Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15426 tot 15430
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Zwitserse centrale bank overweegt verhoging negatieve rente

De Zwitserse centrale bank overweegt een verhoging van de negatieve rente, zo schrijft de Zwitserse krant Schweiz am Sonntag op basis van een anonieme bron die vertrouwd zou zijn met de kwestie. De rente die nu -0,75% is zou verhoogd kunnen worden naar -1,5% om de vlucht van kapitaal richting de Zwitserse franc te ontmoedigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Oekraïne, de graanschuur van Europa

Volgens het Ministerie van Agrarisch Beleid en Voedsel in Oekraïne, heeft het land sinds het begin van 2014/2015, en rekenend vanaf 3 maart, 24,683 miljoen ton graan geëxporteerd. Meer bepaald, 9,37 miljoen ton tarwe, 3,871 miljoen ton gerst en 11,398 miljoen ton mais.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Internationaal betalingssysteem voor Chinese yuan bijna gereed

Het langverwachte internationale betalingssysteem voor de Chinese yuan zal nog dit jaar in gebruik worden genomen, zo verklaren verschillende bronnen tegenover Reuters. Het nieuwe China International Payment System (CIPS) moet het nog eenvoudiger maken wereldwijd betalingen uit te voeren in de Chinese valuta, waardoor het voor bedrijven interessanter wordt om over te stappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Juncker, als je een boodschap wil sturen naar Poetin heb je daar e-mail en telefoons voor

Volgens The Guardian zou Jean-Claude Juncker een Europees leger wel zien zitten. De voorzitter van de Europese Commissie (EC) meent dat Rusland Europa dan wel serieus zal moeten nemen:”Een gemeenschappelijk leger zou de boodschap kunnen overbrengen dat we de verdediging van de waarden van de Europese Unie (EU) ernstig opvatten.”

Nu, dat kan wel waar zijn. En, misschien moet er inderdaad een boodschap naar Moskou gestuurd worden. Maar, laten we realistisch blijven. Niemand zit te wachten op een grootschalige pr-campagne van de Europese Unie.

Momenteel wordt de Europese economie vooruitgestuwd door de eurozone en door Groot-Brittannië. In het eerste geval hebben we Duitsland, de andere economische Europese grootmacht, die in de clinch ligt met Griekenland, de financiële antichrist wat Merkel betreft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

"Griekenland kan nog zo maar uit de eurozone vallen"

Investeerders onderschatten de chaos die zou ontstaan als Griekenland de eurozone verlaat.

Daarvoor waarschuwen topmensen uit de financiële sector in Londen, bij een rondgang door de Britse krant Financial Times.

Athene en Brussel bereikten vorige maand weliswaar een akkoord over de tijdelijke verlenging van het huidige Griekse steunprogramma, maar daarmee is Griekenland nog lang niet uit de zorgen.