Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15441 tot 15445
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Geldpers ECB gaat aan: wat je ook kunt doen met Draghi’s 1.140 milard euro

Vanaf vandaag, 9 maart 2015, pompt de Europese Centrale Bank maandelijks 60 miljard euro in de Europese economie door het opkopen van staatsleningen en andere schulden met vers gedrukte euro’s. In totaal bedraagt de hele operatie 1.140 miljard euro. Maar is dat nu heel veel geld om mee rond te strooien, of valt het wel mee?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

ECB koopt Duitse leningen op

De Europese Centrale Bank (ECB) is maandag zoals aangekondigd begonnen met de opkoop van staatsobligaties.

De ECB besloot eind januari om de komende anderhalf jaar voor 60 miljard euro per maand aan leningen op te kopen, voornamelijk in de vorm van staatsobligaties van eurolanden met een voldoende kredietbeoordeling.

Daardoor komen Griekse staatsobligaties voorlopig niet in aanmerking voor het opkoopprogramma. Op die manier hoopt de ECB de matige economische groei en de zeer lage inflatie in de eurozone te stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Hillary Clinton, de Clinton Foundation en goudkoorts

Drie maal New York Times bestseller Peter Schweizer komt binnenkort uit met een boek genaamd “Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich”. Uitgeversmaatschappij HarperCollins gaf afgelopen donderdag aan dat het een boek betreft met vele onthullingen nadat de schrijver een jaar lang onderzoek heeft gedaan.

In 2011, liet Schweizer’s boek Throw Them All Out zien hoe er door middel van insider trading gehandeld werd door leden van het Congress. Het werd het onderwerp van een award-wining 60 Minutes aflevering.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Europese Centrale Bank laat bazooka knallen

ECB De Europese Centrale Bank (ECB) start vandaag met het opkopen van overheidsobligaties en ander waardepapier. Minstens tot september 2016 wil de instelling elke maand 60 miljard euro op die manier in de economie pompen, wat overeenkomt met een totale injectie van minstens 1.100 miljard euro.

Bron: Sold2gold.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Apple heeft 30% van globale goudproductie nodig om te voldoen aan vraag naar Apple Watch

Gouden Apple WatchElektronica gigant Apple, vooral bekend van hun smartphones en tablets, heeft volgens geruchten bijna één derde van de totale goudproductie ter wereld nodig om alle Apple Watches (voorheen iWatch) van goud te kunnen voorzien.

Er is veel interesse in het luxe model met een 18-karaats gouden behuizing en Apple heeft al voorzorgsmaatregelen genomen om genoeg goud op voorraad te krijgen.

[...]