Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 15571 tot 15575
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Grootste bankroof: een miljard dollar buitgemaakt

Hackers hebben in twee jaar tijd een miljard dollar, zo’n 900 miljoen euro, weggesluisd van meer dan honderd banken in vooral de Verenigde Staten, Japan, Rusland en Nederland. Ze hadden zogenoemde malware geïnstalleerd waarmee ze in de computers van de geldinstellingen konden kijken die werden gebruikt voor internationaal betalingsverkeer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Nog een paar kleine vuurgevechten, maar het Oekraïnse bestand lijkt te werken

Er worden nog enkele beschietingen in Oost-Oekraïne gemeld, maar het bestand lijkt te worden nageleefd.

Het staakt-het-vuren dat zaterdagavond om 23:00 uur Nederlandse tijd inging in het oosten van Oekraïne lijkt op de meeste plekken te worden nageleefd. Het Oekraïense leger en de pro-Russische rebellen beschuldigen elkaar er wel van dat het bestand op een paar plaatsen is geschonden.

Volgens een rebellenleider nam het Oekraïense leger de separatisten onder vuur bij de plaatsen Debaltseve en Horlivka. De nationale veiligheidsraad van Oekraïne meldde juist dat de wapenstilstand in de eerste negentig minuten werd geschonden door de rebellen. Er zijn geen grote gevechten gemeld in Oost-Oekraïne sinds de wapenstilstand van kracht werd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Aanslagen in Kopenhagen: schutter waarschijnlijk doodgeschoten

Zaterdagmiddag werd een man gedood bij een bijeenkomst over onder meer de vrijheid van meningsuiting. Daarbij waren de Zweedse tekenaar Lars Vilks en de Franse ambassadeur François Zimeray bij aanwezig, maar zij bleven ongedeerd. Een burger, een man van veertig jaar, is omgekomen volgens de politie. Drie agenten zijn gewond geraakt.

De man die zondag door de Deense politie werd doodgeschoten op een treinstation in Kopenhagen is volgens de politie waarschijnlijk verantwoordelijk voor de twee aanslagen in die stad zaterdag en zondag waardoor twee doden vielen. De Deense politie gaat er vanuit dat er niet meer daders zijn.

De politie zei dat tijdens een persbijeenkomst zondagochtend. ,,We gaan er vanuit dat dezelfde dader schuldig is aan de twee incidenten en we gaan er vanuit dat de dader die door de politie is neergeschoten in het Nørrebro station de persoon achter beide moorden is”, aldus een woordvoerder van de politie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Grootste bankroof ooit: hackers lieten pinautomaten geld spuwen

Hackers hebben maandenlang tientallen miljoenen euro’s weggesluisd van meer dan honderd banken in vooral de Verenigde Staten, Japan, Rusland en Nederland. Ze hadden zogenoemde malware geïnstalleerd waarmee ze in de computers van de geldinstellingen konden kijken die werden gebruikt voor internationaal betalingsverkeer.

Het internetbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab ontdekte de computerinbraak, aldus The New York Times zondag. De kraak werd ontdekt toen een geldautomaat in Oekraïne eind 2013 spontaan geld begon te spuwen. De bank haalde Kaspersky er bij, dat ontdekte dat hackers het complete systeem van de bank had geïnfiltreerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Meer dan één miljoen Amerikaanse jongeren lid van jeugdbende

In de Verenigde Staten tellen de jeugdbendes inmiddels meer dan één miljoen leden. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de Sam Houston State University en de Arizona State University. Ongeveer 2 procent van de Amerikaanse jongeren tussen vijf en zeventien jaar is volgens de onderzoekers lid van een jeugdbende.