Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15266 tot 15270
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Japan maakt zich op voor de grootste beursgang ooit

Afgelopen jaar zorgde China’s Alibaba Group voor een monster van een beursgang, ’s werelds grootste zelfs tot nu toe. Dit jaar komt Japan met een eigen monster dat waarschijnlijk de IPO van Alibaba zal overtreffen als ’s werelds meest massale beursgang ooit gezien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

“Prijsdaling olie wijst op onheil voor obligaties”

De giftige combinatie van de hoge schuldenniveaus in de oliesector en de scherpe daling van de prijzen van de grondstof hebben enorme effecten op de wereldwijde economie. Daarvoor waarschuwen economen van de Bank of International Settlements (BIS).

De Bank of International Settlements staat ook wel bekend als de centrale bank van de centrale banken en is een van de weinige organisaties die de financiële crisis van 2008 heeft voorspeld. Nieuw onderzoek van BIS toont nu aan de totale schuld van de olie- en gassector wereldwijd uitkomt op grofweg 2,5 biljoen dollar. Dat is 2,5 keer zoveel als het geval was aan het eind van 2006.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Cash geld is beter dan spaargeld

Als ik jou 10.000 euro cash leen om bijvoorbeeld een nieuwe tuin aan te leggen, gebeurt er iets gek. Je tuinman krijgt je 10.000 euro en stopt deze onder zijn matras. Hij bezit nu 10.000 euro. Maar ook ik bezit nog steeds diezelfde 10.000 euro. Ik heb namelijk een vordering ter waarde van dat bedrag op jou. Voilà, 10.000 euro uit het niets gecreëerd.

Dit is -in een notendop- de werking van ons financieel systeem. Iedere keer als er nieuwe schulden worden gemaakt, komt er meer geld in omloop. Eigenlijk zeg ik dat verkeerd.

De hoeveelheid geld stijgt niet op deze manier, maar wel de claims die ontstaan op diezelfde hoeveelheid geld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Wat Merkel u niet zegt

Vrijdag belichten we de voordelen van een lage rente al voor de overheid. Iets waar maar zelden publiekelijk over gehigh-fived wordt. Dat is niet anders met de gaten in de boekhouding van de Zuiderse PIGS-landen. Ook enkel kommer en kwel. Tenminste, dat is wat men u wil doen geloven.

De negatieve berichtgeving over de PIGS-landen heeft zo zijn voordelen. Niet alleen voor de verkoopscijfers van kranten en andere media. Niet alleen om wat spanning in de keet brengen en EU-lidmaatschap exclusiever te laten lijken.

In volle eer en glorie is een rondje quantative easing nu eenmaal geen onopvallende beslissing.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Brexit kost Groot-Brittannië jaarlijks maar liefst 76,5 miljard euro

Indien Groot-Brittannië de Europese Unie zou verlaten zou dit gepaard gaan met een kost van circa 56 miljard pond (76,5 miljard EUR) per jaar tegen 2030 tenzij het land zijn grenzen open zou houden.

Een onderzoek naar de mogelijke gevolgen van deze exit door “Open Europe” baseert zich op 4 mogelijke scenario’s, afgaande van een exit op 1 januari 2018. In het eerste en meest negatieve scenario zou dit gepaard gaan met een BNP-daling van 2,2%.