Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 15556 tot 15560
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Bundesbank: groei Duitse economie sterker dankzij consument en zwakke euro

De Duitse economie zal dit jaar waarschijnlijk aanzienlijk sterker groeien dan eerder werd gedacht. Dat schrijft de Duitse centrale bank in zijn maandag gepubliceerde maandrapport.

Volgens de Bundesbank heeft de grootste economie van Europa de zwakke periode veel eerder achter zich gelaten dan gedacht, vooral dankzij de hogere consumentenbestedingen. Voor dit jaar denkt de centrale bank dat de economie ook kan profiteren van de goedkope euro. Verder zorgt de gedaalde olieprijs voor meer koopkracht bij consumenten en meer ruimte voor investeringen door bedrijven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Opnieuw bitcoins gestolen via hack

Bij een hack van de Chinese bitcoinhandel Bter zijn zaterdag ruim 7.000 bitcoins gestolen. De bitcoins hebben een waarde van omgerekend bijna 1,5 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf zelf bekend op zijn website.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Catastrofe staart Amerikaanse fracking-sector in de ogen

In de Verenigde Staten worden elke week tientallen fracking-installaties stilgelegd. Daarmee lijkt volgens Wolf Richter, auteur en analist bij het magazine Business Insider, een einde te komen aan een opmerkelijke bloeiperiode die de sector de voorbije jaren heeft gekend. Inmiddels kijkt volgens Richter iedereen in de Amerikaanse fracking-sector met angstige voorgevoelens naar de toekomst.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Bundesbank verwacht sterkere groei Duitse economie

De Duitse economie groeit dit jaar waarschijnlijk aanzienlijk sterker dan eerder werd gedacht. Dat schrijft de Duitse centrale bank in zijn maandag gepubliceerde maandrapport.

Volgens de Bundesbank heeft de grootste economie van Europa de zwakke periode veel eerder achter zich gelaten dan gedacht, vooral dankzij de hogere consumentenbestedingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Cijfers van Eurostat bevestigen: zelfs Italië doet het beter dan België en Nederland

De goedkope olie heeft alvast één voordeel voor de eurozone. Volgens de financieel-economische krant De Tijd kunnen de eurolanden terugblikken op een handelsoverschot van 194,8 miljard EUR. Dat moet alvast blijken uit de cijfers die Eurostat vandaag heeft vrijgegeven.