EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15281 tot 15285
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Economen ING erg optimistisch over Nederland: 2 procent groei dit jaar

Het herstel van de Nederlandse economie wint aan kracht. Geholpen door hogere binnenlandse bestedingen groeit de economie dit jaar met 2 procent, de sterkste groei sinds 2008.

Het herstel van de Nederlandse economie wint aan kracht. Geholpen door hogere binnenlandse bestedingen groeit de economie dit jaar met 2 procent, de sterkste groei sinds 2008.

Deze verwachting sprak het economisch bureau van ING dinsdag uit.

Vooral de binnenlandse bestedingen trekken volgens de bank stevig aan. ,,Bedrijven schroeven hun investeringen op en consumenten geven meer geld uit. Bovendien blijft ook de exportmotor krachtig draaien. Met een groei van 2 procent zal de Nederlandse economie dit jaar sterker groeien dan eerder voorzien. De lagere eurokoers, de gedaalde olieprijs, en het voorspoedige herstel van de woningmarkt spelen daarbij een belangrijke rol, aldus de economen van de bank.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Domper voor Poetin: Russische economie krimpt 2 procent bij start 2015

De Russische economie is het afgelopen kwartaal met 2 procent gekrompen door de gekelderde olieprijs en sancties tegen het land.

De Russische economie is het afgelopen kwartaal met 2 procent gekrompen door de gekelderde olieprijs en sancties tegen het land.

De Russische economie gaat de afgelopen maanden voor het eerst sinds 2009 achteruit. Volgens Medvedev is er inmiddels wel sprake van stabilisatie. Hij wees er op dat de terugval het sterkst was aan het begin van het kwartaal.

Rusland is de grootste energie-exporteur ter wereld en heeft daardoor veel last van de daling van de olieprijzen. Bovendien is het land als gevolg van de economische sancties afgesneden van de financiële markten en zag het voor miljarden aan kapitaal het land uitstromen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Column Kees de Kort | Acht jaar geleden was dit reden voor crisis

Een keer per maand krijgen we een update uit Chicago over de stand van de Amerikaanse economie. Dan maakt de Federal Reserve Bank of Chicago de balans op. Conclusie: de richting van de beweging is dik omlaag. Slechts een bevestiging van het feit dat het eerste kwartaal in de VS een heel moeizaam kwartaal was, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

“Olie staat nog een lastig jaar te wachten”

De prijs van olie kan richting het einde van het jaar onder serieuze druk komen te staan als de recente opleving van de olieprijzen aanhoudt voor de komende maanden. Daarvoor waarschuwt althans een veel gevolgde olie-analist.

Zowel Brentolie als WTI bereikten afgelopen week hun hoogste niveau tot nu toe dit jaar, nadat ze begin dit jaar verder onder de 50 dollar per vat waren gezakt. Seth Kleinman, head of European energy research bij Citigroup, heeft beleggers nu echter gewaarschuwd niet te veel te investeren in oliefondsen, omdat hij verwacht dat een verder herstel onwaarschijnlijk is. ‘Het voelt nu goed, maar het zal een stuk minder goed voelen in de komende 6 maanden.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Nulgroei, nulinflatie, nulrente en nul hoop... Maar met deze 4 beloftes kunnen politici de wereld redden

Terwijl op de aandelenmarkten de euforie blijft aanhouden, werd vorig weekeinde ter gelegenheid van een samenkomst van centrale bankiers en ministers van Financiën in Washington vooral ongerustheid opgetekend: de wereldeconomie komt maar niet uit de crisis en het herstel is amper die naam waardig. Ondertussen zwemmen de aandelenbeurzen in het geld en wordt record na record verpulverd.

Wie ook ongerust is, is Steen Jakobsen, de chief economist van de Saxo Bank:

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs