Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 15381 tot 15385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

70% van de Amerikanen kent Janet Yellen niet

Uit een poll afgenomen door The Wall Street Journal en NBC News zijn – wat de bekendheid van de Federal Reserve betreft – een aantal opvallende resultaten gekomen.

Het opmerkelijkste resultaat is dat 70% van de Amerikanen niet (of niet zeker) weet wie Janet Yellen is. Ter vergelijking, slechts 1% had nog nooit van George W. Bush gehoord.

De poll wijst wel uit dat slechts 8% van de Amerikanen de Federal Reserve als instituut niet kent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Waarom goud niet teleurstellend is

De prijs van goud had dit jaar een vliegende start. Inmiddels staat het gele edelmetaal nog maar op een klein plusje voor dit jaar. Ondanks dat de goudprijs dus weinig bevredigend is voor beleggers op dit moment, is het edelmetaal toch allerminst teleurstellend, zegt Rick Rule, van Sprott Asset Management, in gesprek met Kitco.

‘Er zijn veel mensen met verschillende verwachtingen van goud. Voor mij is goud echter niet teleurstellend’, zegt Rick Rule. Hij wijst daarbij op het volgende voorbeeld: ‘Ik heb een kamer gezien bij motel 6 waar je vroeger voor een ounce goud 6 nachten kon verblijven. Inmiddels koopt diezelfde ounce je daar 16 overnachtingen. En dat is precies wat goud moet doen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Nog steeds meer dan 15 miljoen Belgische franken in omloop: hoeveel van deze biljetten heb jij nog liggen?

Meer dan een decennium geleden schakelden we over naar de euro maar nog heel wat landgenoten blijven blijkbaar gehecht aan de oude Belgische franken. Volgens de Nationale Bank waren er eind vorig jaar nog steeds meer dan 15 miljoen biljetten, van alle mogelijke coupures, in omloop. Het totale bedrag loopt omgerekend op tot maar liefst 152.942.408 euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Commerciële ruimtevaart heeft ook eigen valuta-systeem nodig

Wanneer de ruimte ook een toeristische en economische markt wordt, zal tevens een nieuw betalingssysteem moeten worden geïntroduceerd. Dat zegt Kabir Sehgal, auteur van het boek ‘Coined: The Rich Life of Money And How Its History Has Shaped Us’ in een column voor het magazine Quartz. Om uiteenlopende redenen zijn de aardse betaalsystemen volgens Sehgal voor de ruimte immers niet geschikt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Hendrik Oude Nijhuis: deze citaten van Warren Buffett mag je niet missen

Beleggingsfenomeen Warren Buffett leefde zich flink uit in zijn vijftigste brief aan aandeelhouders van Berkshire Hathaway. Hendrik Oude Nijhuis maakte een selectie van de opvallendste uitspraken.