Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15461 tot 15465
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Duits softwareconcern SAP schrapt duizenden banen

De Duitse producent van bedrijfssoftware SAP is van plan zo’n 2200 banen te schrappen. Dat zegt personeelschef Stefan Ries in een vrijdag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg. Bij het grootste softwarebedrijf van Europa werken in totaal circa 74.000 mensen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

In Denemarken mogelijk een negatieve hypotheekrente

In 2014 zijn de (hypotheek)rentes sterk gezakt. Eind 2014 dacht ik nog dat het niet veel verder kon zakken, maar het blijkt toch te kunnen. De afgelopen twee maanden hebben banken weer massaal renteverlagingen doorgevoerd. Slecht nieuws voor ons spaargeld, maar goed nieuws voor de hypotheekrentes. In Denemarken dreigt de hypotheekrente zelfs onder de nul te zakken.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Kan eurozone echt werk maken van een heropleving?

Na een aanhoudende periode van negatieve verwachtingen, kan de eurozone eindelijk weer een aantal hoopgevende elementen melden. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld naar aanleiding van de jongste samenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB).

De krant wijst erop dat er niet alleen signalen kunnen worden opgemerkt over een economische heropleving van de eurzone, maar voegt er aan toe dat de vooruitzichten op een positieve toekomst werden verhoogd door de beslissing van de instelling om zijn plannen op het gebied van quantitative easing verder door te drukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Een nieuw record: 259,50 miljard euro!

Eind januari 2015 stond er op de Belgische spaarrekeningen niet minder dan 259,50 miljard euro, goed voor een nieuw record!

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Poetin levert tien procent van zijn salaris in

De Russische president Vladimir Poetin en diens topfunctionarissen gaan voortaan tien procent inleveren op hun salaris. Aldus past het Kremlin zich aan aan de economische crisis, veroorzaakt door de Saoedische beslissing om de olieprijs te kelderen en door de ontwaarding van de roebel als gevolg van het Westerse sanctieregime. Behalve Poetin, die zichzelf "straft", zijn de andere salarisslachtoffers premier Dmitri Medvedev, procureur-generaal Joeri Tsjajka en voorzitter van de onderzoekscommissie Aleksandr Bastrikin. Het lagere loon geldt vanaf deze maand tot minstens 31 december.