Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15396 tot 15400
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Column Kees de Kort | Het gaat zo goed dat de export daalt

Het aantal full-time banen in de VS ligt lager dan zeven jaar geleden, aan het begin van de crisis. Geen sprake van een verbeterde arbeidsmarkt dus, zegt BNR's economie-commentator Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Grexit blijft groot risico vormen

Investeerders onderschatten de chaos die zou ontstaan als Griekenland de eurozone verlaat.

Athene en Brussel bereikten vorige maand weliswaar een akkoord over de tijdelijke verlenging van het huidige Griekse steunprogramma, maar daarmee is Griekenland nog lang niet uit de zorgen.

Voordat geld wordt overgemaakt, moet de Griekse regering haar toezichthouders eerst overtuigen van haar wil om economische hervormingen door te voeren. Daardoor dreigt het land op korte termijn alsnog in financiële nood te komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Aantal operationele olie-installaties in de VS sinds oktober bijna gehalveerd

Al eerder over geschreven op goudportal.nl

De Verenigde Staten pakten vrijdag uit met een ‘stellar’ jobsrapport, dat de euro in één sessie alweer 1,5% lager duwde. Amerika creëerde in februari liefst 295.000 nieuwe jobs en overtrof daarmee de verwachtingen van de meeste analisten. Ook de werkloosheid over de Atlantische Oceaan liep sterker terug dan verwacht, van 5,5% tegen 5,7% een maand eerder.

In de Amerikaanse olie-industrie werden de wenkbrauwen gefronst wanneer de cijfers bekend raakten. Volgens onderzoeksbureau Challenger, Gray & Christmas zouden dit jaar enkel in de energiesector al

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Turkse overheid riskeert valutacrisis

De Turkse overheid speelt een gevaarlijk politiek spel waardoor het land het gevaar loopt om in een valutacrisis te belanden met neerwaartse kredietbeoordelingen tot gevolg. Daarvoor waarschuwen experts.

De afgelopen week heeft de regering van de Turkse president Tayyip Erdogan uitgehaald naar de centrale bank. Daarin werd aangedrongen om de rentetarieven agressief te verlagen om zo de economische groei een boost te geven in aanloop naar de algemene verkiezingen in juni. Deze politieke druk heeft beleggers bezorgd gemaakt, waardoor de Turkse lira zakte naar een all time low van 2,6290 tegenover de dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Poetin: ‘Russische leger stond klaar om Janoekovitsj te redden’

In een trailer voor een documentaire van de Russische tv-zender Rossiya-1 spreekt president Vladimir Poetin openhartig over de annexatie van de Krim.

Ook vertelt Poetin in de zondag op YouTube geplaatste preview dat zijn troepen klaarstonden om op te rukken naar het Oekraïense Donetsk om de afgezette president Viktor Janoekovitsj te redden, aldus internationale media maandag.

Poetin wilde Janoekovitsj redden