Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15286 tot 15290
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

‘China en India hamsteren olie nu prijs laag is’

China en India grijpen de relatief lage prijs van olie aan om hun strategische voorraden dit jaar aan te vullen.

Dat meldde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag. Het agentschap stelt dat de noodvoorraad van miljoenen vaten de markt van vraag en aanbod “in potentie” zal stimuleren, al blijft de prijs de komende tijd onder druk staan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

DNB: laat Europese banken niet te groot worden

De Nederlandsche Bank pleit voor een maximale omvang van Europese banken. Volgens de toezichthouder moet zo worden voorkomen dat financiële instellingen in de toekomst nog ‘too big to fail’ zijn.

Deze oproep doet de Nederlandsche Bank (DNB) in het donderdag gepresenteerde jaarverslag over 2014. DNB-president Klaas Knot stelt voor om na te denken of er in de Europese Unie “een bovengrens moet worden gesteld aan de omvang van banken”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Na enkele dagen QE al problemen voor de ECB

De ECB is deze week begonnen met het QE-programma maar hinkt al tegen ernstige problemen aan.

Het plan is om maandelijks ongeveer 80 miljard euro aan staatsleningen op te kopen om zo de economie zuurstof te geven.

Probleem is dat de rentes overal zo laag liggen, en in sommige gevallen zelfs negatief zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

De beangstigende realiteit achter de geruchten van Putin’s dood

De nieuwssite DEBKA meldde dat op de website van Russisch minister president Medvedev donderdagmorgen een korte mededeling van Putin’s overlijden te zien was. De mededeling was 20 minuten lang online waarna het weer van de website werd verwijderd. Ook andere Russische media berichten over de dood van Putin – zij het via onbevestigde bronnen.

Putin is niet in het openbaar gezien sinds 5 maart. Hoewel het Kremlin beelden heeft vrijgegeven van vergaderingen die plaatsvonden op 10 en 11 maart, is er online veel speculatie gaande waarbij wordt beweerd dat beelden van die vergaderingen niet van 10 of 11 maart zijn maar van vorige week. De hashtag #ПутинУмер (Putin Died) is op het moment trending op Twitter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

De meeste Grieken willen een deal met de EU en het IMF

Een grote meerderheid van de Griekse bevolking wil dat Athena een overeenkomst bereikt met internationale geldschieters om te voorkomen dat Griekenland de eurozone verlaat, zo blijft uit een peiling die maandag is gepubliceerd.

Later die dag kwamen de ministers van Financiën bij elkaar in Brussel om het te hebben over de ingediende hervormingsmaatregelen die Griekenland vorige week opstelde in een poging om de andere landen in de eurozone geld beschikbaar te laten stellen en om te voorkomen dat er banken in het land zullen omvallen.