Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 15306 tot 15310
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Duitse bedrijven willen dit jaar 200.000 nieuwe banen creëren

Duitse ondernemingen zullen dit jaar zowat 200.000 nieuwe banen creëren. Dat bericht de krant Bild op basis van een rondvraag door de Duitse kamer van koophandel DIHK. "Inzake creatie van werkgelegenheid verrast dit jaar vooral de industrie positief", klinkt het. Enkel daar zullen 40.000 nieuwe jobs ontstaan. "Daarmee stijgt het aandeel van de industrie in Duitsland verder, in tegenstelling tot veel andere landen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Zevende magere jaar op rij voor RBS

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in 2014 voor het zevende jaar op rij verlies geleden. 

De Britse bank schreef flink af op een Amerikaanse onderdeel en nam een stevige last vanwege uitgestelde belastingvorderingen. Dat blijkt uit de donderdag gepresenteerde resultaten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Het Griekse probleem in één duidelijke grafiek... en die heeft weinig met schulden, maar alles met mentaliteit te make

rieken beschouwen belastingen als een vorm van diefstal en dat is waarom ze eind 2014 zo’n 76 miljard euro in het rood stonden bij hun overheid. Dat is een kwart van hun openstaande schulden bij de troïka van IMF, EU en ECB. De regering Tsipras denkt daarvan nog zo’n 9 miljard euro te kunnen recupereren, de rest lijkt verloren.

Binnen de regering Tsipras is niet idereen het daarover eens. Een aantal Syrizaleden vreest voor het instorten van de economie indien de schuldenaars alsnog wordt verplicht met de verschuldigde centen over de brug te komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Iraanse staatstelevisie zend aanval op replica van Amerikaans vliegdekschip rechtstreeks uit

In een door de Iraanse televisie uitgezonden machtspektakel hebben elite-eenheden van de Revolutionaire Garde de replica van een Amerikaans vliegdekschip tot zinken gebracht. Een tiental Iraanse speedboten deed aan de oefening mee. De in scène gezette aanval vond plaats nabij de Straat van Hormoez, de strategisch vitale ingang van de Perzische Golf, waar een vijfde van de globale olietankers passeert.

Verondersteld wordt dat de Iraanse hardliners met de aanval op een symbool van de Amerikaanse zeemacht willen duidelijk maken dat ze niet van plan zijn zich soepel op te stellen in de onderhandelingen over het kernprogramma van de Islamitische Republiek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Nikkei op nieuw vijftienjarig hoogtepunt

De aandelenbeurs in Tokio boekte donderdag een stevige winst. De Nikkei sloot 1,1 procent hoger op 18.785,79 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds april 2000.