Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 15411 tot 15415
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Spaanse bank sluit na bankrun

De Spaanse bank Banco de Madrid heeft na een bankrun al zijn activiteiten gestaakt en uitstel van betaling aangevraagd.

Klanten van de bank haalden de afgelopen dagen massaal hun spaargeld weg. Dat gebeurde nadat het Amerikaanse ministerie van Financiën het moederbedrijf van Banco de Madrid vorige week van witwassen had beschuldigd.

Volgens de Spaanse centrale bank is de financiële positie van Banco de Madrid ''sterk verslechterd'' door de bankrun. Spaartegoeden tot 100.000 euro zijn gedekt onder het depositogarantiestelsel, aldus de Banco de España in een maandag uitgegeven verklaring. Het is de eerste keer dat een Spaanse bank omvalt sinds 2003.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Athene draagt weer geld af aan IMF

Griekenland heeft maandag weer geld terugbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Een regeringswoordvoerder zei dat het land zoals gepland 584 miljoen euro heeft overgemaakt. Het geld is onderdeel van een reeks terugbetalingen aan het fonds.

Voor 20 maart moet nu nog ongeveer 300 miljoen aan het fonds worden afgedragen. De staatskas in Athene is bijna leeg. De regering haalt onder meer geld weg bij sociale verzekeringskassen en bij staatsbedrijven en -instellingen om aan verplichtingen te voldoen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Vergeet pariteit... de voorspelling voor de euro is nog een pak slechter

e Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft haar verwachtingen voor de dollar herbekeken en voorspelt dat de eenheidsmunt binnen zes maanden nog eens 5% van zijn waarde verliest om pariteit met de dollar te bereiken. Binnen een jaar zou de euro dan 0,95 dollar waard zijn of 10% minder dan vandaag.

De val van de euro wordt bestendigd door de kapitaalvlucht uit Europa en de verwachte rentestijging van de Fed, staat te lezen in een nota van Goldmans Robin Brooks aan klanten:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Welke les ligt er in deze zeldzame gebeurtenis voor obligaties opgesloten?

Het verschijnsel is misschien wel net zo zeldzaam als een zonsverduistering welke deze week op 20 maart ook in Nederland en België te zien zal zijn. Een kortstondig moment wanneer de maan precies tussen de aarde en de zon schuift.

Afgelopen vrijdag daalde de S&P500 met 1,34 procent waarbij “tegelijkertijd” staatsobligaties met een lange looptijd welke veelal gevoelig zijn voor renteveranderingen, met twee procent onderuit gingen. Een dergelijke gebeurtenis heeft zich sinds mei 2009 niet meer voorgedaan. We zijn het nog even nagegaan, maar konden in mei 2009 geen zonsverduistering waarnemen. Het voorspellen van de markten zou anders wel erg gemakkelijk worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Valt goudprijs terug naar $ 1.000? Dat kan!

Na een zeer sterk begin van 2015 heeft de goudprijs alle winst al weer prijsgegeven. Fundamenteel blijft het plaatje kloppen voor een hogere goudprijs op lange termijn maar op korte termijn zit een daling naar $ 1.000 of zelfs nog lager er nog steeds in, aldus Jesse Colombo van Forbes.