Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15446 tot 15450
Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Goud zoeken aan de Rijn

Goudzoekers maakten voorheen vaak verre reizen naar moeilijk toegankelijke gebieden, maar aan de oevers van de Rijn bij Krefeld kan het ook. Op nog geen 30 kilometer van de Nederlandse grens geeft Maurice Balt er les in goud zoeken.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Market Update (9 maart 2015)

EU heeft weinig behoefte aan nieuwe sancties tegen Rusland, Amerikaanse arbeidsmarkt veel zwakker dan gedacht, euro zakt naar laagste niveau in 11 jaar, Juncker wil een Europees leger, China behaalt grootste handelsoverschot ooit en Zwitserse centrale bank overweegt hogere negatieve rente.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Buitenlandse bedrijven investeren recordbedrag in Nederland

Buitenlandse ondernemers hebben in 2014 met steun van de rijksoverheid een recordbedrag van 3,2 miljard euro in de Nederlandse economie geïnvesteerd.

"Onze goed opgeleide beroepsbevolking, digitale infrastructuur van wereldklasse, en de aantrekkende economie werken als een magneet op investeerders", aldus Minister Henk Kamp van Economische Zaken.

[...] Ook bouwt Google een nieuw datacentrum in de Groningse Eemshaven en steekt het Canadese bedrijf Northland Power 1,6 miljard euro in windpark Gemini. Ook in Bergen op Zoom en Oldenzaal strijken buitenlandse bedrijven neer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Griekse minister dreigt: geef ons geld of wij sluizen IS-terroristen door

De Griekse minister van Defensie, Panos Kammenos, dreigt de vluchtelingensluis naar Europa open te draaien als de Europese Unie zijn land niet onder zijn voorwaarden helpt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

'Ook Zwitserse banken bij fraude Petrobras'

Zwitserse banken zijn betrokken geweest bij de omvangrijke fraude bij het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras. 

Dat meldt een kroongetuige in het onderzoek tegen Petrobras, aldus zakenkrant Financial Times.

Een voormalig directeur van Petrobras, Pedro Barusco, verklaarde tegenover de rechtbank dat hij miljoenen aan ontvangen steekpenningen heeft witgewassen via verschillende rekeningen bij Zwitserse banken.