EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
55
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15576 tot 15580
Geplaatst op: dinsdag 7 april 2015

IJsland wil einde aan geldcreatie door banken?

De regering van IJsland bestudeert een revolutionair voorstel om de macht van geldcreatie weg te halen bij commerciële banken en deze terug te brengen in handen van de centrale bank. Een dergelijke monetaire hervorming zou uniek zijn in in ons moderne geldstelsel en zou de macht van de banken aanzienlijk inperken.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 april 2015

Too big to jail

Een senior executive van HSBC – een van ‘s werelds grootste financiële instituties – geeft aan dat hij zeker weet dat zij zich niet zullen kunnen houden aan de regelgeving en procedures zoals die verwacht worden van de autoriteiten, zo bericht The Guardian.

De bank sloot in 2012 een deal met het Amerikaanse Ministerie van Justitie om vervolging te voorkomen aangaande overtredingen van anti witwas- en sanctiewetgeving. Kosten toentertijd waren $1.92 miljard. Daarnaast werd er een overeenkomst getekend om 5 jaar lang aanvullende wettelijke controles te laten doen en was er de belofte van de directeur om het niet meer te laten gebeuren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 7 april 2015

Market Update (7 april 2015)

Griekenland heeft de intentie alle schulden terug te betalen, IMF pleit voor devaluatie Zwitserse franc, China overweldigd door grote wereldwijde belangstelling voor de nieuwe Chinese investeringsbank en Vietnam voegt zich bij Russisch handelsblok. Verder in het nieuws: Pimco houdt wat meer geld langs de zijlijn, Larry Summers roept surpluslanden op tot hervormingen en valuta-experts worden in hun hemd gezet door herstel Russische roebel.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 april 2015

Troepenverschuivingen in nieuwe zakken

Het is bekend dat zich grootschalige troepenverschuivingen over het Europees continent bewegen. Reden is de dreiging die men Rusland aanrekent en dus moeten er in het Oosten overal extra legers worden gestationeerd. En kan er als een geluk bij een ongeluk, weer het nodige legermateriaal worden aangeschaft, want het blijft het zaak dat er constant moet worden vernieuwd en natuurlijk wel belangrijk dat men dit bij het juiste bedrijf aanschaft.

[...]

Lees verder op vrijetribune.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 april 2015

België voorziet bombardementen met kernwapens

Liggen er Amerikaanse kernbommen op Kleine Brogel? Het is een onderwerp waar Belgische politici al decennia lang omheen dansen. Met de net gelekte visienota van de legerstaf kunnen zelfs de grootste non-believers er niet langer omheen: ze zijn er. Meer nog: ze zullen de keuze voor de vervanging van de gevechtsvliegtuigen mee bepalen. Nog een extra reden om tegen de vervanging van de gevechtsvliegtuigen te protesteren.

[...]

Lees verder op dewereldmorgen.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs