Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 1546 tot 1550
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Gaat Trump meedoen aan de valutaoorlog?

De afgelopen jaren is sprake geweest van een ware valutaoorlog. Heel wat landen hebben hun eigen munt gedevalueerd om op die manier de economie in het zadel te helpen. Met name de exportgerichte landen zijn gebaat bij een lagere munt. Dat zorgt er immers voor dat het voor buitenlandse bedrijven interessanter wordt om hun goederen uit dat betreffende land te halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Amerikaanse staatsobligaties krijgen weer concurrentie uit Europa

Amerikaanse staatsobligaties waren de laatste twee jaar de veilige haven bij uitstek. Niet alleen vanwege een vlucht richting de dollar, maar ook omdat de zogeheten ‘Treasuries’ een hoger rendement opleverden dan Europese en Japanse staatsobligaties. Dat laatste zou wel eens kunnen veranderen, omdat de rente daar sinds een paar maanden weer aan het stijgen is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Poetin over de schulden van het Westen

In Europa en in de Verenigde Staten zijn de schulden zeer hoog en hanteren centrale banken een rente van bijna nul procent. Desondanks komen overheden nog steeds geld tekort en moeten ze veel moeite doen om hun begroting op orde te brengen. Hoe kijkt Poetin naar de economische problemen van het Westen?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

May gaat spijt krijgen

De Britse premier Theresa May hoopt met vervroegde verkiezingen steun voor haar Brexit-beleid te 'kopen'. Maar ze kon wel eens de kous op de kop krijgen, waarschuwt macro-econoom Kees de Kort nog één keer: het gaat hier helemaal niet om een discussie tussen conservatieven en socialisten, nee, het gaat om een nieuwe discussie over de Brexit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Hypotheekschuld Nederland vier keer zo groot als in 1993

De doorsnee hypotheekschuld in Nederland bedroeg in 2015 ongeveer €162.000 per huishouden, zo blijkt uit cijfers die het CBS onlangs bekendmaakte. In iets meer dan twintig jaar tijd is de hypotheekschuld in Nederland explosief gegroeid, want in 1993 was de doorsnee schuld per huishouden slechts €44.000.