Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 15596 tot 15600
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Nasdaq na 15 jaar weer boven 5000 punten

De graadmeter van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq is maandag gestegen tot boven de 5000 punten. Het is vijftien jaar geleden dat de index met het uiteenspatten van de internetzeepbel onder die grens dook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

“De Amerikaanse economie is helemaal zo sterk niet”

De Amerikaans economie kan wel eens niet zo sterk zijn als veel beleggers denken. De economie is voor groei namelijk enorm afhankelijk van de consumenten. Dat zei Jim O’Neill, voormalig charmain van Goldman Sachs Asset Management.

‘Als de Amerikaanse consument goed wordt voor meer dan 70 procent van het bruto binnenlands product (bbp), zoals nu weer het geval lijkt te worden, dan is het Amerikaanse structurele groeiverhaal helemaal niet zo krachtig als veel mensen nu lijken te geloven’, zei O’Neill. ‘Het was wel sterk, maar het begint te verzwakken.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Rentes op Portugees, Italiaans en Spaans staatspapier ongekend laag

De rentes op Zuid-Europese staatsleningen zijn maandag verder gedaald, naar de laagste niveaus ooit.

Beleggers nemen een voorschot op de acties van de Europese Centrale Bank (ECB) , die naar verwachting begin deze maand start met de opkoop van staatsobligaties.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Ierland was voorbereid op uiteenvallen euro

Ierland heeft eind 2011 een actieplan opgesteld voor het scenario van een uiteenvallende muntunie. Het was de periode waarin de rente op Spaanse, Italiaanse en Portugese staatsleningen naar recordhoogte steeg en er twijfels ontstonden over het voortbestaan van de euro.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Tegenlicht: Bankgeheimen van Joris Luyendijk

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk bevond zich twee jaar onder bankiers en schreef er een boek over. Tegenlicht sprak met Luyendijk over de ervaringen die hij heeft opgedaan in de Londense City. De conclusie van het verhaal is dat we maar weinig van de crisis geleerd hebben en dat het financiële systeem nog steeds zeer kwetsbaar is...