Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1561 tot 1565
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 mei 2017

'VK staakt Brexit-onderhandelingen als EU 100 miljard euro blijft vragen'

Het Verenigd Koninkrijk zal uit de onderhandelingen over de brexit stappen als de Europese Unie (EU) blijft vragen om een vergoeding van 100 miljard euro van de Britten. 

Dat zegt de Britse Brexit-minister David Davis in een interview zondag met de krant The Sunday Times.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 20 mei 2017

Bitcoin is nu $2000 waard

De prijs van de digitale valuta bitcoin is naar een nieuw record gestegen van ruim 2000 dollar, het equivalent van €1775,-. In een week tijd steeg de prijs van bitcoin met 350 dollar. Door de WannaCry ransomware viel de munt eerst terug, maar herstelde ook weer snel. In 2017 is de waarde van bitcoin inmiddels ruim verdubbeld. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de digitale munt al bijna 400%! De magische grens van 2000 dollar is nu bereikt. What’s next?

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 mei 2017

Mattis over oorlog met Noord-Korea: “Een tragedie op een nooit geziene schaal”

De vele ‘affaires Trump’ van de voorbije weken hebben de focus van de internationale pers op ‘het probleem Noord-Korea’ enigszins verlegd en die situatie zal nog een week duren, nu de president de volgende negen dagen zijn eerste buitenlandse trip maakt. Toch is de dreiging op het Koreaanse schiereiland alles behalve verdwenen en kan een volgende testraket van Kim Jong-un opnieuw voor escalatie zorgen.

Oorlog in Noord-Korea: een tragedie op een nooit geziene schaal De Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis herinnerde het Amerikaanse publiek vrijdagmiddag nog eens aan wat er op het spel staat. Tijdens een persconferentie zei Mattis dat zijn land naar een oplossing blijft streven, maar voegde daar het volgende aan toe:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 20 mei 2017

'Merkel wil Duitser als opvolger Draghi'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de president van de Duitse centrale bank Jens Weidmann naar voren schuiven als opvolger van Mario Draghi als topman van de Europese Centrale Bank (ECB). 

Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel vrijdag op basis van ingewijden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Nederland houdt hoogste status bij kredietbeoordelaar

 Nederland behoudt bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) het hoogst mogelijke rapportcijfer: AAA. 

Dat betekent dat S&P het zeer onwaarschijnlijk acht dat leningen aan de Nederlandse staat niet kunnen worden terugbetaald.