Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15261 tot 15265
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Britten lossen schuld Eerste Wereldoorlog af

Bijna honderd jaar na dato heeft Groot-Brittannië de staatslening voor de financiering van de Eerste Wereldoorlog afgelost. De Britse minister van Financiën George Osborne loste de 1,9 miljard pond (2,6 miljard euro) vandaag af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

ECB ontplooit vandaag QE. En, waarom dat geen enkel nut heeft…

Volgens de Ierse omroep RTE zou de Europese Centrale Bank (ECB) al sinds halfnegen vanmorgen. Dat betekent dat vanaf vandaag Mario Draghi 60 miljard EUR per maand uitgeeft aan schuldpapieren.

Uiteindelijk zou hij op die manier zijn balans met meer dan 1 biljoen EUR verzwaren. De redenering is dat consumenten geen geld meer uitgeven door de heersende deflatie, een periode waarin de consumentenprijzen dalen, en waarin de rente zo laag staan dat je geld kan verdienen door obligaties uit te schrijven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Eurolanden manen Griekenland tot dadendrang aan

Griekse Crisis De eurolanden verlangen meer dadendrang van de Griekse regering bij de uitvoering van beloofde hervormingen. "Als het gesprek over de voorwaarden al niet op gang komt, dan zal de steun ook niet loskomen", zo waarschuwde eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vandaag voor aanvang van een bijeenkomst van de ministers van Financiën over de Griekse staatsfinanciën.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Uw pensioen kan 2 kanten op

Iedereen zou zo veel mogelijk moeten sparen om een financieel gezond pensioen te hebben. Maar een grote som geld bij elkaar sparen is niet voldoende, onze investering moeten er ook voor zorgen dat ze onze gewenste levensstijl kunnen onderhouden.

Zo kan iemand veronderstellen dat hij € 75.000 per jaar nodig zal hebben gedurende 20 jaar van zijn pensioen, die persoon zou dan € 1,5 miljoen bij elkaar moeten sparen. Maar dit schept al enkele problemen: wat als deze persoon langer dan 20 jaar zou leven gedurende zijn pensioen?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Hoeveel vierkante meter vastgoed koopt u met 1 miljoen dollar (921.000 euro) in deze 20 topsteden?

De Amerikaanse auteur/journalist Robert Frank (CNBC) publiceerde eerder deze week en tweet waarin de vastgoedprijs in 's werelds belangrijkste steden is uitgedrukt in het aantal vierkante meter die met 1 miljoen dollar (921.000 euro) kan worden gekocht.

De lijst correspondeert niet noodzakelijk met de 40 steden waar de UNHWI's (Ultra Net High Worth Individuals) liefst hun tijd doorbrengen. Dat zijn de mensen die 30 miljoen dollar of meer bezitten. Monaco is zonder meer de duurste locatie wereldwijd, maar staat niet eens in voormelde top 40. Ook in Genève en Los Angeles is vastgoed peperduur, maar ook deze locaties staan niet eens bij de 10 door UNHWI's geprefereerde steden.