Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15286 tot 15290
Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

De Fed is een nieuwe zorg rijker

Dat de schuldenberg van de Amerikaanse overheid zich enkel maar kan uitdijen, was u vast geen verrassing. Maar in de afgelopen jaren hebben het Amerikaanse bedrijfsleven en huishoudens echter betere zaken gedaan. Waar de Amerikaanse staat de schuldenberg enkel maar heeft laten oplopen, hebben huishoudens lagere schulden en zijn de schulden van het Amerikaanse bedrijfsleven nagenoeg gelijk gebleven.

Maar er is nu een andere groep dat absolute aandacht vereist. Het betreft de groep met studentenleningen. Want vergis je niet, de uitstaande schulden van studenten komen op dit moment overeen met het bruto nationaal product van Australië, Ierland en Nieuw Zeeland bij elkaar opgeteld!

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Griekse plannen 'bewust vaag'

De Griekse hervormingsplannen zijn bewust vaag opgeschreven.

Dat voorkomt dat ze door de parlementen van de eurolanden worden afgewezen, zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis vrijdag op de Griekse televisie.

Het idee heet volgens hem ''productieve onduidelijkheid''. Varoufakis haalt als voorbeeld een gesprek aan dat hij naar eigen zeggen had met een vertegenwoordiger van een niet nader genoemd euroland in Brussel.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Greenspan: 'De beurzen doen het fantastisch, de wereldeconomie doet me denken aan de Grote Depressie'

Alan Greenspan, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, was donderdag te gast op de Amerikaanse nieuwszender CNBC (zie video onderaan). De Amerikaanse beurzen zetten hun opmars verder, gestuwd door de uitstekende jobcijfers, die nu ook worden vergezeld van de hoogste netto loonsverhoging voor werknemers sinds het Lehman-debacle.

Maar in tegenstelling tot de huidige voorzitter Janet Yellen - die al maandenlang een woordenspel speelt inzake een mogelijke renteverhoging, maar waaruit niemand nog wijs raakt - is Greenspan niet enthousiast over de reële economie:

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Negatieve inflatie in Verenigde Staten

De inflatie in de Verenigde Staten is in januari gedaald naar min 0,1 procent op jaarbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In december bedroeg de inflatie nog 0,8 procent.

De kerninflatie, waarbij geen rekening wordt gehouden met de prijzen voor voedsel en energie, kwam vorige maand uit op 1,6 procent op jaarbasis, net als een maand eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Dijsselbloem: "Grieken speelden poker met eurozone"

Griekenland en de andere achttien eurolanden hebben de afgelopen weken een pokerspel gespeeld in de onderhandelingen over de Griekse schulden. Eurogroepvoorzitter en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat vandaag in De Wereld Draait Door.