Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 15511 tot 15515
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Poetin is verreweg de rijkste man ter wereld : geschat op 175 miljard!

Poetin is nu ruim veertien jaar president van Rusland. Dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. Zijn met list en bedrog vergaarde vermogen wordt geschat op 175 miljard euro. Dat zou hem verreweg de rijkste man ter wereld maken. Op de tweede plaats staat Bill Gates met zo’n 70 miljard euro.

Het is hedgefondsmanager en ooit Rusland’s grootste buitenlandse investeerder, Bill Browder, die tegen CNN zei, dat hij Poetin’s rijkdom op 175 miljard euro schat. ‘De eerste acht tot tien jaar dat Poetin aan de macht was, was hij alleen maar bezig met zoveel mogelijk geld stelen als hij kon,’ vertelt hij. Het geld staat op Zwitserse bankrekeningen, het zit in aandelen, onroerend goed of in hedgefondsen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Ex-CEO UBS is positief op goud en Bitcoin

Het is waarschijnlijk één van de meer verrassende interviews met een topman uit de financiële industrie in lange tijd. De ex-CEO van UBS en Credit Suisse, Oswald Gruebel, heeft zich namelijk openlijk uitgesproken over steun voor de Bitcoin.

Oswald Gruebel sprak met Cash.ch en uitte in dat gesprek zijn kritiek op het onvermogen van banken om economische crises te voorkomen. Verder sprak hij zich voor beleggers op de lange termijn juist positief uit over goud en Bitcoin. Hij noemde het geweldige kansen voor de lange termijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Europa spoort Athene aan tot verlenging programma, Britten vragen om "plan B"

Griekenland De Ecofin-raad, waar alle 28 Europese ministers van Financiën aan deelnemen, heeft een oplossing voor de Griekse crisis vandaag niet dichterbij gebracht. Griekenland wordt nog steeds aangespoord een verlenging van het steunprogramma aan te vragen, maar geeft niet thuis. De Britse minister George Osborne vraagt de eurozone intussen of ze over een "plan B" beschikt voor het geval een 'Grexit' onvermijdelijk wordt.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Griekse premier zet aanval in op Eurogroep

De nieuwe Griekse regering zal zich houden aan het verkiezingsprogramma en eerder genomen bezuinigingsmaatregelen snel terugdraaien. Dat zei de nieuwe Griekse premier Alexis Tsipras vandaag volgens Griekse media.

Die zocht in zijn speech opnieuw de aanval op de Eurogroep, die het land miljardensteun geeft in ruil voor opgelegde bezuinigingsmaatregelen. Zijn regering zal zo snel mogelijk werk maken van wetgeving die haaks staat op bezuinigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Een blik op de oorlog in Oekraine vanuit het Kremlin

Er wordt al een gelachen met de Russische President Vladimir Putin. Maar Putin is geen eendagsvlieg die 15 jaar geleden aan het hoofd kwam van een voormalige wereldmacht, Putin is een man met een plan en het Westen slaagt er niet in om zijn plannen te doorgronden.

Kijk naar de wereld vanuit het perspectief van Putin en Rusland is aan het winnen. Putin blijft de onbetwiste leider van het Russische Rijk. Terwijl het Westen discussieerde of Rusland uit de G8 gegooid moest worden, had Putin ‘De Krim’ ingenomen en binnen de 48 uur onafhankelijk verklaard.