Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 15596 tot 15600
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Economische groei eurozone neemt toe, Griekenland onverwacht gekrompen

De economische groei in de eurolanden is vorig kwartaal gemiddeld uitgekomen op 0,3 procent. Nederland zit in de kopgroep, Griekenland bungelt achteraan.

Daarmee lag de groei volgens Eurostat hoger dan in het derde kwartaal, toen een plus van 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal werd gemeten. Economen rekenden gemiddeld voor het vierde kwartaal ook op een vooruitgang met 0,2 procent.

In heel 2014 werden de economieën van de eurolanden 0,9 procent groter.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Europese economie heeft 'turning point' bereikt

De Duitse economie is het laatste kwartaal van 2014 met 0,7% gegroeid. Over het ganse jaar bedraagt de groei bij onze oosterburen nu 1,6%.

Dat blijkt uit cijfers die Eurostat vrijdag publiceert. Analisten hadden respectievelijk op 0,3% en 1% gerekend. Frankrijk klokt 2014 af met een groei van 0,4% terwijl Italië 2014 afsluit met een negatieve groei van 0,3%. Spanje is de kampioen van Zuid-Europa met een groei van 2% over het ganse jaar en - net als Duitsland - een groei van 0,7% in het laatste kwartaal. Spanje mocht onlangs ook de beste retailverkopen van de voorbije 11 jaar aankondigen. 

Eerder al raakte bekend dat de economische groei in België in het laatste kwartaal van 2014 strandde op een miezerige 0,1% en op 0,9% voor het ganse jaar 2014.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Brentolie weer boven 60 dollar per vat

De prijs van een vat Brentolie (van 159 liter) is vrijdag voor de eerste keer dit jaar gestegen tot meer dan 60 dollar.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Wat zijn de Nederlandse bedrijven met de beste reputatie?

Wat zijn de Nederlandse bedrijven met de beste reputatie? Want als er iets van belang is voor het voorbestaan van een onderneming is het wel reputatie. Het gaat wel even over je faam, gezag, goede naam, prestige en vermaardheid. Als je dat ten grabbel gooit kun je het wel shaken met je business.

De informatie en de ranglijst Nederlandse bedrijven met de beste reputatie hebben we wederom niet uit onze grote duim gezogen. Nee, er is een officieel Repution Institute, waar weer heel veel zeer geleerde mensen rondlopen. Deze mensen doen onderzoek naar de reputatie van alles en iedereen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

De Belgische overheid plant volgende aanslag op je spaargeld en je pensioen

Wie een beetje gezond verstand, heeft, zet regelmatig een beetje geld opzij – of, probeert dat tenminste. En, als je dan ook nog een beetje kennis van zaken hebt, ga je je oude dag verzekeren door een of andere vorm van pensioensparen. Eventueel heb je ook een levensverzekering – als je dan toch bezig bent, nietwaar?

Nu blijkt, in België althans, dat heel wat fiscale specialisten zich steeds meer verzetten tegen het bestaan van zogenaamde Tak-21- en Tak-23-levensverzekeringen. “[Ze] worden vandaag niet onderworpen aan de roerende voorheffing”, schrijft De Standaard.