Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 15371 tot 15375
Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

American Dream herleeft

Over de aftakeling van de Amerikaanse economie is ondertussen veel geschreven, maar misschien zijn de vooruitzichten helemaal zo slecht nog niet als dat veel doomdenkers geloven. De ‘American Dream’ is terug van weggeweest en hoe! Leg eens die maandelijkse werkgelegenheids-rapporten, BNP cijfers en kwartaalcijfers aan de kant en kijk hier eens naar:

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

ECB verhoogt maximale bedrag voor noodsteun aan Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 700 miljoen euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Obligatiehandel ‘kaputt’?

De Europse Centrale Bank, onder leiding van de Italiaan Mario Draghi, is volop bezig met het afvuren van zijn omvangrijke bazooka. Het opkoopprogramma, ook wel QE (quantitative easing) genoemd, heeft als doel de economie van de eurozone terug op het spoor te zetten en komaf te maken met de stuiptrekkingen van de crisis door middel van goedkopere kredieten te verlenen aan staten, ondernemingen en uiteindelijk de huishoudens. Dit doen ze door maandelijks € 60 miljard aan schuldpapier te kopen tot september 2016. Uiteindelijk zal er € 1000 miljard in de Europese economie gepompt worden, daar kunnen de Europese landen al een heel eind mee verder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Europeanen zijn het meest bullish sinds 2007

De Europese Commissie heeft deze week cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat het sentiment onder Europese consumenten flink is gestegen. Het vertrouwen onder de Europese consument is zelfs hoger dan het geweest is sinds halverwege 2007.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Hedge-fondsen en vermogensbeheerder zetten 30 miljard USD in op daling Euro

Hedge-fondsen en vermogensbeheerders plaatsen shorten de laatste dagen maar liefst 30 miljard USD op een verdere daling van de euro. Dit is het hoogste bedrag sinds de invoering van de eenheidsmunt in 2002. Maar mogelijks nemen enkele speculanten toch wel een heel hoog risico hiermee…