EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15271 tot 15275
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Credit Suisse: toekomst Europa ziet er rooskleuriger uit

Wanneer economen een optimistische toon aanslaan over het herstel van Europa, dan heeft dat meestal te maken met hun hoge verwachtingen rondom het kwantitatieve verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank en de recente daling van de energieprijzen.

Niet zo gek, want het opkoopprogramma zou het aantal leningen in de eurozone een flinke boost moeten geven en de lagere energieprijzen zouden ervoor moeten zorgen dat consumenten meer uitgeven aan consumentenproducten. En dit zijn nu net 2 zaken die er de afgelopen jaren vrij somber uit hebben gezien in de regio.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Miljoenen verdienen met oude scheepswrakken? Niet als het om Nederlands erfgoed gaat

Het lijkt de ultieme jongensdroom: midden op de oceaan een schat vinden, met een miljoenenbuit als gevolg. Afgelopen week werd bekend dat een Brits duikersteam zilveren munten heeft gevonden met een waarde van zo’n 47 miljoen euro. Hoe lucratief is schatzoeken in de oceaan?

Verschillende media, waaronder de krant The Telegraph, meldden het als groot nieuws: er is een miljoenenschat opgedoken op een recorddiepte in de Atlantische Oceaan. Het zou gaan om een lading van 2.000 boxen vol met zilveren munten, gevonden in een scheepswrak. De ontdekking vond al in 2013 plaats, maar werd vorige week dinsdag pas bekendgemaakt.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Pensioenfondsen Zwitserland binnen tien jaar bankroet

Zwitserse pensioenfondsen zijn binnen tien jaar bankroet, tenzij er op korte termijn radicale hervormingen aan het pensioenstelsel doorgevoerd worden. De druk op het Zwitserse pensioenstelsel is de afgelopen jaren sterk toegenomen door de negatieve rente op grote vermogens en de dalende rente op Zwitserse staatsleningen.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Is de overheid in de afgelopen 44 jaar gegroeid of gekrompen?

Piet de Jong werd afgelopen donderdag 100 jaar. De duikbootcommandant die premier werd, zat tussen 5 april 1967 en 6 juli 1971 in het zadel als regeringsleider. In het jaar dat De Jong aftrad, gingen Mark Rutte en Jeroen Dijsselbloem voor het eerst naar de kleuterschool. Halbe Zijlstra vierde zijn tweede verjaardag. Diederik Samsom zag pas vier dagen na De Jongs aftreden het eerste licht en Lodewijk Asscher moest daar nog ruim drie jaar op wachten.

[...]

Lees verder op Mathijsbouman.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

ECB wil noodsteun aan Grieken in toom houden

De Europese Centrale Bank (ECB) werkt aan maatregelen om het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend, in toom te houden.

Binnen het bestuur van de ECB zou steeds meer weerstand bestaan tegen verdere hulp aan de Griekse kredietverstrekkers. Volgens een nieuw voorstel zouden de Griekse banken, bij een bepaald onderpand, straks minder kunnen lenen bij de Griekse centrale bank.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs