Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 15461 tot 15465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Wordt Bank of America binnenkort opgesplitst?

In het Engels heet het ‘downsizing’. Bij ons in Europa spreekt men in dat kader vooral over de ‘moral hazard’ en ‘too big to fail’. Oftewel: maak die dekselse draken van banken kleiner, opdat het financiële systeem niet als een kaartenhuisje in elkander stuikt bij een eerstvolgende crisis.

Bank of America is zo’n moloch. De grootste commerciële bank van de Verenigde Staten heeft een omzet van zo’n 135 miljard dollar op jaarbasis. Omgerekend is dat 124 miljard euro. De bank is de grootste onderneming in de VS die geen deel uitmaakt van de Down Jones Index.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Willen we gigantisch groei? Dan moeten wereldwijd alle grenzen weg.

Bij de Federal Reserve in Dallas hebben ze dé oplossing gevonden voor al onze economische problemen, zo schijnt het. “Laat alle grenzen wereldwijd verdwijnen, en het komt vanzelf goed.”

De vice-president van FED Dallas heeft onderzoek laten uitvoeren naar de gevolgen van vrije migratie. De economische meerwaarde die het vrije verkeer van personen oplevert, zou velen malen groter uitvallen dan de economische voordelen die uit het vrije verkeer van goederen gehaald kunnen worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Het technische plaatje van dit edelmetaal ziet er goed uit

Edelmetaal zoals goud, zilver, platina en palladium hebben een goede week achter de rug nadat de verklaring van Janet Yellen duidelijk maakte dat ze bij de Federal Reserve niet snel van plan zijn om de rente op te trekken. Het technische plaatje van deze edelmetalen ziet er op een week tijd een stuk beter uit.

Na de laatste Federal Reserve meeting gaan analisten eerder uit van slechts een marginale renteverhoging in 2015 en 1,5 % tot 2 % in 2016 (tegenover eerst 2,25 % tot 4 %). Het economische herstel is nog te fragiel en inflatie blijft uitzonderlijk laag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

“Verdere daling olieprijs kan hele S&P 500 mee omlaag trekken”

De oliecrash heeft veel energieaandelen flink geraakt. Terwijl de olieprijs in zijn duikvlucht zo’n 50 procent aan waarde is kwijtgeraakt sinds juni vorig jaar, daalden energieaandelen tot en met januari een kleine 27 procent.

Op dit moment worden de voorraden aan olie alleen maar groter, wat de olieprijzen verder kan doen verzwakken, volgens the International Energy Agency. Ook volgens analist Tobias Levkovich van Citi kan er meer neerwaartse druk op de olieprijzen en daarmee op energieaandelen verwacht worden, als een eventueel nucleaire deal met Iran wordt bereikt.

Bron: TheBullionHouse
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Putin wil Munteenheid Rusland, Belarus en Kazachstan

Putin wil munteenheid Rusland, Belarus en Kazachstan introduceren. Volgens Russia Today heeft Putin afgelopen vrijdag aangegeven dat het het hoog tijd is voor een munteenheid. Putin, Aleksandr Loekasjenko (President Belarus / Wit Rusland) en Nursultan Nazarbaev (President Kazachstan) hebben afgelopen vrijdag een overleg gehad waarin een mogelijke munteenheid is besproken.

[...]