Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 15466 tot 15470
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Eurozone gedoemd te verdwijnen zonder een politieke en fiscale unie

De Eurozone kan niet overleven in de huidige vorm, dit laat de manager van werelds grootste obligatiefonds weten.  De eurozone kan slechts overleven indien de landen van de eurozone bereid zijn om hun soevereniteit af te staan en daadwerkelijk een “United States of Europe” te willen worden.

The Pacific Investment Management Company (PIMCO) schat dat de Eurozone op middellange termijn samen zal blijven, inclusief Griekenland. Echter op langere termijn is een eenheidsmunt onhoudbaar zolang de deelnemende landen niet dichter bij elkaar komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Maximaal hypotheekbedrag daalt verder

De maximale hypotheek die kopers van een woning kunnen krijgen, gaat verder naar beneden. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) vrijdag.

Voor hypotheekrentes onder 3,5 procent geldt vanaf 1 juli een lagere maximale hypotheek. Vanaf die datum kunnen de meeste woningkopers zo'n 5 procent minder lenen.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Waar moet je met je spaargeld heen?

Het rendement op spaargeld is historisch laag en de beurskoersen stijgen weer. Spaarders slaan dus weer massaal aan het beleggen, maar dat is niet zo’n goed idee. ‘Particulieren horen vaak als laatste dat het goed gaat.’

Dat zegt technisch beursanalist Edward Loef (50) in weekblad Elsevier. ‘Mensen zijn kuddedieren, ze krijgen graag bevestiging. Als ze horen dat anderen aan het beleggen zijn geslagen, en dat het goed gaat op de beurs, dan geeft dat een gevoel van veiligheid: nu kan ik ook gaan beleggen.’

[...]

Bron: deMorgen.be
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Zoveel verdienen onze wereldleiders

Er bestaan grote verschillen tussen de lonen van de politieke leiders wereldwijd. Maar wat de premier van Singapore mee naar huis neemt, slaat iedereen met verstomming. De ranglijst van Forbes zet alles op een rijtje.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

‘ABN Amro schiet tekort bij corruptie-risico Rusland, mogelijke banden Poetin’

Toezichthouder De Nederlandsche Bank blijkt forse kritiek te hebben op de manier waarop ABN Amro corruptie-risico’s in Rusland aanpakt. Met name de banden met een oliebedrijf dat mogelijk gelieerd is aan president Poetin zijn DNB een doorn in het oog.

Dat schrijft het Financieele Dagblad zaterdagochtend, op basis van een brief van toezichthouder DNB van afgelopen maand die in handen is van de krant.