Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15331 tot 15335
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Nieuw Argentijns bankbiljet moet claim op Falklands ondersteunen

de uitgave van een nieuw bankbiljet van 50 pesos. Op het biljet staat een kaart gedrukt van de Falklands, de eilandengroep waarover Argentinië historische territoriale onenigheid heeft met Groot-Brittannië.

Op de keerzijde van het biljet wordt hulde gebracht aan de Argentijnse rebel Antonio Rivero, die in de eerste helft van de negentiende eeuw de strijd op de Falklands tegen de Britse kolonisten leidde. Waarnemers zeggen dat Argentinië met het nieuwe bankbiljet zijn claim op de eilanden, die in het Zuid-Amerikaanse land als Islas Malvinas worden omschreven, wil benadrukken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Legt Griekenland de basis voor de nieuwe welvaartsstaat?

In zijn brief aan de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de hervormingsplannen die zijn land wil doorvoeren, maakt de Griekse minister van financiën Yanis Varoufakis ook gewag van een systeem om aan de Griekse burgers een gegarandeerd basisinkomen aan te bieden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Eurozone heeft in januari geen goud gekocht

Cijfers van het IMF laten zien dat de goudreserve van de Eurozone in januari is toegenomen tot 10.784,1 ton. Op sommige nieuwssites en weblogs wordt dit uitgelegd als een aankoop van goud door een van de landen binnen de Eurozone, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. De stijging van de totale goudreserve van het Eurosysteem is het gevolg van de toetreding van Litouwen tot de muntunie. Daarbij heeft het land goud overgedragen aan de ECB.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Jonge generatie Amerikanen spaart meer

Meer Amerikanen zijn er het afgelopen jaar in geslaagd geld te sparen en schulden te verlagen, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumer Federation of America. Van alle respondenten in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar slaagde 56% erin tenminste vijf procent van hun inkomen opzij te zetten. Een jaar geleden was dat nog maar 50%.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Kazachstan blijft goud kopen, Rusland neemt adempauze

In januari heeft een aantal centrale banken opnieuw goud gekocht, zo blijkt uit cijfers van het IMF. Kazachstan breidde haar totale goudreserve voor de 28e maand op rij uit, van 191,8 naar 193,5 metrische ton. Opvallend is dat ook Oekraïne goud kocht, omdat het land bijna geen valutareserves meer over heeft. De goudvoorraad van de Eurozone groeide door toetreding van Litouwen aan de muntunie.