Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15491 tot 15495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

De systeemcrisis, Nederland wordt wakker

Het begon met de bezetting van het Bungehuis in Amsterdam op 13 Februari. Het Bungehuis is een gebouw van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De bezetters eisten meer inspraak van studenten en docenten bij de totstandkoming van het beleid, meer vaste in plaats van tijdelijke contracten en het behoud van het Bungehuis voor de universiteit.

Aanleiding voor de bezetting was dat bekend werd dat het Bungehuis verkocht wordt aan vastgoedmaatschappij Aedes Real Estate. Zij gaat het in opdracht van een Londense uitbater laten verbouwen tot een exclusieve club die Soho House Amsterdam gaat heten. Het idee is om de 45.000 leden afkomstig uit de internationale film-, media- en modescene in afgeschermde exclusiviteit luxueuze ontmoetingsplekken aan te bieden in de hipste steden ter wereld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Er staat voor 250 keer de Amsterdam Arena aan kantooruimte leeg

De vraag naar kantoorruimte voor bedrijven is vorig jaar opnieuw gedaald, terwijl het aanbod verder is toegenomen.

Het aanbod nam vooral toe doordat bedrijven inkrompen. Er zijn nauwelijks nieuwe kantoren gebouwd.

Eind 2014 stond zo’n 17,5 procent van de kantoren in Nederland te huur of te koop. Dat was een jaar eerder 16,7 procent. Het gaat in totaal om 8,66 miljoen vierkante meter, bijna 250 keer het grondoppervlak van de Amsterdam ArenA.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

“Jaar na jaar blijven er vaten komen uit Noord-Amerika”

CEO van Exxon Mobil Rex Tillerson heeft vandaag laten weten dat de volatiliteit op de oliemarkt heel wat erger zal worden. “De mogelijkheid bestaat dat de druk op de markt wordt verhoogd”, schrijft Yahoo! Finance. Volgens de topmanager zijn de Verenigde Staten (VS), of liever hun olievoorraden, het probleem.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Scheidingslijn tussen oude en nieuwe economie bestaat niet meer

Het verschil tussen de oude en nieuwe economieën is verdwenen. Alle industriële activiteiten vormen immers een onderdeel van de technologische economie . Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de National Academy of Engineering (NAE), een divisie van de Amerikaanse National Academy of Sciences.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

ECB begint op 9 maart met omvangrijk opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) start met zijn omvangrijke opkoopprogramma van staatsleningen en verpakte bedrijfsleningen op 9 maart.

Op 22 januari maakte de centrale bank bekend om zijn bestaande opkoopprogramma uit te breiden. De ECB gaat maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone opkopen, ook wel kwantitatieve verruiming genoemd.