Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 15466 tot 15470
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Eurolanden vrijdag bijeen voor spoedoverleg over Griekenland

De ministers van Financiën van de negentien eurolanden komen vrijdagmiddag opnieuw bijeen voor spoedoverleg over de Griekse schuldenkwestie.

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft dat bekendgemaakt op Twitter.

Griekenland heeft formeel om een verlenging van de kredietregeling met de eurozone gevraagd. Dat liet een vertegenwoordiger van de nieuwe Griekse regering donderdag weten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Huur eens een éénslaapkamerappartement voor... 300.000 dollar

n New York staat een appartement te huur voor 300.000 dollar, omgerekend zo’n 263.000 euro.. per maand. Het zou het duurste appartement in Manhattan zijn en ligt in het vijfsterren ‘The Surrey’-hotelgebouw aan de 20 E. 76th Street

Het penthouse is niet eens overdreven groot. Het meet 110 m2 en beschikt over één slaapkamer en anderhalve badkamer. Wel zijn er kunstwerken tentoongesteld van Ann Hamilton, Jonathan Borofsky, Nathalia Edenmont en Mel Bochner.

Wie het appartement huurt kan uiteraard gebruik maken van alle diensten van ‘The Surrey’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Productie industrie Oekraïne klapt in

De industrie van Oekraïne wordt hard geraakt door het geweld in het oosten van het land, brandstoftekorten en de verstoorde infrastructuur.

De industriële productie zakte in januari met bijna een vijfde in vergelijking met de voorgaande maand. Dat meldt het Oekraïense statistiekbureau woensdag.

Economen hadden verwacht dat de krimp circa 15 procent zou bedragen. De meeste zware industrie zoals steenkool en staal ligt in het oosten van het land en door het geweld wordt de productie zeer ernstig verstoord. Ook heeft Oekraïne te maken met een sterke daling van de eigen munt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

‘ECB geeft Griekse banken extra noodkrediet’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 3,3 miljard euro. Dat meldden anonieme bronnen bij de ECB.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) zou hierdoor zijn toegenomen tot 68,3 miljard euro. Deze steun kan worden verstrekt door de centrale bank van een euroland, in dit geval die van Griekenland.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Duitsland kan Amerikaanse wapenleveringen aan Oekraïne niet meer verhinderen; Oorlog op grote schaal dreigt

‘Duitsland kan niet langer verhinderen dat de Verenigde staten en Canada wapens leveren aan Oekraïne om de door Rusland gesteunde separatisten te bekampen. Dat zou dan ook tot een oorlog op grote schaal kunnen leiden.’ Dat heeft de Duitse politicus Karl-Georg Wellmann van de CDU van Angela Merkel gezegd in

CNN bericht tegelijkertijd dat de Amerikaanse luchtmacht 12 A-10 ‘Thunderbolt’-gevechtsvliegtuigen terug naar Europa zendt 'om haar rotatie-aanwezigheid in Europa op te voeren en haar bondgenoten er van te verzekeren 'dat de Amerikaanse verplichtingen inzake de Europese veiligheid een absolute topprioriteit vormen.'