Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 15561 tot 15565
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Grootste bankroof ooit: hackers lieten pinautomaten geld spuwen

Hackers hebben maandenlang tientallen miljoenen euro’s weggesluisd van meer dan honderd banken in vooral de Verenigde Staten, Japan, Rusland en Nederland. Ze hadden zogenoemde malware geïnstalleerd waarmee ze in de computers van de geldinstellingen konden kijken die werden gebruikt voor internationaal betalingsverkeer.

Het internetbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab ontdekte de computerinbraak, aldus The New York Times zondag. De kraak werd ontdekt toen een geldautomaat in Oekraïne eind 2013 spontaan geld begon te spuwen. De bank haalde Kaspersky er bij, dat ontdekte dat hackers het complete systeem van de bank had geïnfiltreerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Meer dan één miljoen Amerikaanse jongeren lid van jeugdbende

In de Verenigde Staten tellen de jeugdbendes inmiddels meer dan één miljoen leden. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de Sam Houston State University en de Arizona State University. Ongeveer 2 procent van de Amerikaanse jongeren tussen vijf en zeventien jaar is volgens de onderzoekers lid van een jeugdbende.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

De échte uitdaging voor de PIGS

De Griekse werkloosheid klokt voor Q3 van 2014 af op 26,2 %. Voor de demographic < 25 j. is dat maar liefst 50,1 %.

Misschien wel de belangrijkste klip die Athene moet nemen is de hervorming van de arbeidsmarkt. Tijdens de vette jaren op de euro-pof werd een heel arsenaal sociale wetgeving aangenomen die het ontzettend moeilijk en duur maakt om werknemers af te zetten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

‘Griekenland ziet noodzaak hervormingen’

Griekenland is het met de andere Europese landen eens over de noodzaak om de Griekse economie te hervormen. De Griekse regering is echter niet van plan om op basis van buitenlandse orders de strijd aan te gaan met haar eigen bevolking. Dat zei een woordvoerder van de regering zondag op de Griekse televisie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Zenuwachtige Europeanen kochten in januari meer goud

De verkoop van fysiek goud in Europa is in januari behoorlijk gestegen. Volgens verkopers is dit vooral gebeurd vanwege zorgen over de outlook van de eurozone. Daar kwam natuurlijk nog bovenop dat een aantal centrale banken wereldwijd verrassende handelingen heeft gedaan én niet te vergeten de overwinning van de Syriza-partij in de Griekse parlementsverkiezingen. Consumenten kochten als gevolg hiervan flink goud in.

De plannen van de Europese Centrale Bank, de zet van de Zwitserse nationale bank en de verkiezingen in Athene, hebben ervoor gezorgd dat er de euro tegenover de dollar 6,7 procent in waarde daalde in januari. De meest slechte prestatie sinds halverwege 2012. Goed nieuws voor goud, want beleggers zochten naar een veilige haven.