EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15561 tot 15565 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

“Griekenland moet parallelle valuta introduceren”

Griekenland moet mogelijk een ‘parallelle valuta’ introduceren, wanneer de onderhandelingen met Europese kredietschieters op niks zullen uitlopen. Dat stelt althans Wolfgang Schaeuble, de uitgesproken minister van Financiën van Duitsland. Volgens Bloomberg zou Schaeuble gedurende een gesloten bijeenkomst het idee hebben genoemd dat Griekenland een tweede valuta zou kunnen gebruiken. Dit zou de eerste stap kunnen zijn richting een veelbesproken vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Schaeuble wordt gezien als een van de partijen die forse hervormingsmaatregelen eist in de onderhandelingen met Griekenland over eventuele verdere hulpmaatregelen. Daarnaast is hij sceptisch over een Grieks bailout.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

China leidt investering van $16 miljard in goudsector

China’s goudhonger wordt niet gemakkelijk gestild. Zo blijkt nogmaals nu dit weekend China de oprichting van het grootste goudfonds ter wereld heeft aangekondigd.

60 landen zullen in drie fases zo’n 16 miljard dollar in het fonds investeren. Het fonds zal investeren in fysiek goud en in goudmijnen in de partnerlanden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

China introduceert goudfonds voor centrale banken

China heeft een nieuw fonds gelanceerd waarmee centrale banken in de Euraziatische regio gemakkelijker goud kunnen kopen, zo bericht Xinhua. Het fonds is opgezet door de Shanghai Gold Exchange en is toegankelijk voor alle 65 landen waar de Chinese ‘Silk Road’ handelsroute doorheen komt.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

Column Kees de Kort | Naar schuldhulpverlening ga je pas in laatste instantie

Steeds meer mensen zitten met steeds hogere schulden. Maar dan hebben we het nog niet eens over alle gevallen waaraan geen officiële schuldhulpverlening te pas komt, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Steeds meer mensen zitten met steeds hogere schulden. Maar dan hebben we het nog niet eens over alle gevallen waaraan geen officiële schuldhulpverlening te pas komt, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Steeds meer mensen komen bij de schuldhulpverlening terecht, met steeds hogere schulden, zo meldde RTL Nieuws gisteren op basis van cijfers van de NVVK, de vereniging van schuldhulpverlening.

En dat is waarschijnlijk maar een deel van alle mensen met schulden, zegt De Kort. “Hoeveel mensen zouden niet eerst, als ze in de problemen komen, bij hun familie aankloppen of bij vrienden, voordat ze bij de officiële hulpverleners komen?”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

Iets hoger groeitempo voor economie eurozone

De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar iets sterker gegroeid dan zowel het vierde kwartaal van 2014 als een jaar eerder.

De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar iets sterker gegroeid dan zowel het vierde kwartaal van 2014 als een jaar eerder.

De eurozone groeide met 0,4 procent, tegen 0,3 procent een kwartaal daarvoor en een jaar eerder. In de Europese Unie was sprake van stabilisatie met een groei van 0,4 procent, evenveel als een kwartaal en een jaar eerder.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs