Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15581 tot 15585
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Koffie, het volatiele drankje voor de belegger

Koffie. Sommigen drinken hun tas bij de minste provocatie in één grote teug leeg om productief te kunnen zijn voor de rest van de dag. Voor anderen is het drinken van  het zwarte goedje dan weer een uitgelezen kans om even de pauzeknop in te drukken en van vijf minuten rust te genieten voor de bijzonder drukke werkdag herbegint.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

'Virtuele oorlog wordt echte oorlog': IS richt pijlen op Twitter-medestichter Jack Dorsey

Aanhangers van de terreurorganisatie Islamitische Staat hebben Jack Dorsey, de mede-oprichter van het sociale netwerk Twitter, en enkele werknemers van het bedrijf met de dood bedreigd. De doodsbedreigingen zijn het gevolg van het afsluiten van een reeks accounts van IS-aanhangers, die berichten posten die oproepen tot haat en geweld.

"De virtuele oorlog van Twitter zal nu voor een echte oorlog zorgen", lieten enkele IS-sympathisanten weten via de Arabische website justepaste.it. Bij het bericht was een bewerkte foto van Dorsey gevoegd, waarin een vizier van een geweer op zijn hoofd is geprojecteerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Premier Tsipras beschuldigt Spanje en Portugal van samenzwering tegen Griekenland

In een opmerkelijke verklaring heeft de Griekse eerste minister Alexis Tsipras de Spaanse en Portugese regeringen ervan beschuldigd een heronderhandeling van het Griekse schuldafbetalingsplan te blokkeren. Volgens Tsipras houden Spanje en Portugal een harde lijn aan omdat de conservatieve regeringen van de twee landen bevreesd zijn voor de opkomst van radicaallinkse partijen bij de volgende verkiezingen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Market Update (3 maart 2015)

Miljardairs verstoppen hun vermogen in vastgoed Londen, S&P 500 en Dow Jones naar recordniveau, Chinezen jagen op vastgoed in Portugal en bedrijven gebruiken goedkope leningen voor terugkopen aandelen en uitkeren van dividend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Negatieve rentes: wat kan er fout gaan?

Sommige centrale banken op de wereld hebben met hun rentetarieven negatief terrein betreden. Dit hebben zij gedaan in een poging om te zorgen voor wat economische groei. Toch kan die stap uitlopen op een onbedoelde contraproductieve uitkomst.

‘De negatieve rentes kunnen de landen tegenwerken’, zei Francesco Garzarelli, co-head macro markets research bij Goldman Sachs, in een note. ‘Op zijn minst zullen enkele groepen binnen de bevolking zich armer en minder zeker kunnen voelen’, zei hij. ‘In plaats van het stimuleren van consumptie en leningen, kan dit extreem ruime monetaire beleid ervoor zorgen dat mensen enorm gaan sparen met als gevolg een langzamer economisch herstel.’