Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 15326 tot 15330
Bron: 360magazine.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

De ADHD-economie

Nog even je mail checken, even op Facebook kijken, even kijken of het morgen gaat regenen, even op Twitter kijken, even een appje sturen, even een YouTube-filmpje kijken, even naar Instagram; is er al iets nieuws op Facebook verschenen? Ongestoord doorwerken is geen eenvoudige taak in het digitale tijdperk.

Al die online afleiding, die vaak gepaard gaat met Fear of Missing Out (FOMO), is slecht voor het onderwijs en de economie. Dat stelde Andy Haldane onlangs tijdens een toespraak voor studenten van de University of East Anglia.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Voedingsbodem voor hyperinflatie?

Laten we het ééns over de deal met Griekenland hebben. Want het ziet er naar uit dat ze daar gewoon verder gaan met “extend and pretend”. De Grieken hebben zo staan roepen dat ze geen nieuwe leningen willen en dat er iets moet gebeuren aan de bestaande leningen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Nieuw Argentijns bankbiljet moet claim op Falklands ondersteunen

de uitgave van een nieuw bankbiljet van 50 pesos. Op het biljet staat een kaart gedrukt van de Falklands, de eilandengroep waarover Argentinië historische territoriale onenigheid heeft met Groot-Brittannië.

Op de keerzijde van het biljet wordt hulde gebracht aan de Argentijnse rebel Antonio Rivero, die in de eerste helft van de negentiende eeuw de strijd op de Falklands tegen de Britse kolonisten leidde. Waarnemers zeggen dat Argentinië met het nieuwe bankbiljet zijn claim op de eilanden, die in het Zuid-Amerikaanse land als Islas Malvinas worden omschreven, wil benadrukken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Legt Griekenland de basis voor de nieuwe welvaartsstaat?

In zijn brief aan de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de hervormingsplannen die zijn land wil doorvoeren, maakt de Griekse minister van financiën Yanis Varoufakis ook gewag van een systeem om aan de Griekse burgers een gegarandeerd basisinkomen aan te bieden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Eurozone heeft in januari geen goud gekocht

Cijfers van het IMF laten zien dat de goudreserve van de Eurozone in januari is toegenomen tot 10.784,1 ton. Op sommige nieuwssites en weblogs wordt dit uitgelegd als een aankoop van goud door een van de landen binnen de Eurozone, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. De stijging van de totale goudreserve van het Eurosysteem is het gevolg van de toetreding van Litouwen tot de muntunie. Daarbij heeft het land goud overgedragen aan de ECB.