Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 15386 tot 15390
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Chinese vraag naar goud is dit jaar enorm

De Chinese vraag is volgens de Shanghai Gold Exchange (SGE) dit jaar tot nu toe al 32 procent hoger dan vorig jaar. De vraag zou tot nu toe uitkomen op 374 ton, tegenover 320 ton een jaar geleden. En vorig jaar was al een record, hoewel destijds het nieuwe jaar wat eerder viel en het dus misschien niet volledig vergelijkbaar is.

Veel analisten die gespecialiseerd zijn in goud geloven nu dat de Chinese vraag wat zal afnemen tot het begin van het derde kwartaal, net als vorig jaar, wanneer het geven van cadeaus vanwege de viering van het nieuwe jaar in China achter de rug is.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 22 februari 2015

Goud en zilver report (Week 8)

De goudprijs daalde de afgelopen week van €1.079,22 naar €1.056,43 per troy ounce (-2,11%), terwijl de prijs van een kilo zilver in een week tijd van €489,75 naar €458,77 zakte (-6,33%). De prijsdaling van beide edelmetalen is opvallend, aangezien er de afgelopen week veel te doen is geweest om Griekenland.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zondag 22 februari 2015

Grieken: van een kale kip kan je niet plukken

In Griekenland kijken mensen met spanning uit naar morgen. Dan wordt bekend welke bezuinigingsmaatregelen de Griekse regering wil gaan nemen in ruil voor nieuwe noodsteun van de EU.

"Ik hoop dat de regering geen maatregelen neemt die de crisis verergeren", zegt Roos Mavrikou-Zevenhuizen in Met het Oog op Morgen. De Nederlandse woont al jaren op het eiland Skyros, waar ze een hotel heeft.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 22 februari 2015

Doen crisissituaties de echte leiders opstaan?

Er kunnen in noodsituaties duidelijk signalen worden herkend of een individu al dan niet de potentie heeft om tot een leidersfiguur uit te groeien. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Tel Aviv University bij een populatie woelmuizen die met de bedreigende aanwezigheid van predatoren werden geconfronteerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 22 februari 2015

Lijst met hervormingen van Griekse regering zou kort zijn

De lijst met hervormingen die Griekenland uiterlijk morgen moet indienen bij de rest van de eurogroep -in ruil voor het verlengen van het steunpakket- zou kort en niet zo gedetailleerd zijn. De lijst, die bijna klaar is, zou vooral maatregelen in de strijd tegen corruptie en belastingontduiking bevatten, schrijven lokale media.