Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 15286 tot 15290
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Roebel sterkste stijger in 2015

Vorig jaar was het enkel kommer en kwel wat betreft investeringen in Rusland. Economische sancties, een dalende olieprijs en de roebel die onderuit ging… het had een enorm negatieve impact op de Russische aandelenmarkt. Dit jaar ziet de situatie er al helemaal anders uit.

Het zal je misschien verbazen, maar de sterkst stijgende munt in het eerste kwartaal van dit jaar was de roebel. Uitgespuwd door beleggers, veerde hij dit jaar op van 80 roebels per dollar tot 55,3 roebel per dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Brussel waarschuwt Griekenland voor bilaterale afspraken met Rusland

Een dag voor zijn bezoek aan Moskou heeft de Europese Commissie de Griekse premier Alexis Tsipras gewaarschuwd voor bilaterale handelsafspraken met Rusland. "We verwachten dat alle lidstaten met één stem spreken ten aanzien van onze handelspartners, inclusief Rusland", zo verklaarde een woordvoerder vandaag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Medvedev: "Rusland en Vietnam moeten in eigen valuta handelen"

“Rusland en Vietnam moeten vaker hun eigen valuta in plaats van dollars gebruiken in onderling handelsverkeer”, zo verklaarde de Russische vice-president Medvedev tijdens een zakelijke bijeenkomst in de Vietnamese miljoenenstad Ho Chi Minhstad. Door Vietnamese dong en Russische roebels te gebruiken maken de twee landen zich minder afhankelijk van de Amerikaanse dollar en hoeven ze minder dollarreserves aan te houden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Column Kees de Kort | Meteorologische redenen? Totale onzin!

Het herstelverhaal van de Amerikaanse economie wordt niet ondersteund met cijfers over de banengroei, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het aantal mensen dat niet meer meedoet in de VS blijft toenemen; Er komen banen bij, maar de bevolking stijgt ook.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

7 april: Griekse rekenkamer vraagt 279 miljard van Duitsers en 7 andere dingen die je moet weten

Toevallig of niet: met het bedrag dat Duitsland Griekenland nog schuldig zou zijn aan herstelbetalingen uit de Tweede Wereldoorlog kan de Griekse staatsschuld bijna helemaal worden afgelost. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.