Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15386 tot 15390
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Hendrik Oude Nijhuis: deze citaten van Warren Buffett mag je niet missen

Beleggingsfenomeen Warren Buffett leefde zich flink uit in zijn vijftigste brief aan aandeelhouders van Berkshire Hathaway. Hendrik Oude Nijhuis maakte een selectie van de opvallendste uitspraken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Column Kees de Kort | Dollarleningen, daar gaat een hoop gedonder over ontstaan

De steeds sterker wordende dollar brengt ook een hoop narigheid met zich mee, zegt BNR's economie-commentator Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Mario, bedankt! Nederlandse rente naar nieuw dieptepunt

De aankopen van schuldpapier door de Europese Centrale Bank op de obligatiemarkt zetten dinsdag opnieuw druk op de rentes op Europese staatsobligaties. De Nederlandse rente zakte daarbij naar een nieuw historisch dieptepunt.

Het rendement op Nederlandse staatsleningen met een looptijd van tien jaar zakte naar 0,33 procent. Een jaar geleden stond die rente nog op 2 procent. Eind oktober werd voor het eerst de grens van 1 procent geslecht.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Zeldzame gouden munten kunnen miljoenen opleveren

Er gaat steeds meer geld om in de markt voor zeldzame munten, zo bericht Reuters. Vorig jaar werd er voor een recordbedrag van $536 miljoen aan Amerikaanse gouden munten en zilveren munten geveild, maar nu er een aantal bijzondere stukken geveild worden is de kans groot dat het totaalbedrag dit jaar opnieuw hoger zal uitvallen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Rente staatsobligaties duikt omlaag door ECB

Het stimuleringsprogramma van de ECB dat gisteren werd opgestart miste haar uitwerking niet, want de rente op schuldpapier van Duitsland, Nederland, Frankrijk, België, Finland en Oostenrijk daalde aanzienlijk. De 10-jaars en 30-jaars rente van veel landen ging op één dag met acht tot tien basispunten omlaag.