Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15371 tot 15375
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

De Polen moeten de euro niet, ook al zouden ze beter af zijn

De 1.140 miljard euro die Europese Centrale Bank in de Europese economie pompt, zorgt voor grote problemen in niet- eurolanden. Maar de euro zelf invoeren, dat willen de Polen niet. “Dat betekent armoede”.

geldinjectie die de Europese Centrale Bank maandag in gang heeft gezet, wordt vanuit buurlanden die niet in de euro zitten met argusogen bekeken. Een dalende euro betekent dat hun munt, en daarmee de export, duurder wordt.

In Denemarken suggereerde de topman van de centrale bank om die reden dat het land misschien toch de euro maar moet invoeren. Wat voor de Denen geldt, geldt in zeker mate ook voor de Polen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Waarde van euro zakt naar laagste punt sinds 2003

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar staat dinsdag opnieuw onder druk.

De Europese munt is nu voor het eerst sinds de zomer van 2003 minder dan 1,08 dollar waard.

De euro zakte in de ochtendhandel naar een voorlopig dieptepunt van 1,0775 dollar. De Europese munt begon de maand nog op 1,12 dollar en was aan het begin van dit jaar nog 1,21 dollar waard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Prijs woning ligt bij gedwongen verkoop 5 procent lager

De prijs van een woning valt bij een gedwongen verkoop ongeveer 5 procent lager uit dan bij een reguliere verkoop.

Dat schrijft het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag in een rapport waarin de effecten van gedwongen verkopen met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden bestudeerd.

Niet alleen de gedwongen verkochte woning zelf wordt voor een lagere prijs van de hand gedaan, ook is er een klein effect op omliggende huizen binnen een straal van zo'n honderd meter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Goudprijs verder onder druk

De goudprijs daalde dinsdag tot het laagste peil in drie maanden en is bezig met de langste verliesreeks in bijna twee jaar.

De prijsdruk komt voort uit een sterkere dollar en speculatie op een eerder dan verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, vanwege de aantrekkende economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Stijgende dollar is goed voor Europa

Alsof de Amerikaanse dollar nog niet genoeg was gestegen, zette de greenback zijn rally afgelopen vrijdag mooi nog even door nadat het Amerikaanse banenrapport over februari alle verwachten wist te overtreffen. De euro zakte maar liefst naar een niveau van 1,0871 dollar.

Goed nieuws voor Europa! Want een sterkere dollar is goed voor Europa. Zo wijst Businessinsider ons op het feit dat de trade weighted euro (afgezet tegen een mandje van verschillende valuta’s, gebaseerd op hoeveel ze met de eurozone handelen) namelijk door de vloer is gezakt. Dat ziet er als volgt uit: