Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 15256 tot 15260
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

ECB kan nauwelijks genoeg obligaties vinden

De ECB maakte in januari bekend voor in totaal €1.140 miljard aan staatsobligaties op te kopen, maar het is de vraag of de centrale bank zoveel schuldpapier uit de markt kan halen. Er is nu al een schaarste aan veilig schuldpapier, gezien de extreem lage en soms zelfs negatieve rente op staatsleningen. Die schaarste zal alleen maar groter worden wanneer de ECB voor €60 miljard per maand in de obligatiemarkt stapt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Market Update (13 maart 2015)

Market Update (13 maart 2015): Nederlanders hebben boven hun stand geleefd (geleend), Varoufakis werkt niet mee met de Trojka, banken vergroten winstmarge door daling rente, China praat met IMF over internationalisering yuan en Deutsche Bank en Santander zakken voor stresstest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

IMF sponsert oorlog Oekraïne

Voor de 2e maal in minder dan een jaar moet het IMF tussenkomen om Oekraïne van de ondergang te redden. Deze maal met een hulpprogramma van maar liefst 17,5 miljard USD. Een eerste schijf van 5 miljard USD wordt direct gestort om de economie te helpen stabiliseren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

IJsland wil bij nader inzien toch geen EU-lid worden

IJsland heeft donderdag aangekondigd dat het land niet opnieuw wil onderhandelen over toetreding tot de Europese Unie.

De IJslandse minister van Buitenlandse Zaken, Gunnar Bragi Sveinsson, heeft donderdag een brief met die strekking overhandigd aan zijn ambtsgenoot Edgars Rinkevics uit Letland, dat momenteel voorzitter van de EU is.

IJsland benadrukte dat het land een goede samenwerking met de EU wil. Brussel verwachtte de beslissing van IJsland al enkele weken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Olieplas in VS blijft groeien: wat als limiet opslag bereikt wordt?

In de VS klotst een record van 449 miljoen vaten olie in de opslag, in de hoop dat de marktprijzen weer gaan stijgen. Maar door het gebrek aan opslagcapaciteit dreigt juist een volgende prijsdaling.

In Cushing, Oklahoma, bevindt zich de grootste opslaglocatie voor ruwe olie in de Verenigde Staten. In juli zat daar minder dan 18 miljoen vaten in. Sinds oktober is dat aantal bijna verdrievoudigd, naar meer dan 51 miljoen vaten. Vorige zomer kostte een vat olie nog 100 dollar, nu is dat minder dan 50 dollar. Grote oliehandelaars slaan het spul daarom op, in de hoop het later voor een hogere prijs te kunnen verkopen.