Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 15311 tot 15315
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Rente Ierland voor het eerst onder 1 procent

De rente op Ierse staatsobligaties is voor het eerst in de geschiedenis onder de 1 procent gedaald. Vier jaar geleden stond het renteniveau nog op maar liefst 13,5 procent.

Als Ierland nu voor tien jaar geld zou lenen op de financiële markten zou de staat ongeveer 0,99 procent rente betalen. Ook de rentes op tienjarige staatsobligaties van Italië, Spanje en Portugal daalden.

Waarschijnlijk wordt de rentedaling veroorzaakt door het opkoopprogramma dat de Europese Centrale Bank (ECB) gaat lanceren. De ECB zei eerder van plan te zijn ruim 1.000 miljard euro aan onder andere Europese staatsobligaties op te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Griekse minister dwarsboomt beloofde beleid

De Griekse minister van Energie, Panagiotis Lafazanis, gaat de energie- en elektriciteitsbedrijven PPC en ADMIE niet privatiseren. 

De bewindsman zegt dit woensdag in de krant Ethnos, ondanks beloften van de regering aan Europa om in gang gezette privatiseringen niet terug te draaien.

Lazafanis' mededeling staat haaks op het akkoord dat de links-radicale premier Alexis Tsipras en minister van Financiën, Yanis Varoufakis, afgelopen week met Europese geldschieters hebben bereikt om de geldkraan open te houden.

Bron: 360magazine.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

De ADHD-economie

Nog even je mail checken, even op Facebook kijken, even kijken of het morgen gaat regenen, even op Twitter kijken, even een appje sturen, even een YouTube-filmpje kijken, even naar Instagram; is er al iets nieuws op Facebook verschenen? Ongestoord doorwerken is geen eenvoudige taak in het digitale tijdperk.

Al die online afleiding, die vaak gepaard gaat met Fear of Missing Out (FOMO), is slecht voor het onderwijs en de economie. Dat stelde Andy Haldane onlangs tijdens een toespraak voor studenten van de University of East Anglia.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Voedingsbodem voor hyperinflatie?

Laten we het ééns over de deal met Griekenland hebben. Want het ziet er naar uit dat ze daar gewoon verder gaan met “extend and pretend”. De Grieken hebben zo staan roepen dat ze geen nieuwe leningen willen en dat er iets moet gebeuren aan de bestaande leningen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Nieuw Argentijns bankbiljet moet claim op Falklands ondersteunen

de uitgave van een nieuw bankbiljet van 50 pesos. Op het biljet staat een kaart gedrukt van de Falklands, de eilandengroep waarover Argentinië historische territoriale onenigheid heeft met Groot-Brittannië.

Op de keerzijde van het biljet wordt hulde gebracht aan de Argentijnse rebel Antonio Rivero, die in de eerste helft van de negentiende eeuw de strijd op de Falklands tegen de Britse kolonisten leidde. Waarnemers zeggen dat Argentinië met het nieuwe bankbiljet zijn claim op de eilanden, die in het Zuid-Amerikaanse land als Islas Malvinas worden omschreven, wil benadrukken.