Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15371 tot 15375
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Praat Yellen de dollar vandaag verder omhoog?

Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, spreekt vandaag een comité van de Amerikaanse Senaat toe. Die voordracht is niet onbelangrijk en zal door zowat de ganse financiële wereld worden gevolgd. De vraag die bantwoord moet worden is hoe sterk de Amerikaanse economie is. Zeer sterk, opperen sommigen, want in het laatste kwartaal van vorig jaar werden 1 miljoen jobs gecreëerd, een aantal dat sinds 1997 niet meer was gezien.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

We kunnen leren van de Gouden Eeuw

De wereld van het grote geld en de financiën van ‘gewone’ huishoudens zijn diep verweven, dat staat buiten kijf na de crisis in 2008. Maar volgens Oscar Gelderblom, hoogleraar Financiële geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, laat de geschiedenis zien dat er niet één manier is om onze geldzaken te regelen. In Nederland bestond al ver vóór 1800 een goed functionerend financieel systeem, waarin burgers veel zelf deden en de overheid zorgde voor aanvullende financiële diensten voor huishoudens en kleine ondernemingen. Op 19 februari vertelt hij tijdens zijn oratie wat we op financieel vlak kunnen leren van de Gouden Eeuw.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Te laat, maar dit zijn ze: de Griekse hervormingsplannen

De Griekse regering heeft een samenvatting vrijgegeven van de maatregelen die ze vanochtend wil voorstellen aan haar Europese partners. Daarin vooral maatregelen tegen corruptie, belastingontduiking en smokkel, maar ook sociale maatregelen zoals extra bescherming tegen armoede. Pas als Europa vandaag zijn fiat geeft, mag Griekenland op een verlenging van het financiële steunprogramma rekenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

En, is het dan zo’n gek idee dat Griekenland Bitcoin gebruikt als munt?

Het is een beetje cynisch dat een munt die voor meer samenhorigheid had moeten zorgen nu juist het tegenovergestelde doet. Het verhaal over het kleine Griekenland dat ten strijde trekt tegen Duitsland leest als een soap die heel wat scriptschrijvers te schande brengt. Als de deal tussen de twee monetaire Europese protagonisten toch nog zou afspringen, lijkt een Grexit onvermijdelijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Waarom Griekenland zijn schulden nooit kan afbetalen

Europese officials zouden moeten accepteren dat Griekenland zijn schuld van 366 miljard dollar mogelijk nooit zal afbetalen, zo zeiden verschillende analisten deze week.

‘De Griekse schuld kan in dit leven niet meer afbetaald worden’, zei Kingsley Jones, oprichter en CIO van Jevons Global tegenover Cnbc. ‘We moeten simpelweg realistisch worden over de zaak. De Griekse schuld komt neer op 175 procent van het bruto binnenlands product.’