Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15276 tot 15280
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

De allesverklarende deflatiegrafiek... Waarom het leven goedkoper wordt en u daar bij de supermarkt niets van merkt

Terwijl politici en centrale bankiers de mond vol hebben over deflatie (goederen en diensten worden goedkoper), krabt Jan-met-de-Pet zich in de haren telkens hij de supermarkt verlaat met minder producten in zijn winkelkarretje dan de vorige maand, terwijl hij wel dezelfde som spendeerde.

Een grafiek die werd samengesteld op basis van een onderzoek van het Britse studiebureau YouGov brengt nu duidelijkheid:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Russische muntunie wellicht een stap dichterbij

Putin stelde afgelopen vrijdag – na overleg met Wit-Rusland en Kazakstan – dat het de hoogste tijd is om een regionale muntunie te creëren. De 3 naties staan – samen met Armenië – sinds 1 januari gezamenlijk ook wel bekend als de Eurasian Economic Union (EEU).

De Russische president wijdde daarbij niet verder uit over vervolgstappen maar gaf wel aan dat een monetaire unie economische uitdagingen – zoals de dalende olieprijs en dalende roebel – gezamenlijk beter zou kunnen aanpakken.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Goudprijs iets hersteld door een stagnatie in dollar-herstel

De dollar moest afgelopen vrijdag wat terrein prijsgeven, de euro steeg van € 1.05 in de richting van € 1.08. Dan komt er meteen weer wat ruimte voor andere investeringen dan dollar-gerelateerde. Goud kreeg weer iets van deze interesse mee en kwam terug van $ 1150 naar $ 1185. De focus in Europa werd verlegd van de politieke problemen naar die van de steunmaatregelen opgestart door de ECB. Ook andere commodity gerelateerde producten kregen weer wat wind in de rug hierdoor.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Energieopslag wordt een hype

Naast Tesla’s grootschalige plannen om een enorme fabriek te bouwen voor de productie van zijn accu’s, heeft Chinese autoproducent BYD vorige week een vergelijkbaar productiedoel onthuld. Ook Apple en Google hebben, naast de traditionele autofabrikanten, grootse plannen met elektrische auto’s (EV), zodat we gerust van een hype kunnen spreken.

Tesla is inmiddels begonnen met de bouw van een gigafactory, een fabriek waarin alle accu’s voor zijn EV’s gemaakt gaan worden. Inmiddels is duidelijk dat niet alleen de markt voor autoaccu’s wordt bediend, maar dat er ook grotere accu’s geproduceerd gaan worden voor de lokale of regionale opslag van wind- en zonne-energie. Tesla’s doelstelling is om 35 GWh aan energiecapaciteit geproduceerd te hebben in 2020.

Vorige week werd bekend dat Chinese automaker BYD (10% eigendom van het Berkshire Hathaway van Warren Buffet) eenzelfde productieniveau nastreeft: 34 GWh per 2020. Deze twee projecten zullen in 2020 de mondiale lithium-accu productiecapaciteit verdrievoudigen. LG Chem en Foxconn hebben minder ambitieuze plannen, maar zullen nog eens ca. 23 GWh toevoegen aan de productie. Ook reguliere automakers hebben ambitieuze plannen voor de versnelde uitrol van EV’s. Daarnaast is Apple begonnen Tesla medewerkers weg te kapen en is er een concept van de iCar bekend gemaakt. Google heeft ook een sterke interesse getoond in de wereld van de EV’s, hoewel het deze laatste waarschijnlijk meer om de software van zelfrijdende auto’s te doen is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Tsipras en Merkel voorzichtig en diplomatiek na gesprek

Grote knopen werden maandag niet doorgehakt in Berlijn, maar na overleg weten de Duitsers en de Grieken wel ,,waar ze het eens en oneens over zijn”. Dat zei de Griekse premier Alexis Tsipras na het overleg met de Duitse Bondskanselier Merkel, aldus Griekse media.

Beiden spraken over gezamenlijke doelstellingen, zonder elkaar af te vallen. Tsipras erkende dat ,,de Duitsers niet de schuld zijn van de Griekse problemen” en dat ,,het gezamenlijke doel is om grote hervormingen door te voeren in Griekenland”.