Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 15461 tot 15465
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Column Kees de Kort | Te slap voor woorden

In Frankrijk zijn de slapst mogelijke maatregelen al genoeg voor politieke onrust. Politici praten wel over hervormen, maar in de praktijk komt er niets van terecht.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

IJsland: "Waarom we zo snel van de crisis herstelden? Omdat we niet naar de EU, noch naar het IMF luisterden'

‘We konden ons vrij snel herstellen omdat we niet naar de aanbevelingen van de EU en het IMF luisterden, die wilden dat we strenge besparingsmaatregelen zouden doorvoeren. Nu blijkt dat de EC er in het geval van IJsland volledig naast zat, waarom zouden de aanbevelingen die ze aan anderen doen dan wel de juiste zijn? De economische belangen van een land moeten trouwens niet met het goed functioneren van een democratie worden verward.’

at heeft Olafur Ragnar Grimsson, de president van IJsland, gezegd op een persconferentie in Barcelona, meldt het Spaanstalige zakenportaal Opinza.com. Hij raadt de leden van de eurogroep aan lessen te trekken uit het succes van zijn land, dat bereid was de banken te laten vallen om de recessie tegen te gaan.

IJsland spande als bijna enig land in de westerse wereld rechtzaken aan tegen de bankiers die de drie banken leidden die IJsland ruïneerden, nadat ze samen groter dan 10 keer de omvang van de lokale economie waren geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Fondsbeheerders gaan door Griekse onzekerheid voor goud

Het sentiment ten opzichte van goud wordt positiever nu gesprekken tussen Griekenland en de rest van de eurozone nog niet tot een overeenkomst tussen de 2 hebben geleid. Dit alles maakt de kans op, en dus de angst voor, het vertrek van Griekenland uit de eurozone groter.

Het is niet voor niets dat asset managers over de hele wereld de afgelopen maand positiever zijn geworden op het gele metaal. Zo blijkt uit een peiling van Bank of America Merrill Lynch dat 40 procent van de fondsmanagers die de bank sprak, verwacht dat de goudprijs in de komende 12 maanden zal stijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Grieken steken de draak met Jeroen 'Dijsselbloemios'

De Grieken hebben het gehad met de voorzitter van de eurogroep, de Nederlandse financiënminister Jeroen Dijsselbloem. De 'vazal van Brussel' wordt in spotprenten en commentaren weggezet als een kwaadaardige sukkel. Alleen de Duitsers krijgen er nog harder van langs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Eurolanden vrijdag bijeen voor spoedoverleg over Griekenland

De ministers van Financiën van de negentien eurolanden komen vrijdagmiddag opnieuw bijeen voor spoedoverleg over de Griekse schuldenkwestie.

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft dat bekendgemaakt op Twitter.

Griekenland heeft formeel om een verlenging van de kredietregeling met de eurozone gevraagd. Dat liet een vertegenwoordiger van de nieuwe Griekse regering donderdag weten.