Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 15281 tot 15285
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 21 maart 2015

Grieks parlement keurt wet goed die burgers moet helpen schulden af te lossen

Het Griekse parlement heeft gisterenavond een plan goedgekeurd dat de Grieken in staat moet stellen hun schulden aan de staat en sociale zekerheid af te lossen. Een overgrote meerderheid keurde het plan goed. De schulden bedragen enkele tientallen miljarden euro's.

Bron: ninefornews.nl
Geplaatst: zaterdag 21 maart 2015

Wereldwijde reset financiële systeem onvermijdelijk

Antropologisch journalist voor The Guardian Joris Luyendijk voorspelt een nieuwe, veel ergere financiële crisis.

Hij werkt inmiddels twee jaar in The City, het financiële hart van Groot-Brittannië. “Ik word steeds pessimistischer en angstiger.”

De Britse krant gaf hem opdracht van binnenuit een beeld te schetsen van de grote, geheimzinnige bancaire wereld. Een wereld die medeschuldig is aan de Amerikaanse kredietcrisis van 2008.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 maart 2015

Fitch behoudt AAA-status voor Finland

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de AAA-status van Finland behouden. Wel werden de vooruitzichten voor het land negatief bijgesteld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Joris Luyendijk praat openhartig over bitcoin en monetaire hervorming

In de Week van Bitcoin 67 hebben we Joris Luyendijk te gast met wie we openhartig filosoferen over oplossingen voor de financiële crisis, waaronder het voorstel van De Verleiders en nieuwe munten als bitcoin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Is de euro nog steeds de munt waarin Gisele Bündchen betaald wil worden?

In augustus 2007 daalde de Amerikaanse dollar richting recordlaagtes tegenover de euro en de Chinese yuan. Gisele Bündchen die vandaag de dag, net als toen, het best betaalde model ter wereld is, stond er volgens Forbes magazine destijds op dat Procter & Gamble haar betaalde in euro’s voor haar werk.

Het verhaal over Bundchen die in euro’s betaald wilde worden, doet denken aan de ‘Time Magazine Cover Indicator’ van Paul Macrae Montgomery. De indicator draait om het idee dat wanneer een beleggingstrend de voorkant van tijdschriften met een brede doelgroep bereikt, dit waarschijnlijk een hoogtepunt van een trend betekent. Alleen in dit geval ging het om roddelbladen die het verhaal brachten.