Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 15271 tot 15275
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Dit is waarom de VS China helpt goud te kopen aan een lage prijs

In zijn maandelijkse nieuwsbrief zette James Rickards uiteen waarom Amerika het de Chinezen toelaat om goud te accumuleren.

Allereerst wordt door vele de goudreserves van een land uitgedrukt in percentages van de totale reserves van een centrale bank. Vanuit deze hoek bekeken bestaat één procent van de Chinese reserves uit goud. De reserves van Amerika daarentegen bestaan maar liefst voor 70 procent uit goud. Maar dit cijfer zet je al snel op het verkeerde been. Zo beschikt China over een gigantische berg dollars dankzij haar export naar Amerika en het grootschalig opkopen van Amerikaans staatspapier uit het verleden. Maar waarom zou de Amerikaanse centrale bank ook over een gigantische dollarreserve moeten beschikken als ze deze op ieder moment zelf kan drukken? Niet nodig! En om die reden valt het percentage van goud in Amerika veel hoger uit ten opzichte van haar totale reserves.

Beter drukt men de goudreserve van een land uit ten opzichte van het Bruto Binnenlands Product, een optelsom van alle goederen en diensten dat een land in een jaar produceert. Dan kom je ineens op hele andere getallen uit. Op dit moment, met de huidige marktprijzen bezit Amerika een goudreserve van 2,7 procent ten opzichte van het BBP. Voor Rusland idem dito, een goudreserve van 2,7 procent ten opzichte van de grootte van de Russische economie. Europa beschikt over een goudvoorraad van maar liefst 4 procent. Maar het grote China, dat een enorme groei doormaakt en onlangs Japan is gepasseerd in de ranglijst van grootste economieën, bezit volgens de ‘officiële cijfers’ een reserve waarvan slechts 0,7 procent bestaande uit goud. Maar indien men voor China uitgaat van een ‘onofficiële’ (maar wel realistischere) goudvoorraad van 4.000 ton, dan staan het land in de ranglijst nu naast Rusland en Amerika. Maar dat is voor China nog niet genoeg gezien de enorme potentie en groeistuipen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Varoufakis: 'Nieuwe verkiezingen of een referendum zijn mogelijk'

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis wil in zijn land nieuwe verkiezingen of zelfs een referendum organiseren indien de Griekse hervormingsvoorstellen door de andere EU-landen niet worden aanvaard. Dat heeft hij gezegd in de Italiaanse krant Corriere della Sera. ‘We zijn niet vastgelijmd aan onze stoel,’ zei Varoufakis, ‘verkiezingen of een referendum (over in de eurozone blijven of niet) behoren altijd tot de mogelijkheden.’ De minister ontkende zijn uitspraken en bekritiseerde nadien de krant omdat die had laten uitschijnen dat het euro-lidmaatschap het onderwerp van een volksraadpleging zou zijn en niet de inhoud van de fiscale hervormingen. Uit een recente Griekse poll moet blijken dat een kleine 70% van de Grieken een compromis met Europa verkiezen boven een harde confrontatie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Volcker: 'Mikken op 2 procent inflatie is geen prijsstabiliteit'

Een inflatie van twee procent per jaar is niet hetzelfde als prijsstabiliteit, dat zei voormalig Federal Reserve voorzitter Paul Volcker in een gesprek met monetair econoom Edin Mujagic. Een stijging van het prijspeil met twee procent op jaarbasis lijkt misschien niet veel, maar over een periode van tien jaar staat het gelijk aan een stijging van 25%. Over het tijdsbestek van één generatie verdubbelen de prijzen zelfs.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Vier zaken die rijke mensen nooit zeggen

Zijn rijken echt zo verschillend van mensen die minder geld hebben? Volgens Steve Siebold, selfmade miljonair en auteur van ‘How Rich People Think’, kijken de rijken in elk geval op een heel andere manier naar het leven. Wat kunnen middenklassers volgens Siebold van de superrijken leren?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Column Kees de Kort | Het gaat zo goed dat de export daalt

Het aantal full-time banen in de VS ligt lager dan zeven jaar geleden, aan het begin van de crisis. Geen sprake van een verbeterde arbeidsmarkt dus, zegt BNR's economie-commentator Kees de Kort.