Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 15336 tot 15340
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Legt Griekenland de basis voor de nieuwe welvaartsstaat?

In zijn brief aan de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de hervormingsplannen die zijn land wil doorvoeren, maakt de Griekse minister van financiƫn Yanis Varoufakis ook gewag van een systeem om aan de Griekse burgers een gegarandeerd basisinkomen aan te bieden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Eurozone heeft in januari geen goud gekocht

Cijfers van het IMF laten zien dat de goudreserve van de Eurozone in januari is toegenomen tot 10.784,1 ton. Op sommige nieuwssites en weblogs wordt dit uitgelegd als een aankoop van goud door een van de landen binnen de Eurozone, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. De stijging van de totale goudreserve van het Eurosysteem is het gevolg van de toetreding van Litouwen tot de muntunie. Daarbij heeft het land goud overgedragen aan de ECB.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Jonge generatie Amerikanen spaart meer

Meer Amerikanen zijn er het afgelopen jaar in geslaagd geld te sparen en schulden te verlagen, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumer Federation of America. Van alle respondenten in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar slaagde 56% erin tenminste vijf procent van hun inkomen opzij te zetten. Een jaar geleden was dat nog maar 50%.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Kazachstan blijft goud kopen, Rusland neemt adempauze

In januari heeft een aantal centrale banken opnieuw goud gekocht, zo blijkt uit cijfers van het IMF. Kazachstan breidde haar totale goudreserve voor de 28e maand op rij uit, van 191,8 naar 193,5 metrische ton. Opvallend is dat ook Oekraïne goud kocht, omdat het land bijna geen valutareserves meer over heeft. De goudvoorraad van de Eurozone groeide door toetreding van Litouwen aan de muntunie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Market Update (25 februari 2015)

Amerikaanse banken zitten op $2 biljoen aan 'veilige' staatsobligaties, Moody's geeft afwaardering aan verschillende Russische banken, Verenigd Koninkrijk stuurt militairen naar Oekraïne en Zwitserse toezichthouder onderzoekt manipulatie goudmarkt.