nu ook: beleggers zijn lui geworden

De tweede man van de FED en een Chinese toezichthouder hebben zich uitgesproken: het gat tussen de reële en de financiële markt wordt nu wel erg groot. BNR's macro-econoom Kees de Kort geeft commentaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Waarom de olieprijs dit jaar naar 70 dollar gaat

Ondernemer in de energiebranche, Boone Pickens, verwacht dat de olieprijs aan het einde van het jaar op 70 dollar per vat zal staan. Daarnaast verwacht hij een olieprijs van 80 tot 90 dollar per vat binnen 12 tot 18 maanden.

In een interview zei Pickens dat Amerikaanse producenten zich in het proces bevinden om de markt weer in balans te krijgen, waarbij hij doelde op het dalend aantal olieboorplatformen als gevolg van de langdurig gedaalde olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Oekraïne hoeft Russische schuld niet vervroegd af te lossen

Rusland zal Oekraïne niet vragen om de uitstaande schuld vervroegd terug te betalen.

Dat heeft de Russische staatssecretaris van Financiën Sergei Storchak maandag gezegd, meldt Reuters. Rusland heeft eind 2013 3 miljard dollar aan Oekraïense obligatieleningen in euro's gekocht.

De obligaties vervallen in december, maar bevatten een clausule waarin staat dat het Kremlin onmiddelijke betaling kan eisen wanneer de Oekraïense staatsschuld meer dan 60 procent van het bbp bedraagt. Vorig jaar bedroeg de schuld echter al 73 procent van het bbp. Dit jaar stijgt dat percentage naar verwachting tot 94 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Verzekeren tegen overstroming: dat kan weer, voor eerst sinds waternoodramp

Huishoudens kunnen zich binnenkort weer verzekeren tegen overstromingsschade. Het verzekeringsbedrijfje Neerlandse komt opnieuw met een polis die dekking biedt tegen schade bij overstromingen.

Het is voor het eerst sinds de jaren vijftig dat de schade volledig vergoed kan worden, bevestigde Neerlandse maandag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Na de watersnoodramp van 1953 spraken verzekeraars af om dit soort grote rampen voortaan niet meer in de dekking op te nemen. Het risico dat een verzekeraar om zou vallen, zou te groot zijn.

Pas in 2012 durfde Neerlandse het als eerste partij aan om overstromingen weer te gaan verzekeren. Maar de vraag naar die zogeheten catastrofeverzekering viel tegen, omdat de dekking relatief laag was (maximaal 75.000 euro) en de premie juist erg hoog. Vorig jaar stopte Neerlandse daarom met dit product.