EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15266 tot 15270 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Illusie van kennis is veel gevaarlijker dan onwetendheid

[...]

Proefpersonen die te kennen gaven over een grote financiële kennis te beschikken, bleken ook het meest geneigd te zijn om een vertrouwdheid aan te geven met een aantal financiële termen die door de onderzoekers nochtans compleet verzonnen waren, zoals pre-rated stocks, fixed-rate deduction en annualized credit.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Kim-Jong Un draait in Noord-Korea de klok een half uur terug

Noord-Korea, het land waar de tijd soms figuurlijk lijkt stil te staan, gaat nu ook zijn echte klok terugdraaien. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un kondigde aan dat hij midden augustus een nieuw tijdzone zal invoeren, waardoor de klok een half uur wordt teruggedraaid. Daarmee wil het land het einde van de Japanse overheersing op het einde van de tweede wereldoorlog herdenken.

“De gestoorde Japanse imperialisten hebben onvergeeflijke misdaden begaan,” werd op het Noord-Koreaanse televisie-journaal gemeld. “Daarbij werd het Korea ook onmogelijk gemaakt zijn eigen tijdzone te behouden. Tegerlijkertijd werd de Koreaanse natie op een nooit geziene wijze vernietigd en werd het land met zijn vijfduizend jaar oude geschiedenis en cultuur platgestampt.”

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Het verband tussen de Chinese- en de grondstoffencrash

In de maand juni werden we opgeschrikt door de flinke daling op de Chinese aandelenmarkt. De beleggers dumpten in die maand massaal hun stukken. Toch was de crash op de Chinese aandelenmarkt niet de enige crash die we de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Ook in de grondstoffensector is er namelijk van alles aan de hand. Ook daar dumpen beleggers massaal hun stukken. Het resultaat is dat de groep verkopers een stuk groter is dan de groep kopers en dat resulteert in lagere koersen.

Op de grafiek hierboven zien we de crash op de Chinese aandelenmarkt. Op deze grafiek lijkt de schade echter nog helemaal niet zo heel dramatisch te zijn. Gezien de flinke stijging van de afgelopen twee jaar lijkt deze daling niet meer dan alleen een correctie te zijn. Toch denken de meeste beleggers daar heel anders over. Vooral de investeerders die Chinese aandelen op de top hebben gekocht, zitten op dit moment in zak en as.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Column Kees de Kort | Partytime all the time

Afgemeten aan het nog altijd enorme aantal Amerikanen dat afhankelijk is van voedselbonnen, gaat het met grote groepen in de Amerikaanse samenleving niet best.

Afgemeten aan het nog altijd enorme aantal Amerikanen dat afhankelijk is van voedselbonnen, gaat het met grote groepen in de Amerikaanse samenleving niet best.

Het aantal mensen met voedselbonnen is weliswaar het afgelopen jaar met 1 procent gedaald tot 45,5 miljoen mensen. "De bovenkant van de samenleving is het partytime all the time, maar onderin is het verhaal echt totaal anders."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Griekse deflatie houdt aan

Het leven in Griekenland was vorige maand opnieuw aanzienlijk goedkoper dan een jaar eerder.

De inflatie, de maatstaf voor de prijsontwikkeling in een land, kwam in Griekenland in juli uit op min 1,3 procent. Dat betekent dat goederen en diensten gemiddeld 1,3 procent goedkoper waren dan een jaar eerder.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs