Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 15361 tot 15365
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

‘ECB overweegt verlenging noodsteun voor Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) bekijkt woensdag opnieuw in welke mate Griekse banken nog mogen rekenen op noodsteun. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

De positie van de Griekse banken is de afgelopen tijd verder ondermijnd door de aanhoudende onzekerheid over de economische toekomst van het land. Afgelopen maand zouden de banken nog eens 3 miljard euro hebben zien wegstromen, waardoor het totale bedrag dat sinds oktober van de rekeningen is gehaald zou zijn opgelopen tot 28 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Finnen bouwen zonnecentrale in stad met ‘s winters vier uur zon

De Finse stad Oulu ligt op twee uur rijden van de Poolcirkel, maar dat weerhoudt het lokale energiebedrijf er niet van om er een zonnecentrale te bouwen. 

Het is hét grote nadeel van zonne- en windenenergie: soms komt het, soms komt het niet. ‘s Nachts produceren zonnepanelen geen stroom, en om die schommelingen op te vangen moeten elektriciteitsnetwerken een back-up hebben. Maar in Finland nemen ze een wel heel erg grote schommeling voor lief: die tussen de winter, wanneer de zon nauwelijks doorbreekt, en de zomer, wanneer de zon nauwelijks onder gaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

“Correctie van 35 tot 50 procent op komst”

Sommige beleggers zijn bezorgd op het moment dat hun portefeuilles 10 procent in waarde dalen, om vervolgens geen actie te ondernemen. Andere beleggers kunnen 20 procent van de waarde van hun portefeuille zien verdampen om als een hert in de koplampen van een auto te blijven staren die op ze af komt rijden. Staat hun portefeuille dan op een min van 30 procent, besluiten ze om de volgende keer dat hun portefeuille weer op de top van vorige keer stond om meteen winst te nemen. Een probleem, zo schrijft handelaar en columnist van Marketwatch Mark D. Cook.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Merkel en Hollande manen Griekenland tot spoed

De Griekse regering heeft geen tijd meer te verliezen en moet snel met plannen voor de aanpak van haar economie komen.

Dat zeiden de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Franse president François Hollande dinsdag na een gezamenlijke kabinetsvergadering in Berlijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Griekenland steunt sancties Rusland niet meer

Griekenland wil nauwer samenwerken met Rusland. Premier Alexis Tsipras wil dan ook niet langer de EU-sancties tegen Moskou steunen.

"We zijn het niet eens met de sancties. Het is een doodlopende weg", zei Tsipras zei dinsdag in Moskou tegen het Russische persbureau Itar-Tass.