EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15501 tot 15505
Geplaatst op: maandag 13 april 2015

Oekraïne kost Russische banken 5 miljard

De crisis in Oekraïne heeft de vijf grootste Russische banken vorig jaar een schadepost opgeleverd van 4 à 5 miljard dollar (3,8 tot 4,7 miljard euro).

Dit jaar zal de strop van een vergelijkbare omvang zijn. Dat stelde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) maandag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 13 april 2015

18 maanden cel voor man die koppel 248.000 euro afhandig maakte

Mayco D.H. werd vandaag door de correctionele rechtbank van Leuven bij verstek veroordeeld tot achttien maanden cel wegens oplichting. De man maakte een echtpaar uit het Hageland 248.000 euro afhandig voor valse beurstransacties.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 13 april 2015

Indrukwekkende grafiek toont hoe het kapitalisme de armoede in de wereld op een historisch laag niveau bracht

Het kapitalisme is het slechtste economische systeem...  alle andere uitgezonderd. Het is een bekende quote die wordt toegedicht aan de Britse oorlogspremier Winston Churchill. Hoe controversieel velen deze quote ook mogen vinden, hij krijgt de volledige steun van Max Roser van het Institute for New Economic Thinking van de  universiteit van Oxford, die een reeks grafieken publiceert die de onwaarschijnlijke daling van de armoede in de wereld in de voorbije 2 eeuwen in kaart brengt.

In 1820 leefde 94% van de wereldbevolking in armoede en 84% in extreme armoede. Die cijfers waren in 1992 teruggebracht tot respectievelijk 51% en 24%.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 13 april 2015

Langdurige werkloosheid EU daalt voor het eerst in 7 jaar

Voor het eerst sinds het begin van de economische crisis in 2008 daalt het aantal Europeanen dat langer dan een jaar werkloos is.

Voor het eerst sinds het begin van de economische crisis in 2008 daalt het aantal Europeanen dat langer dan een jaar werkloos is.

Tussen het derde kwartaal van 2013 en het derde kwartaal van 2014 zakte de langdurige werkloosheid met 0,2 procentpunt naar 4,9 procent.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 13 april 2015

Column Kees de Kort | Vrije val vanuit het niets

De nieuwe Chinese handelscijfers zien er heel slecht uit. “De cijfers zijn zo slecht: dat kan haast niet”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort erover. “Kijk, wat hoger en wat lager is allemaal normaal, maar dit is een vrije val uit het niets.”

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs