Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15466 tot 15470
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Valutaoorlog: Hoe lang valt deze pijn nog te verdragen?

Beweerde je vijf jaar geleden nog dat er een valutaoorlog op handen was, dan werd je afgedaan als complot denker. Vandaag de dag valt deze ontwikkeling niet meer te ontkennen en wordt er door de brede opinie veelvuldig over gesproken en geschreven.

Waar de Federal Reserve in de beginjaren van deze crisis de wind in de rug had in de ‘race naar de bodem’, verduurt ze nu een enorme tegenwind. In tijden is de dollar niet zo sterk geweest daar de drukpersen in Japan en Europa aangeslingerd zijn en voorlopig ook niet tot stilstand zullen komen. In dat opzicht heeft Amerika er een aantal gedegen concurrenten bij met elk hun eigen uitvoeringen van een soepel monetair beleid en beloftes tot het voor langere tijd laag houden van de rente.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Oekraïne legt handel in goud aan banden

De centrale bank van Oekraïne heeft nieuwe kapitaalcontroles in werking gesteld om de waardedaling van de munt te dempen. In een nieuwe resolutie die op 3 maart werd ondertekend is vastgelegd dat banken niet meer dan $10.000 aan buitenlandse valuta mogen kopen voor cliënten. Ook mag er een beperkte hoeveelheid goud gekocht worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

De systeemcrisis, Nederland wordt wakker

Het begon met de bezetting van het Bungehuis in Amsterdam op 13 Februari. Het Bungehuis is een gebouw van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De bezetters eisten meer inspraak van studenten en docenten bij de totstandkoming van het beleid, meer vaste in plaats van tijdelijke contracten en het behoud van het Bungehuis voor de universiteit.

Aanleiding voor de bezetting was dat bekend werd dat het Bungehuis verkocht wordt aan vastgoedmaatschappij Aedes Real Estate. Zij gaat het in opdracht van een Londense uitbater laten verbouwen tot een exclusieve club die Soho House Amsterdam gaat heten. Het idee is om de 45.000 leden afkomstig uit de internationale film-, media- en modescene in afgeschermde exclusiviteit luxueuze ontmoetingsplekken aan te bieden in de hipste steden ter wereld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Er staat voor 250 keer de Amsterdam Arena aan kantooruimte leeg

De vraag naar kantoorruimte voor bedrijven is vorig jaar opnieuw gedaald, terwijl het aanbod verder is toegenomen.

Het aanbod nam vooral toe doordat bedrijven inkrompen. Er zijn nauwelijks nieuwe kantoren gebouwd.

Eind 2014 stond zo’n 17,5 procent van de kantoren in Nederland te huur of te koop. Dat was een jaar eerder 16,7 procent. Het gaat in totaal om 8,66 miljoen vierkante meter, bijna 250 keer het grondoppervlak van de Amsterdam ArenA.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

“Jaar na jaar blijven er vaten komen uit Noord-Amerika”

CEO van Exxon Mobil Rex Tillerson heeft vandaag laten weten dat de volatiliteit op de oliemarkt heel wat erger zal worden. “De mogelijkheid bestaat dat de druk op de markt wordt verhoogd”, schrijft Yahoo! Finance. Volgens de topmanager zijn de Verenigde Staten (VS), of liever hun olievoorraden, het probleem.