Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 15446 tot 15450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Deze grafiek toont dat Grexit goud stuwt naar 2000 dollar

In mei 2012, toen goud boven de 1600 dollar per ounce kostte, rapporteerde Bloomberg over hoe een vertrek van Griekenland uit de eurozone eruit zou zien op basis van scenario’s gebaseerd op 21 economen, analisten en academici. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en lijken de markten een stuk relaxter om te gaan met een eventueel vertrek van Griekenland uit de Europese munt en lijkt goud een positieve afloop van de onderhandelingen in te prijzen.

Desondanks is het natuurlijk verre van zeker dat het vertrek van Griekenland kan worden voorkomen. Daarnaast weten we ook niet wat een vertrek zou doen met andere landen uit de periferie zoals Portugal en Spanje.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Olieprijzen weer onder druk

De prijs van Amerikaanse olie stond omstreeks 15.55 uur ruim 4,8 procent in de min op 49,56 dollar per vat van 159 liter. Halverwege juni vorig jaar piekte die prijs nog op bijna 108 dollar.

Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, verloor 3,7 procent en kostte 58,29 dollar per vat. Net als Amerikaanse olie werd Brent afgelopen maanden ruim 60 procent goedkoper.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Willem Middelkoop: er is een nieuwe goudstandaard in de maak

Dit prachtige artikel van Koos Jansen op BullionStar willen we jullie niet weerhouden, maar we raden iedereen aan om het volledige Engelstalige artikel te lezen want voor je het weet leven we in een nieuwe monetaire wereld. Het wordt eten of gegeten worden, voorbereid zijn of achter de feiten aan lopen.

Terwijl het westen zich voornamelijk bezig houdt met papieren goud, hamsteren Rusland en China zo veel mogelijk fysiek goud. De geschiedenis leert ons dat de macht gaat naar daar waar het goud gaat.

Rusland begon massaal goud te kopen in 2007 – het jaar voor de val van Lehman Brothers. De laatste 4 maanden van 2014 kocht Rusland 100 ton goud. Op hetzelfde moment verkocht het voor $ 30 miljard Amerikaanse obligaties.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Zo zegt Duitsland nein in 41 woorden

Griekse crisis 41 woorden. Meer waren er niet nodig voor het Duitse ministerie van Financiën om het Griekse voorstel voor een verlenging van het Europese steunprogramma te torpederen. Zo toont minister Wolfgang Schaüble zich opnieuw als de absolute hardliner in de eurogroep.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Heeft ECB plannen voor kapitaalcontroles Griekenland?

Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung overweegt de ECB kapitaalcontroles op te leggen aan Griekenland. Dat zou betekenen dat spaarders en investeerders beperkte toegang krijgen tot hun bankrekeningen en dat er wellicht ook een limiet gesteld zal worden aan het bedrag dat Grieken dagelijks uit de pinautomaat mogen halen. Soortgelijke maatregelen werden bijna twee jaar geleden toegepast in Cyprus, toen de banken daar dreigden om te vallen.