Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 15306 tot 15310
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Google gelooft in het eeuwige leven

et zal snel mogelijk zijn om aan de mens een levensduur van minstens vijfhonderd jaar te bieden. Dat zegt Bill Maris, hoofd van het investeringsfonds Google Ventures. Volgens Maris zullen technologie en wetenschap op relatief korte termijn in staat zijn om een antwoord te brengen op een aantal ziektes en andere problemen die de levensduur van de mens beperken.

Bill Maris zet zich daarmee op één lijn met Sergey Brin, mede-oprichter van Google, die eerder al heeft aangegeven dat het mogelijk zal zijn om de dood te genezen. Ook Larry Ellison, oprichter van Oracle, wierp eerder al op dat het onvermijdelijke karakter van de dood niet langer kan worden aanvaard.

[...]

Bron: burgercomite-eu.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Geef elk euroland weer een eigen munt

De Duitse socioloog Wolfgang Streeck, emeritus hoogleraar aan het Max Planck Instituut in Keulen, geldt als een fel criticus van de euro en de Europese Unie.

In zijn boek Gekochte tijd, dat vandaag in Nederlandse vertaling verscheen, betoogt Streeck dat Europa al decennia lang met allerlei financiële kunstgrepen ’tijd koopt’ en zo problemen voor zich uit schuift. Het recentste lapmiddel vormt in zijn ogen de kwantitatieve verruiming (QE) van de Europese Centrale Bank (ECB). Streeck stelt voor elke lidstaat weer een eigen munt te laten invoeren.

[...]

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Abn-Amo startup friday - Blockchain: realising its full potential

Bitcoin en de blockchain beginnen langzaam maar zeker meer bekend en bemind te worden en organisaties zien dat de technologie niet langer te negeren is en gaan zich er meer in verdiepen. In dat kader organiseerde de Abn-Amro recent hun "startup friday" welke deze maal geheel gericht was op de Blockhain. Zoals ze het zelf omschrijven "Er wordt in toenemende mate gezien dat de technologie achter Bitcoin, de blockchain, de potentie heeft om betaalverkeer en misschien zelfs de hele financiele infrastructuur echt vanaf de grond af te kunnen veranderen."

Bron: Greekreporter.com
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Griekenland tekent 456 mln euro Militair contract met USA voor upgrade P-3B Orion

 Wat er echt gebeurt in NATO partner Griekenland en waar zo een minister macro-econoom Yanis Varoufakis het net even beter weet dan al die Jeroen Dijsselbloem?

 De linkse Griekse regering heeft een contract getekend met de Amerikaanse Lockheed Martin voor de modernisering van vijf marine P-3B Orion ter waarde van 500 miljoen dollar.

 De Syriza regering heeft al een aanbetaling van 45 miljoen dollar aan de Amerikaanse Lockheed Martin geautoriseerd, zodat de upgrade kan beginnen.

Dit op een moment dat staatskas bijna leeg zijn, en het de vraag is of Griekenland erin zal slagen om het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de komende donderdag 9 april zal gaan betalen.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Beurzen Aziƫ reageren negatief op tegenvallende banen VS, beleggers wachten op bedrijfscijfers

Beleggers kijken deze week uit naar de opening van het cijferseizoen door het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa en de notulen van de Fed-rentevergadering.

Maandag blijven de beurzen in Europa gesloten voor tweede paasdag, maar op Wall Street zal wel worden gehandeld.