Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 1551 tot 1555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

Waarschijnlijk grootste oliereservoir ooit ontdekt: behoren hoge gasprijzen definitief tot het verleden?

Sinds 2014 zijn de grondstofprijzen geïmplodeerd. Niet alleen de energie-efficiëntere technologie en de schalieboom in de VS speelt een rol, maar ook de afkoelende Chinese economie en ontdekking van nieuwe olie- en gasreserves spelen een grote rol.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

Italië staat in brand: bankencrisis en eurocrisis zijn terug

De bankencrisis en eurocrisis zijn terug. In Italië blijven de problemen aanhouden. Dit weekend werd duidelijk dat Veneto Banca en Banca Popolare di Vicenza op instorten staan. De belastingbetaler mag nu al voor 11 miljard euro gaan opdraaien. En dat is nog maar het begin.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

Spanje voegt Bankia samen met andere staatsbank

Twee weken na de overname van Banco Popolare door Banco Santander krijgt Spanje opnieuw te maken met een verandering in het bankenlandschap. De staatsbanken Bankia en Banca Mare Nostrum (BMN) worden samengevoegd, met als doel kostenbesparingen te realiseren en de aandeelhouderswaarde te vergroten. In het persbericht lezen we dat Bankia 205,6 miljoen nieuwe aandelen zal uitgeven, die verdeeld zullen worden onder de aandeelhouders van BMN.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

Regering Italië trekt tot 17 miljard euro uit om banken te redden

De Italiaanse regering heeft vandaag een noodwet goedgekeurd voor de afwikkeling van twee in de problemen geraakte banken: Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. Premier Paolo Gentiloni sprak na afloop van een spoedzitting van de ministerraad van "een dringend en noodzakelijk besluit, dat zo breed mogelijke steun in het parlement verdient", aldus het persbureau Ansa.

Vrijdag stelde de Europese Centrale Bank (ECB) vast dat er geen redding meer mogelijk is voor de twee banken uit het noorden van Italië. Aangezien het geen zogeheten systeembanken zijn, springt de ECB niet bij en wordt de procedure verder onder Italiaans recht afgewikkeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

De grafieken die de Nationale Bank (niet) publiceert…

Deze week wordt de begroting van de Federale Belgische Staat besproken in het parlement. Vlaanderen blijft de motor van de Belgische economie. In de halfjaarlijkse economische vooruitzichten van de Nationale Bank werd hier heel weinig aandacht aan besteed.