Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15416 tot 15420
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Goudprijs zal stijgen naar $1550

Goudprijs richting $1500 tot $1600 binnen 3 jaar 09 maart 2015 in Goud

Goudprijs heeft de laatste jaren last van een negatief sentiment. De daling in de goudprijs sinds 2011 van ruim 38% heeft de belangstelling onder beleggers negatief beïnvloed. Analist Francisco Blanch van Bank of Amerika Merrill Lynch verwacht dat de goudprijs in de loop van dit jaar onder druk kan komen te staan wanneer de FED de rente zal verhogen. Blanch denkt dat de goudprijs de komende drie maanden een neerwaarts risico heeft en dat we het niveau van $1100 per troy ounce kunnen gaan zien. Maar over een periode van 2 tot 3 jaar verwacht Blanch een verbetering van het sentiment voor goud gekoppeld aan een hogere prijs.

De analist geeft aan dat de winst van januari verloren is gegaan door de sterkere Dollar. De Dollar steeg in verband met de verwachte renteverhoging door de FED. Blanch baseert zijn positieve visie voor goud op lange termijn op 2 factoren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Moet Griekenland dan maar de bitcoin invoeren?

Een opmerkelijk pleidooi: de bitcoin zou de Griekse economie een oppepper kunnen geven. Over inflatie van de digitale munt hoeven we ons geen zorgen te maken.

Stel, de Europese Centrale Bank heeft het definitief gehad met Griekenland en draait de geldkraan dicht. Staatsbankroet, Griekenland uit de euro? Zo ver hoeft het niet te komen, betoogt columnist Wolfgang Münchau, oprichter van Financial Times Deutschland, op Spiegel.de. De Griekse regering moet gewoon bitcoin als parallel betaalmiddel invoeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Eén van deze vier economieën verhoogde in 2014 de btw

De Japanse economie heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een inkrimping met 7,1 procent dienen te incasseren tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval moet worden toegeschreven aan de beslissing van de Japanse regering om de belasting op toegevoegde waarde begin april dit jaar van 5 procent naar 8 procent op te voeren. Die lastenverhoging heeft tot gevolg gehad dat bedrijven en particulieren hun bestedingen hebben teruggeschroefd.

Tijdens de eerste drie maanden van het jaar had de Japanse economie nog een groei met 6 procent gekend tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Grieken kunnen nog maar enkele weken vooruit

Griekenland kan nog ongeveer drie weken vooruit met het geld dat het land nu in kas heeft.

Volgens de bron staat niet precies vast op welk moment de Griekse schatkist leeg is. Er kan enigszins flexibel met middelen worden omgesprongen, zodat het moment waarop er extra geld nodig is kan worden uitgesteld.

Athene en Brussel bereikten vorige maand weliswaar een akkoord over de tijdelijke verlenging van het huidige Griekse steunprogramma, maar daarmee is Griekenland nog lang niet uit de zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Waarom beleggers deze maand moeten oppassen met goud

De gemiddelde beweeglijkheid van goud is over de afgelopen 30 dagen gedaald naar het laagste punt sinds begin november, volgens data van Bloomberg. Goud doet beleggers recent weinig, concludeert de partij dan ook.

Zelfs het plan van Mario Draghi om meer obligaties op te kopen, waardoor de euro zakte naar het laagste niveau in 11 jaar, was niet genoeg om goud echt te laten bewegen. Waar de meeste financiële markten donderdag duidelijk reageerden op de toelichting van Draghi op het QE-programma, bewogen goud-futures amper.