Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15586 tot 15590
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Tegenlicht: Bankgeheimen van Joris Luyendijk

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk bevond zich twee jaar onder bankiers en schreef er een boek over. Tegenlicht sprak met Luyendijk over de ervaringen die hij heeft opgedaan in de Londense City. De conclusie van het verhaal is dat we maar weinig van de crisis geleerd hebben en dat het financiële systeem nog steeds zeer kwetsbaar is...

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Spanje en Portugal dienen klacht in over houding Griekenland

Spanje en Portugal hebben bij de Europese Commissie een officiële klacht ingediend over Griekenland. Uitspraken van de nieuwe Griekse premier Alexis Tsipras is de landen in het verkeerde keelgat geschoten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Column Kees de Kort | Doorsukkelen en wegzakken

Waren de cijfers de laatste kwartalen van vorig jaar nog een verbetering, nu zien we vooral dat het maar een beetje doorsukkelt. De emerging markets drukken de cijfers van de wereldhandel. En het wordt er niet beter op, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

De obligatie-bubbel staat op springen: tijd voor goud

Obligaties gelden traditioneel als veilige havens voor investeerders die in tijden van laagconjunctuur niet goed weten waarheen. Zonder interessante interesten op de markt die signaleren waar de opportuniteiten zich bevinden stond de staatsbon altijd garant voor een degelijk rendement op lange termijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Jaap van Duijn: ‘We leven nog altijd boven onze stand”

Alles wat in de crisis fout ging in de crisis, is fout blijven gaan. Dat schrijft de econoom Jaap van Duijn

Onze economie is totaal uit balans, stelt econoom en oud Robeco-bestuurder Jaap van Duijn in zijn nieuwe boek “Uit Balans”. In plaats van dat gezinnen sparen, zitten die zwaar in de schulden in de vorm hypotheken. Bedrijven, die eigenlijk fors zouden moeten investeren, zijn daarentegen fors aan het sparen.

Deze en vele andere problemen in onze economie zijn volgens Van Duijn ontstaan sinds eind jaren tachtig. De normen en waarden in het economisch verkeer zijn volgens hem vervaagd.