EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15281 tot 15285 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

Het mislukte Amerikaans project: de Verenigde Staten van Europa

Links is links, rechts is rechts, de optimisten blijven optimistisch en de pessimisten pessimistisch. Een realist kijkt naar de feiten. De Verenigde Staten van Europa kraakt en dat is een direct gevolg van Amerikaanse inmenging. The Telegraph weet te melden dat het zorgwekkende Europa zoals we het heden ten dagen kennen niet zou bestaan zonder Amerikaans initiatief.

Uit documenten blijkt dat de voorganger van de Amerikaanse CIA in de jaren vijftig en zestig aan de basis stonden voor een momentum in oprichting van een Verenigd Europa. Een memorandum op 26 juli 1950 geeft instructies voor een campagne om een volwaardig Europees Parlement te bevorderen. Het wordt ondertekend door Generaal Donovan, hoofd van de American wartime Office of Strategic Services (OSS), voorloper van de CIA.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

Druk op Tsipras: ECB geeft geen cash aan Griekse banken vandaag

De Europese Centrale Bank heeft het plafond voor noodsteun aan de Griekse banken donderdag niet verhoogd. Daarmee wordt de druk op Tsipras extra verhoogd, want de Griekse banken kunnen zonder die steun niet overleven.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De ECB verhoogt op deze manier de druk op de Grieken om er vandaag met de schuldeisers uit komen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

Column Kees de Kort | Het blijkt nog mooier te zijn geweest

De groei van de Nederlandse economie mag er zijn. Het gaat zelfs wat beter dan al werd gedacht, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

De groei van de Nederlandse economie mag er zijn. Het gaat zelfs wat beter dan al werd gedacht, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

“Het was al best aardig: 0,4 procent groei. Maar het blijkt nog mooier te zijn geweest”, licht De Kort toe. “Ook hier gaat het overal net wat beter: iets meer consumptie, iets meer investeringen en iets meer export. Kortom, het ziet er allemaal wat beter uit.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

Het centrum van de wereld ligt voortaan in Azië

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in de Amerikaanse senaat een onwaarschijnlijke overwinning behaald met het oog op de goedkeuring van het zogeheten Trans-Pacific Partnership (TPP). Dat is een vrijhandelsverdrag met elf landen op vier continenten rondom de Stille Oceaan, die zo’n 40% van de wereldeconomie voor hun rekening nemen. China doet niet mee.

Obama probeert zo’n akkoord er al 5 jaar door te krijgen, maar ondervond daarbij vooral problemen binnen de eigen Democratische partij, de vakbonden en milieuactivisten. Die vrezen namelijk dat nog meer banen naar Azië zullen verdwijnen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015

‘Schuldeisers stellen Tsipras ultimatum: kom met nieuw plan, anders doen wij het’

De belangrijkste geldschieters van Griekenland hebben de Griekse premier Alexis Tsipras een ultimatum gesteld om met nieuwe voorstellen te komen.

De belangrijkste geldschieters van Griekenland hebben de Griekse premier Alexis Tsipras een ultimatum gesteld om met nieuwe voorstellen te komen.

Dat melden de Financial Times en Reuters donderdag op basis van anonieme bronnen. Tsipras zou tot 11.00 uur de tijd hebben gekregen om nieuwe plannen voor bezuinigingen en hervormingen in te doen. Doet hij dat niet, dan presenteren de schuldeisers vanmiddag aan de eurogroep hun eigen voorstel.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs