Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 15591 tot 15595
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Symbolisch Grieks succes: naam 'trojka' zal niet meer worden gebruikt

De linkse regering in Griekenland heeft zijn eerste, symbolische succes geboekt in de discussie over het schuldenprobleem. In het diplomatieke verkeer zal het in Athene gehate woord trojka voor de controleurs van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds niet meer worden gebruikt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Varoufakis: "Trojka gebruikt martelmethodes tegen Grieken"

De Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, vergelijkt het optreden van de trojka van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met de martelmethodes die ook zijn toegepast door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Denen betalen om te sparen

Duizenden Deense spaarders van ondermeer Danske Bank moeten waarschijnlijk gaan betalen om te 'mogen' sparen. Dat is het gevolg van het harde gevecht van de Deense centrale bank om de koppeling van de Deense kroon met de euro te behouden.

In plaats van rente te geven op spaargeld, gaat de FIH Erhvervsbank mogelijk zo'n 26.000 particuliere klanten geld vragen om hun spaargeld te stallen. Elk kwartaal betalen zij een negatieve spaarrente van 0,5% over hun vermogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Stiekem droomt Wall Street al van een volgende crisis

Ook al dateert van deze video van 2011, toch is hij nog bijzonder actueel. Kijk ook naar het moment waarop een trader zelf het volgende toegeeft:”Ik ga elke avond naar bed en dan droom ik van een volgende recessie. (…) Als je weet wat je doet, kan je daar veel geld mee verdienen.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Swissleaks: leugens, leugens en nog eens leugens

Er is de laatste tijd heel wat commotie ontstaan over Swissleaks. De oorzaak van de ophef is te wijten aan het ICIJ, een internationaal consortium van 140 onderzoeksjournalisten uit 45 verschillende landen. Zij verspreidden een lijst met 106.000 namen van rekeninghouders van HSBC Zwitserland. 180 miljard euro aan belastingen zou in totaal zijn ontdoken. De rekeninghouders zijn allemaal belastingontduikers, wapenhandelaars, drugsbaronnen en terroristen… of niet?

Het klinkt een beetje als het scenario van een Hollywoodfilm. De cijfers zijn spectaculair en journalisten springen massaal op het verhaal. Allemaal willen ze elkaar overtroeven om het sappigste artikel te schrijven. Dat de waarheid geweld aangedaan wordt maakt niet uit.