Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 15436 tot 15440
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

Inkomsten uit Noordzee-olie nemen verder af

Een jaar geleden schreef ik een post over de dalende opbrengst van oliewinning in de Noordzee. Door de daling van de olieprijs is de waarde van de dagelijkse olieproduktie in de Noordzee gehalveerd.

In 2008 en 2009 produceerden de Noorse en Britse olievelden in de Noordzee gezamenlijk ongeveer 3,5 miljoen vaten ruwe olie per dag. In de periode van 2009 tot 2013 nam de produktie af tot ca. 2,5 miljoen vaten. In de laatste 2 jaar is de produktie niet verder meer gedaald.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

Griekenland zet grootste haven in de uitverkoop

In de zoektocht naar kapitaal heeft Griekenland nu alsnog de grootste haven van het land in de etalage gezet. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel zaterdag. De verkoop van een meerderheidsbelang van 67 procent in de haven van Piraeus zou binnen enkele weken moeten plaatsvinden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

Rutte wil meedoen aan Aziatische investeringsbank

Nederland wil toetreden tot de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Dat heeft minister-president Mark Rutte zaterdag gezegd na zijn ontmoeting met president Xi Jinping van China. De twee troffen elkaar op het Chinese eiland Hainan.

Nederlandse bedrijven kunnen volgens Rutte profiteren van infrastructurele opdrachten die de AIIB financiert. In de AIIB werken diverse Aziatische en ook nog enkele andere landen samen aan investeringen in infrastructuur. Er is een groot tekort aan financiering voor infrastructuur in Azië.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

Beleggers VS steken geld massaal in Europa

Beleggers trekken in groten getale weg van de kapitaalbeurzen in de Verenigde Staten om hun geld te stoppen in Europese fondsen.

De Amerikaanse fondsen beleefden dit jaar tot nu toe een uitstroom van kapitaal van omgerekend circa 40 miljard euro, wat de slechtste start van het jaar betekende voor de Amerikaanse beurzen sinds 2009. Ondertussen genoten de Europese fondsen van een instroom van kapitaal van ruim 43 miljard euro.

De kapitaalstroom ziet zich ook vertaald in belangrijke graadmeters. Zo verloor de brede S&P 500 op Wall Street tot nu toe 0,1 procent aan waarde in vergelijking met het begin van het jaar. De Stoxx Europe 600 index, waarin zich 600 bedrijfsfondsen uit achttien landen in Europa bevinden, won tot nu toe bijna 16 procent aan waarde.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

Het leven in de Islamitische Staat: 80 zweepslagen voor al wie Barça-Madrid keek

Inwoners van de Islamitische Staat die vorig weekeinde naar de voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid keken, zullen daarvoor gestraft worden met 80 zweepslagen. De leiding van IS heeft een verbod uitgevaardigd op entertainment, waartoe ze kijken naar voetbal en het luisteren naar muziek rekent, twee zaken die ze als ‘een exponent van de westerse decadentie’ beschouwt.

Volgens de geestelijke leiders geldt het verbod voor het ganse IS-grondgebied in Syrië en Noord-Irak, de stad Mosul inbegrepen. Sinds IS die stad in juni vorig jaar in handen kreeg geldt daar de strengste vorm van de sharia.