Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 15486 tot 15490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

De langetermijngevolgen van de lagere euro

Vanwege de wat matige winstgroei in Europa is het valutamomentum een belangrijke drijfveer voor de bedrijfswinsten die erg welkom is. En ondanks dat de recente bewegingen in de valutamarkten een hogere volatiliteit in de bedrijfswinsten tot gevolg hebben, zijn ze naar verwachting positief voor Europese bedrijven. Dat stellen de analisten van Comgest.

Als Comgest vooruit kijkt naar 2015 dan leveren de valutabewegingen naar verwachting een positieve bijdrage aan de kortetermijnwinstgroei van Europese bedrijven. Daarbij moeten beleggers echter wel goed naar verschillende sectoren kijken, want daar kunnen de verschillen per sector erg groot zijn op de lange termijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

China snijdt in salarissen topbankiers

Hooggeplaatste bestuurders van grote Chinese banken en andere staatsbedrijven werden al relatief slecht betaald, maar sinds begin dit jaar krijgen ze nog minder.

De Chinese overheid snijdt in de salarissen van de directeuren om de ongelijkheid in het land tegen te gaan. Ingewijden zeggen tegen persbureau Bloomberg dat topmanagers bij de vijf grootste banken dit jaar genoegen moeten nemen met zo'n 600.000 yuan minder aan beloning. Omgerekend betekent dat een korting van bijna 87.000 euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Twee factoren waar goudbeleggers nu rekening mee moeten houden

Zal goud zijn waarde behouden en boven 1 200 USD per ounce blijven noteren? 

Volgens Market Realist staat het edele metaal 37% lager dan in augustus 2011 – wat duidelijk een topperiode was voor goudbeleggers.

Een van de oorzaken voor het verval van goud is de sterker wordende dollar. Daar komt nog bij dat de vraag het wat laat afweten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Market Update (6 maart 2015)

Chinese banken snijden in salaris topbankiers, consument blijft op zijn spaargeld zitten, euro zakt onder de $1,10, Oekraïne legt goudhandel aan banden en meer landen willen bij de BRICS horen.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

In welk land ga je het langst naar school?

In welk land ga je het langst naar school? Overigens lijkt er niet direct een verband te bestaan tussen economische groei en het aantal jaren onderwijs wat je je bevolking voorschotelt. Daarvoor zijn waarschijnlijk veel meer factoren van belang: zoals de ligging van een land, de beschikbaarheid van grondstoffen en het politieke klimaat. Maar goed, gewoon weer een leuk lijstje met heel veel landen en hoe lang (of kort) ze daar onderwijs genieten.