Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 15331 tot 15335
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Van Overtveldt aan Der Spiegel: "Eurozone kan Grieks vertrek aan"

Ja, een Grexit, het vertrek van Griekenland uit de eurozone, is een mogelijkheid, die de andere landen aankunnen. Met die boodschap aan het gerenommeerde Duitse weekblad Der Spiegel houdt Belgisch minister van Financi├źn Johan Van Overtveldt (N-VA) de druk op de Griekse premier Tsipras hoog.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Dure dollar: Kleding en schoenen worden fors duurder

 De prijs van kleding en schoenen gaat de komende tijd fors stijgen. Nederlandse modebedrijven zijn de dupe van de dure dollar, schrijft De Telegraaf. Kleding wordt internationaal in die munteenheid afgerekend. In Duitsland zijn de prijzen al tot 10 procent gestegen, melden marktkenners.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Verlaging hypotheekrenteaftrek levert schatkist 45 miljoen op

De geleidelijke verlaging van de hypotheekrenteaftrek moet de overheid dit jaar 45 miljoen euro op gaan leveren.

Het maximale aftrektarief werd in 2014 al verlaagd van 52 naar 51,5 procent voor inkomens in de hoogste belastingschijf. Dat percentage wordt de komende 28 jaar verder stapsgewijs verlaagd naar 38 procent.

Volgens een raming levert die verlaging in 2015, dankzij een verdere verlaging tot 51 procent, 89 miljoen euro op. In 2016 stijgt dit naar 133 miljoen euro. Op de lange termijn zou de maatregel de schatkist jaarlijks 770 miljoen euro op moeten leveren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Afrikaanse olielanden: prijs olie moet omhoog

Afrikaanse landen die olie exporteren, doen een oproep om de wereldwijde productie van olie te verminderen. De olieprijzen zijn nu zo laag, dat ze in Afrika kunnen zorgen voor sociale onrust, zeggen ze.

De Afrikaanse olieclub APPA waarin de landen zijn verenigd, start een lobby om leden van het internationale oliekartel OPEC en andere olieproducenten te overtuigen. Sinds vorig jaar juni is ruwe olie ruwweg gehalveerd in prijs. Hierdoor moeten de regeringen in Afrika flink snijden in hun begrotingen. Verspreid over het continent worden groeiverwachtingen voor de economie naar beneden bijgesteld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Grieks parlement gaat op zoek naar 'veroorzaker' crisis

Een commissie van het Griekse parlement gaat onderzoeken wie de schuldencrisis hebben veroorzaakt waarin het land verkeert. De commissie werd vandaag in aanwezigheid van president Prokopis Pavlopoulos en premier Alexis Tsipras geïnstalleerd.