Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 15481 tot 15485
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

India koopt minder goud door uitblijven lagere importheffing

Het besluit van de Indiase regering om de importheffing op goud voorlopig toch niet te verlagen heeft gezorgd voor een terugval in de import, zo meldt de Wall Street Journal. Was er in de laatste maanden van vorig jaar nog een sterk stijgende lijn te zien in de hoeveelheid geimporteerd goud, in december en januari was het volume beduidend lager. Speculaties over een mogelijke verlaging van de importheffing op goud zorgden ervoor dat Indiase goudhandelaren op de rem trapten en minder goud inkochten.

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Problemen in Griekenland: staatskas is vrijwel leeg

Regering van Tsipras kan niet aan verplichtingen voldoen De Griekse premier Tsipras © afp. De financieringsproblemen in Griekenland zijn groter dan gedacht. De regering in Athene heeft pensioenfondsen en andere publieke instellingen gevraagd om hun geld in de staatskas te storten, meldden regeringsbronnen vandaag.

De Griekse regering moet in maart 6,85 miljard euro aan verplichtingen voldoen, maar die hoeveelheid geld zit bij lange na niet in de staatskas. Gisteren werd bekend dat Athene in februari niet alle salarissen van ambtenaren kon betalen. De Grieken proberen nu van dag tot dag met noodmaatregelen het hoofd boven water te houden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Column Kees de Kort | Mario is een fuik ingezwommen

BNR's economie-commentator Kees de Kort was gisteren compleet verrast toen de ECB de modelverwachtingen van de economische groei bekendmaakte.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

VS wil Europa en Rusland uit elkaar drijven

Volgens de prominente Franse advocaat en politicus Henri Temple is het buitenlandse beleid van de VS erop gericht Europa en Rusland uit elkaar te drijven. “Washington doet haar uiterste best om Europa te verzwakken en in politiek opzicht in het stelsel van organisaties als de NAVO, de WHO, het IMF en de Wereldbank te drukken”, aldus Temple. Volgens hem doet de VS er alles aan om te voorkomen dat Europa een nieuw machtsblok wordt dat succesvol kan concurreren met de VS en banden zal aanhalen met Rusland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Koers van de euro duikt onder de 1,10 dollar

De waarde van de euro is vrijdagochtend tot het laagste niveau sinds het voorjaar van 2003 gezakt, onder de 1,10 dollar.

De koers van de Europese munt staat al enige tijd onder druk, sinds de Europese Centrale Bank (ECB) bekendmaakte op grote schaal staatspapier te gaan opkopen om de economie aan te jagen.

Donderdag kwamen daar opmerkingen van ECB-president Mario Draghi bij, die zei dat de centrale bank komende maandag met het opkoopprogramma begint.