Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 15541 tot 15545
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Opec-landen hebben vertrouwen in prijsstijging olie

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) denkt dat de markt de recente prijsstijgingen van de olie kan vasthouden.

Verschillende bewindvoerders van de Opec-landen spraken hun vertrouwen uit in een passend vervolg op de positieve prijsontwikkeling.

Op dinsdag zette het herstel van de olieprijzen verder door. Kort na de openingsbel van de Europese beurzen stond de Brentprijs 0,3 procent hoger op 61,88 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 53,07 dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Staat ISIS echt aan de poort van Europa?

De gruwelijke onthoofding van 21 uit Egypte afkomstige koptische christenen op een Libisch strand heeft ISIS nu aan de poort van Europa gebracht, aldus verschillende media. Enkel de Middellandse Zee scheidt de troepen van de Islamitische Staat nu nog van het Europese vasteland. De Libische kust is slechts 800 kilometer verwijderd van de Italiaanse. In het filmpje dat de onthoofdingen begeleidt is ook te zien hoe een van de militanten zegt dat de Islamitische Staat snel Rome zal bereiken, 'indien Allah dat wil.'

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Nederlanders hebben weinig geldgeheimen

Eerlijkheid duurt het langst. Toch vindt bijna een derde van de Europeanen het normaal om geldzaken geheim te houden voor de partner. De Fransen staan aan kop: 42 procent vindt het prima om niet alles met de ander te delen. De Nederlanders zijn juist het minst geneigd om hun financiële handel en wandel te verzwijgen. Slechts 13 procent houdt wel eens iets geheim, blijkt uit het ING International Survey onder ruim 12.500 consumenten in 13 landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

5 Grafieken die het Griekse drama uitleggen

De krant kan niet worden opengeslagen en geen website kan worden geraadpleegd zonder dat je iets leest over de Griekse schuldencrisis. Hier zijn een paar belangrijke grafieken die de situatie omtrent de Griekse schuldenberg verhelderen en goed aantonen hoe Griekenland er nu voor staat.

Een van de manieren om het sentiment omtrent Griekenland in kaart te brengen is om te kijken naar de Global X FTSE Greek 20 ETF, een Amerikaanse ETF die 20 publiekelijk verhandelbare Griekse bedrijven volgt. Net als beleggers die wisselden tussen een positieve en negatieve houding ten opzichte van Griekenland, is deze ETF ook fors gestegen én gedaald het afgelopen jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Volgens Roubini en het IMF is infrastructuur het antwoord

Roubini – nu aan het hoofd van zijn eigen consultant bedrijf – geeft in een artikel aan waar het probleem bij de visie van aanhangers van de Oostenrijkse school, radicale monetaristen, goudkevers en bitcoin fanatiekelingen volgens hem ligt. Doemdenkers hebben volgens hem nauwelijks kennis van basiseconomie. Zij snappen niet dat deflatie ‘s werelds meest urgente probleem is. Nouriel, bedankt voor de tip.

Gelukkig bestaat zijn stuk niet enkel uit generalisaties en geeft hij aan waar daadwerkelijk een pijnpunt ligt. De mismatch tussen monetaire maatregelen en fiscale maatregelen is enorm. Maar waar hij en het IMF bepleiten voor een stimulans in investeringen in infrastructuur behoort dit niet het doel te zijn. Helaas lijkt het wel die kant op te gaan.