Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 15436 tot 15440
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

“Speculanten kunnen valutaplafond Denemarken niet in gevaar brengen”

De hulp gouverneur van de centrale bank van Denemarken, Per Callesen, heeft aangegeven dat speculanten het land niet kunnen dwingen om het valutaplafond tegenover de euro los te laten.

‘Wij zien het verdwijnen van het valutaplafond tegenover de euro niet als een optie. Ongeacht wat valutaspeculanten ook geloven of zeggen’, zei Callesen deze week tijdens een evenement op de London School of Economics. ‘Speculatieve aanvallen zijn in het verleden al eens voorgekomen en zullen ook in de toekomst blijven voorkomen.’

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

"Europese spaarders kochten in januari meer goud"

Verschillende goudhandelaren in Europa zagen de verkoop van goud in januari toenemen vanwege de toegenomen zorgen over de economie. Door de verkiezingen in Griekenland en door het stimuleringsprogramma van de ECB durfden meer spaarders de stap te zetten om goud te kopen, zo schrijft Reuters.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

Ze startte bedrijfje op haar twaalfde. Nu huurt ze CEO in en verdient miljoenen

Ze is nog altijd maar vijftien jaar oud maar al een echte succesvolle zakenvrouw die goed op weg is om miljoenen te verdienen. Om de vele afspraken en mails de baas te kunnen, is ze zelfs genoodzaakt om een CEO aan te werven zodat zij haar tijd op de schoolbanken kan slijten, zoals het op haar leeft hoort. Maak kennis met de Amerikaanse Noa Mintz.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

12 scenario's voor het einde van de wereld

Voor het eerst heeft een groep wetenschappers een lijst gemaakt met de ernstigste risico’s voor het voortbestaan van de mensheid. De wetenschappers verzamelden twaalf mogelijke scenario’s en probeerden de kans te berekenen dat de mensheid de volgende honderd jaar zou uitsterven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

Ook Zweden gaat op de QE toer

In navolging van de FED en de ECB gaat nu ook de geldprinters van de centrale bank in Zweden in overdrive.

De zogeheten ‘quantitative easing program’ zal 10 miljard Zweedse kronen groot zijn, omgerekend in euro’s iets van 1,2 miljard. Het doel is om een slinger aan de economie te geven. Tegelijkertijd duikelt de rente beneden 0. Ja u leest het goed, de rente wordt verlaagd naar -0,1%. Noem het vooral geen deflatie, maar ‘negatieve inflatie’, aldus de centrale bankiers. De Zweedse economie is al een poos in recessie en volgens hun eigen officiële statistieken kent het land inmiddels een ‘negatieve inflatie’. De centrale bank in Zweden heeft, net zoals de ECB, een streefinflatie in gedachten van 2%.