Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 15586 tot 15590
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Tsipras en Merkel voorzichtig en diplomatiek na gesprek

Grote knopen werden maandag niet doorgehakt in Berlijn, maar na overleg weten de Duitsers en de Grieken wel ,,waar ze het eens en oneens over zijn”. Dat zei de Griekse premier Alexis Tsipras na het overleg met de Duitse Bondskanselier Merkel, aldus Griekse media.

Beiden spraken over gezamenlijke doelstellingen, zonder elkaar af te vallen. Tsipras erkende dat ,,de Duitsers niet de schuld zijn van de Griekse problemen” en dat ,,het gezamenlijke doel is om grote hervormingen door te voeren in Griekenland”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Repatriatie goud is de nieuwe trend

Aan de goudprijs valt het dan misschien niet af te leiden, maar goud begint steeds belangrijker te worden als reserve op de balansen van centrale banken – overal ter wereld. Steeds meer landen repatriëren hun goud terug uit de kluizen van de centrale bank in de Verenigde Staten. En dat is niet zonder reden.

Van al het goud dat zich in de kluizen van de Federal Reserve bevindt, is er geen goudklomp dat behoort aan de bank zelf. De Fed is ‘slechts’ een goed beveiligde opslagplaats van goud van allerlei landen waaronder ook van het land zelf, maar ook buitenlandse overheden, centrale banken en enkele internationale organisaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Opkoopprogramma ECB verloopt volgens Draghi voorspoedig

De start van de jongste stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de economie aan te jagen verloopt voorspoedig.

Er is volgens ECB-president Mario Draghi genoeg in de markt om op te kopen, zei hij maandag voor de economische commissie van het Europees Parlement.

Eind januari kondigde de ECB aan om vanaf maart maandelijks 60 miljard euro per maand leningen op te gaan kopen, voornamelijk in de vorm van staatsobligaties. Die worden gekocht van banken en andere financiële instellingen als verzekeraars en pensioenfondsen. Volgens Draghi zijn er nu geen tekenen dat er niet genoeg obligaties zijn ''voor ons om op te kopen''.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Duitsland op de rem: "Griekse crisis wordt vanavond niet opgelost"

Hoe hooggespannen de verwachtingen voor de ontmoeting tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse premier Alexis Tsipras vandaag ook zijn, temper ze maar. Dat is alvast de boodschap die Berlijn al de hele dag de wereld instuurt. "Vanavond wordt de Griekse crisis helemaal niet opgelost."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

'Duitse economie blijft op stoom'

De Duitse economie heeft de sterke eindspurt in de laatste maanden van 2014 in het eerste kwartaal van dit jaar een vervolg gegeven.

Dat schrijft de Bundesbank maandag in zijn maandrapport van maart. Ook voor het tweede kwartaal zijn de voortekenen gunstig, menen economen van de Duitse centrale bank.