Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15361 tot 15365
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

24 februari: Fransen willen ook gematst worden met begroting en 7 andere dingen die je moet weten

Als Griekenland een beetje lucht krijgt bij de begroting, dan wij ook, zo lijkt de geachte bij de Franse regering. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Column Kees de Kort | De hele fijne smaakvolle worst van Janet

De voorvrouw van de FED, Janet Yellen, gaat vandaag naar het Amerikaanse Congres. Daar zal ze er alles aan doen om de financiële markten rustig te houden, zegt BNR's economie-commentator Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Prijzen dalen in bijna alle eurolanden: deflatie Nederland relatief zwaar

Het leven is in januari in zeventien van de negentien eurolanden goedkoper geworden. Nederland hoort tot de landen waar prijzen relatief hard dalen

Dat blijkt uit nieuwe schattingen die Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.

De inflatie, de maatstaf voor de ontwikkeling van prijzen, zakte vorige maand in de eurozone naar min 0,6 procent. Dat betekent dat goederen en diensten gemiddeld 0,6 procent goedkoper waren dan een jaar eerder.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Morgan Stanley: Griekenland staat voor ‘trilemma’

De ministers van Financiën van de eurozone besloten afgelopen vrijdag om het steunprogramma voor Griekenland met 4 maanden te verlengen. Ondanks deze deal is de kans dat Griekenland in de eurozone blijft niet groter geworden.

Bartsch en Antonucci richten zich op 3 mogelijke scenario's: een vertrek van Griekenland uit de euro, Griekenland blijft in de euro of een tussenliggend scenario dat leidt tot kapitaalcontroles.

Hierbij is er voor bepaalde tijd in ieder geval geen sprake van een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Een ‘staycation’, noemt Morgan Stanley dit scenario.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Armoede bereikt recordhoogte in Duitsland

Een recordaantal Duitsers leeft in armoede. Dat staat in een rapport van een koepelorganisatie voor Duitse liefdadigheidsinstellingen. Vooral alleenstaande ouders en werklozen worden zwaar getroffen. Meer dan 12,5 miljoen Duitsers hebben nu een inkomen dat onder de Europese armoedegrens ligt.