Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 15506 tot 15510
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Zelfs voor 4.583 euro per maand wil niemand deze job

De Britse pluimveesector zit met de handen in het haar. Hét knelpuntberoep is dat van de kuikensekser, die moet inspecteren of een kuiken een hen dan wel een haan is. Nochtans is de job goedbetaald: 55.000 euro per jaar of 4.583 euro bruto per maand. Maar twaalf uur per dag naar de geslachtsdelen van kippen kijken, daar passen de Britten feestelijk voor.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

BNR De nieuwe onderneming: Bitcoin 2.0: The Internet of Money

Vorige week donderdagavond stond BNR's de nieuwe onderneming geheel in het teken van Bitcoin. Sander Duivestein van sogeti, Patrick van Zuijlen van Bitcoin Cold Storage en Karsten Nilsen van Clevercoin kregen de kans om hun visie op Bitcoin en "Bitcoin 2.0" toe te lichten. Ook ging Verslaggever Jigal Krant op bezoek in Arnhem waar Arnhem Bitcoinstad ervoor gezorgd heeft dat deze stad meer bitcoin acceptanten heeft per vierkante km dan enige andere stad te wereld. De aflevering kan je hier beluisteren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Nieuwe norm: Negatieve rente op obligaties

De financiële markten lijken een nieuwe werkelijkheid binnengetreden. Obligatiebeleggers gaan ermee akkoord dat ze verlies lijden als ze hun obligaties de volle looptijd in bezit houden. De vergoeding op de Duitse Bund met een looptijd van acht jaar bedraagt nu -0,08%. Al meer dan een kwart van de Europese markt voor staatsobligaties noteert een negatieve rente of een negatief rendement.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Market Update (4 maart 2015)

OPEC gaat olieproductie niet terugschroeven, ondanks verdere prijsdaling, Venezuela verkozen tot meest miserabele economie,  Oekraïne verhoogt rente naar 30%, Rusland test nucleaire wapens, VS verlengt sancties tegen Rusland en China verhoogt defensiebudget met 10%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Inflatie/Deflatie: in essentie een generatieconflict

Centrale bankiers zitten met de handen in het haar. Scherpe dalingen in energieprijzen bevriezen de inflatie en de Verenigde Staten tekenen zelfs een deflatie van 0.1 % op.

De appreciatie van de dollar t.o.v. de euro en andere wereldmunten is goed nieuws voor de Amerikaanse consumenten, want de import wordt goedkoper.

Toch zit de schrik er bij de centrale bankiers dik in dat mensen hun geld zullen oppotten. Een typisch misverstand over deflatie.