EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
6
kliks
6
kliks
6
kliks
Bron: geennieuws.com
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15436 tot 15440 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 13 mei 2015

Column Kees de Kort | Helemaal los van de werkelijkheid

De Chinese autoriteiten willen ons doen geloven dat de economie met 7 procent groeit. “Dan moeten alle deelcijfers ook goed zijn”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Nou, dat was zo. De industriële productie: 6 procent. Detailhandelsverkopen: 10 procent. Investeringen: 12 procent. Die zijn in lijn met die 7 procent."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 13 mei 2015

IJslandse eerste minister is blij dat zijn land de banken niet gered heeft

Zeven jaar geleden werd IJsland zwaar getroffen door de financiële crisis, waarbij de drie belangrijkste commerciële banken van het land failliet gingen. The Economist noemde het zelfs de grootste bankencrisis die een land ooit doormaakte.

In een interview met de Zwiterse krant Le Temps verklaart Sigmundur David Gunnlaugsson, de premier van IJsland, tevreden te zijn met de manier waarop zijn land op die crisis reageerde. De banken werden niet gered op kosten van de belastingbetaler en door het lidmaatschap van de Europese Unie af te wijzen, behielden de IJslanders hun financieel-economische autonomie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 13 mei 2015

Nog 30 dagen tot het Griekse bankroet... dan rangschikt het land naast Zimbabwe, Soedan en Somalië

Griekenland heeft 650 miljoen euro van zijn reserves bij het IMF opgenomen om een lening van 750 miljoen euro, die maandag op vervaldag kwam, aan datzelfde IMF terug te betalen. 

Griekenland heeft 650 miljoen euro van zijn reserves bij het IMF opgenomen om een lening van 750 miljoen euro, die maandag op vervaldag kwam, aan datzelfde IMF terug te betalen. 

Dat betekent dat het aftellen naar een Grieks bankroet begonnen is, want reserves die worden opgenomen bij het IMF moeten binnen de 30 dagen opnieuw worden aangevuld. Landen die lid zijn van het IMF worden verplicht om zo'n reserverekening aan te houden voor noodsituaties.  

Volgens het persagentschap Reuters had het IMF tijdens het weekeinde toelating gegeven om de reserves op te nemen. Mocht dat niet het geval zijn geweest dan was de terugbetaling maandag niet mogelijk geweest. Volgens een Grieks official werden de reserves aangevuld met 100 miljoen euro extra cash van de Grieken zelf. De volgende weken moet Griekenland nog eens 1,5 miljard euro terugbetalen aan het IMF. Eind deze maand is eenzelfde bedrag nodig voor de betaling van de ambtenarenlonen en de pensioenen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 13 mei 2015

Die andere crisis in het zuiden van Europa: demografische verwoesting

Het Europese statistiekbureau Eurostat heeft cijfers vrijgegeven van de geboorteratios in Europa. In alle Europese landen worden te weinig kinderen geboren om de bevolking op peil te houden. Elke vrouw zou daarvoor gemiddeld 2,1 kind moeten krijgen, als wordt afgezien van immigratie-effecten, maar geen enkel land haalt dat cijfer. Het lage aantal geboorten en de steeds hogere levensverwachting van de Europeanen leidt ertoe dat de Europeanen gemiddeld steeds ouder worden. België scoort in het middenpeleton, maar wel alweer 0,2% lager dan in 2012.

Vooral in een aantal zuiderse landen wordt de situatie stilaan catastrofaal: Spanje, Griekenland, Italië en Portugal. In Italië krijgt een op elke vier vrouwen nooit kinderen, wat zorgt voor het laagste geboortecijfer in 150 jaar. De zware economische crisis in Zuid-Europa speelt jonge, kinderloze gezinnen parten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 13 mei 2015

BNP Paribas Fortis gaat kwart miljoen rekeningen doorlichten

De filialen van BNP Paribas Fortis hebben de opdracht gekregen om de volgende twee jaar de transacties van meer dan 250.000 klanten door te lichten. Daarbij moet worden onderzocht of de betrokken partijen zich mogelijk schuldig maken aan onwettige of onethische activiteiten, zoals witwaspraktijken of terreurfinanciering. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van een interne nota van de bank.

BNP Paribas Fortis zou zowel zakelijke als particuliere klanten tegen het licht houden en zegt zich vooral te focussen op klantentypes en transacties die een extra risico voor de integriteit van de bank zouden kunnen betekenen.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs