Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15586 tot 15590
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Verkoop Zilveren Mexicaanse Munt gedaald

Zilveren Mexico Libertad minder goed verkocht in 2014 13 februari 2015 in Zilver

Zilveren Mexico Libertad is in 2014 minder goed verkocht dan in 2013. De pure zilveren beleggingsmunt wordt geproduceerd door het nationale munthuis van Mexico, Casa Moneda de Mexico. De munt bestaat uit 99,9% puur zilver. De Zilveren Mexico Libertad is lang niet zo populair onder beleggers als de zilveren American Eagle of de zilveren Maple Leaf.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Chinezen investeren miljard in Londen

China Minsheng Investment (CMI) gaat 1 miljard pond (circa 1,35 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van een nieuw financieel centrum in de Britse hoofdstad Londen. Dat maakte het grootste private investeringsfonds van China zaterdag bekend.

Het gaat om een van de grootste Chinese investeringen in het Verenigd Koninkrijk in recente jaren. Minsheng werd in augustus vorig jaar gelanceerd en beschikt over een kapitaal van omgerekend 7 miljard euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Problemen met stilgelegde kernreactoren groter dan gedacht

Het probleem met de waterstofvlokken in twee reactoren van de kerncentrales van Doel en Tihange zijn erger dan werd verondersteld. Dat heeft het Federale Agentschap voor de Nucleaire Controle (Fanc) bevestigd.

Door de waterstofvlokken zouden in de wand van Reactor 3 in Doel dertienduizend in plaats van achtduizend minuscule scheuren zijn ontstaan. In Reactor 2 in Tihange is sprake van drieduizend in plaats van tweeduizend anomalieën. Het Fanc merkt op dat de waterstofdruk de scheuren ook nog erger zou kunnen maken, waardoor uiteindelijk koelwater zou kunnen beginnen te lekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Centrale banken bevechten 24/7 valutaoorlog en deflatie

Net zoals ze tijdens de weekenden werkten gedurende de financiële crisis, hinten beleidsmakers er opnieuw op dat ze op ieder moment klaarstaan om in te grijpen als dat in het voordeel is van hun economieën.

Bedreigd door deflatie, was het de Zweedse Riksbank die beleggers op scherp zette, door te zeggen dat het ‘voorbereid is om op de korte termijn te doen wat nodig is’, nadat het zijn belangrijkste rentetarief onder de 0 procent liet zakken en onverwachts aankondigde staatsobligaties te zullen opkopen. ‘Om ervoor te zorgen dat de inflatie stijgt in de richting van onze doelstelling, is de Riksbank voorbereid om snel het monetaire beleid meer te verruimen, ook tussen de standaard bijeenkomsten over monetaire verruiming door, als dit nodig mocht zijn.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 14 februari 2015

Oostenrijk verliest AAA-kredietstatus Fitch

Kredietbeoordelaar Fitch heeft Oostenrijk de hoogst mogelijke kredietstatus afgenomen. De staatsleningen van het euroland dragen voortaan het keurmerk AA+ in plaats van AAA, met een stabiel vooruitzicht. Dat maakte het Amerikaanse ratingbureau vrijdag bekend.

Volgens Fitch loopt de Oostenrijkse staatsschuld hoger op dan eerder werd gedacht, en duurt het langer voor het schuldniveau is gedaald tot het niveau dat hoort bij ‘triple-A’. Dat beperkt de capaciteit om schokken op te vangen aanzienlijk, meent de kredietbeoordelaar. Vorige maand bevestigde Fitch wel de hoogst mogelijke kredietwaardigheid van Nederland.