Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 15501 tot 15505
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Euro valt voor het eerst in meer dan 10 jaar onder de 1,10 dollar

Geldkoers De euro is vandaag onder de grens van 1,10 dollar gedoken. Het is de eerste keer in elf en een half jaar dat de Europese eenheidsmunt onder die grens duikt. De beweging werd ingezet nu de ECB aangekondigd heeft dat maandag het opkoopprogramma van maandelijks 60 miljard euro van start gaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Als u zich nog eens afvraagt waarom Poetin in eigen land zo populair blijft, is hier het antwoord

Ondanks de moord op oppositiepoliticus Boris Nemtsov lijkt de steun voor Vladimir Poetin in eigen land amper af te kalven. Daar zijn historische redenen voor, schrijft Jana Bakunina in het magazine New Statesman:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Steeds meer beleggers verwachten dat de eurozone uit elkaar valt

Het aantal beleggers dat verwacht dat de eurozone uit elkaar zal vallen, is gestegen naar het hoogste level in 2 jaar, zo blijkt deze week. Dit alles ondanks dat Griekenland een nieuwe, voorlopige, overeenkomst heeft bereikt met de ministers van Financiën van de eurozone.

De sentix Euro Break-up Index (EBI) kwam deze week uit op het hoogste punt sinds maart 2013. 38 procent van de respondenten verwacht dat de landen binnen de eurozone in de komende 12 maanden uit elkaar gaan. In januari ging amper een kwart van de respondenten hier nog van uit (24,3 procent). De meest recente poll is uitgevoerd tussen 26 en 28 februari van dit jaar. In totaal zijn bijna 1000, voornamelijk Duitse, individuele en institutionele beleggers ondervraagd voor de poll.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Valutaoorlog: Hoe lang valt deze pijn nog te verdragen?

Beweerde je vijf jaar geleden nog dat er een valutaoorlog op handen was, dan werd je afgedaan als complot denker. Vandaag de dag valt deze ontwikkeling niet meer te ontkennen en wordt er door de brede opinie veelvuldig over gesproken en geschreven.

Waar de Federal Reserve in de beginjaren van deze crisis de wind in de rug had in de ‘race naar de bodem’, verduurt ze nu een enorme tegenwind. In tijden is de dollar niet zo sterk geweest daar de drukpersen in Japan en Europa aangeslingerd zijn en voorlopig ook niet tot stilstand zullen komen. In dat opzicht heeft Amerika er een aantal gedegen concurrenten bij met elk hun eigen uitvoeringen van een soepel monetair beleid en beloftes tot het voor langere tijd laag houden van de rente.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Oekraïne legt handel in goud aan banden

De centrale bank van Oekraïne heeft nieuwe kapitaalcontroles in werking gesteld om de waardedaling van de munt te dempen. In een nieuwe resolutie die op 3 maart werd ondertekend is vastgelegd dat banken niet meer dan $10.000 aan buitenlandse valuta mogen kopen voor cliënten. Ook mag er een beperkte hoeveelheid goud gekocht worden.