Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 15581 tot 15585
Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Venezuela devalueert Bolivar opnieuw

De regering van Venezuela staat toe dat de wisselkoers van hun munt voortaan door de vrije markt wordt bepaald. Officieel is de wisselkoers 6,3 bolivar per Amerikaanse dollar, maar die koers hanteren de wisselkantoren alleen voor bedrijven die de meest primaire levensmiddelen en medicijnen produceren. Voor andere consumentengoederen hanteert de regering een hogere wisselkoers van 12 bolivar per dollar, maar de meeste bedrijven en consumenten kunnen ook tegen deze wisselkoers geen dollars krijgen. Zij zijn aangewezen op de zwarte markt, waar de werkelijke waarde van de bolivar veel lager ligt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Banksters kopen hun vervolging opnieuw af

Zoals verwacht komt het opnieuw niet tot een proces tegen Citigroup, Goldman Sachs en UBS in de nasleep van de financiële crisis. Daarmee wordt alweer een gerechtelijk onderzoek naar financiële fraude en vervalsing van hypotheekrisico’s stopgezet.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Verkoop Zilveren Mexicaanse Munt gedaald

Zilveren Mexico Libertad minder goed verkocht in 2014 13 februari 2015 in Zilver

Zilveren Mexico Libertad is in 2014 minder goed verkocht dan in 2013. De pure zilveren beleggingsmunt wordt geproduceerd door het nationale munthuis van Mexico, Casa Moneda de Mexico. De munt bestaat uit 99,9% puur zilver. De Zilveren Mexico Libertad is lang niet zo populair onder beleggers als de zilveren American Eagle of de zilveren Maple Leaf.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Chinezen investeren miljard in Londen

China Minsheng Investment (CMI) gaat 1 miljard pond (circa 1,35 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van een nieuw financieel centrum in de Britse hoofdstad Londen. Dat maakte het grootste private investeringsfonds van China zaterdag bekend.

Het gaat om een van de grootste Chinese investeringen in het Verenigd Koninkrijk in recente jaren. Minsheng werd in augustus vorig jaar gelanceerd en beschikt over een kapitaal van omgerekend 7 miljard euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Problemen met stilgelegde kernreactoren groter dan gedacht

Het probleem met de waterstofvlokken in twee reactoren van de kerncentrales van Doel en Tihange zijn erger dan werd verondersteld. Dat heeft het Federale Agentschap voor de Nucleaire Controle (Fanc) bevestigd.

Door de waterstofvlokken zouden in de wand van Reactor 3 in Doel dertienduizend in plaats van achtduizend minuscule scheuren zijn ontstaan. In Reactor 2 in Tihange is sprake van drieduizend in plaats van tweeduizend anomalieën. Het Fanc merkt op dat de waterstofdruk de scheuren ook nog erger zou kunnen maken, waardoor uiteindelijk koelwater zou kunnen beginnen te lekken.