Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15261 tot 15265
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Eerste slachtoffer oliecrash aan Chinees infuus

Na bilaterale gesprekken tussen China en Venezuela zijn beiden overeengekomen over een lening ter waarde van 10 miljard USD. De ene helft als (nood)financiering, het andere gedeelte voor een verdere ontwikkeling van de olievelden.

Venezuela kampt momenteel met een zwaar begrotingstekort door de sterk gedaalde olieprijzen en verwacht dit jaar een economische krimp van 7% (cijfers IMF). Naast de krimpende economie zit Venezuela met een rente van maar liefst 30% op haar staatsobligaties (looptijd tot 2027), een schuld van maar liefst 66miljard USD.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

De volgende keer dat iemand u vertelt dat de Amerikaanse economie sterk presteert, toon 'm dan even deze 9 grafieken

Ondanks dat de Federal Reserve en de mainstream pers u graag doen geloven dat een renteverhoging niet lang meer op zich zal laten wachten, achten vele economen de kans dat die er ooit komt zeer klein tot onbestaande.

De Amerikaanse schuld bedraagt vandaag meer dan 18.000 miljard dollar (18.000.000.000.000). De VS kunnen die schuld nooit terugbetalen en betalen hun oude schulden vandaag af door het aangaan van nieuwe schulden. Enkel al om die reden hebben de VS er alle belang bij de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden. Elke stijging van een procentpunt in het renteniveau doet de Amerikaanse schuldenlast op jaarbasis namelijk met 150 à 170 miljard dollar stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Overvloed aan Amerikaanse toeristen op komst?

De maatregelen van de ECB hebben de euro zwaar getroffen. Terwijl je in de lente van 2014 voor één euro nog bijna $1,40 neerlegde, betaal je er vandaag niet eens $1,10 meer voor.

Dit heeft gevolgen voor zowel de Amerikaanse als de Europese toerist. Voor die eerste is een reis naar Europa werkelijk spotgoedkoop geworden. Voor de laatste werd een roadtrip aan de West Coast een pak duurder.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 22 maart 2015

‘Vrees voor obligatiebubbel neemt toe’

Steeds meer professionele beleggers vrezen een zeepbel op de obligatiemarkt, die kan uitlopen op een ongecontroleerde uitverkoop. Dat stelt de Britse krant Financial Times (FT) zondag op basis van een peiling onder driehonderd fondsbeheerders.

Zo’n 80 procent van de ondervraagden gaf daarbij aan dat obligaties overgewaardeerd zijn. Dat geldt volgens hen vooral voor staatsobligaties, maar ook de waardering van bedrijfsleningen is volgens de bezorgde professionals nog nooit zo overdreven geweest.

Bron: deTelegraaf.nl
Geplaatst: zondag 22 maart 2015

Woest om gegraai bankiers

De top van Nederlandse grootbanken heeft niets geleerd van de voorbije bankencrisis. Boze klanten zijn helemaal klaar met deze graaiers in hun chique maatpakken.

Nog maar enkele jaren nadat onze samenleving de banken noodgedwongen met belastinggeld overeind heeft gehouden, verhogen topbankiers hun eigen salaris alweer tot schaamteloze hoogte. Bij ING gaat de bestuursvoorzitter straks zelfs bijna twee miljoen euro per jaar verdienen, terwijl de gemiddelde werknemer momenteel amper rond kan komen. Ondertussen verlagen diezelfde bankiers de rente die ze betalen op spaarrekeningen richting de nullijn, maar blijft de rente die ze in rekening brengen voor leningen en hypotheken doodleuk op woekerhoogte staan.

[...]