Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 15601 tot 15605
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Amerikaanse olieconsumptie op hoogste niveau sinds financiële crisis

In de Verenigde Staten werden tijdens de maand februari gemiddeld 19,3 miljoen vaten brandstoffen afgeleverd. Dat betekende een stijging met 1,5 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. De afname is daarmee opnieuw gestegen tot het piekniveau dat zeven jaar geleden, voor het uitbreken van de financiële crisis, werd opgetekend.

Dat blijkt uit een rapport van het American Petroleum Institute (API). De groei moet volgens de organisatie worden toegeschreven aan de groei van de Amerikaanse economie. Daarnaast wordt gewezen op de koude temperaturen die tijdens de maand februari van dit jaar dienden te worden opgetekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Nog 165 miljoen nodig voor nieuw beschermend omhulsel kernreactor in Tsjernobyl

De regeringen van de zeven leidende industrielanden (G7) moeten nog 165 miljoen euro ophoesten voor de bouw van het nieuwe beschermende omhulsel voor de verwoeste kernreactor in Tsjernobyl.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

AEX voor het eerst in 7 jaar even boven 500-punten

De Amsterdamse hoofdaandelenbeurs AEX, is vrijdagmiddag boven de 500 punten uitgekomen.

Sinds de Europese Centrale Bank (ECB) op 22 januari aankondigde met een omvangrijk opkoopprogramma te starten, schieten de koersen van Europese beursgenoteerde bedrijven omhoog.

De AEX begon dit jaar op 422 punten, sindsdien is er een winst geboekt van ruim 17 procent. Ook beurzen in andere Europese hoofdsteden boekten winst richting het weekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

De Buffett-formule: zo word je net zo slim als Buffett

De meeste mensen gaan door het leven zonder dat ze echt slimmer worden. En waarom? Ze willen simpelweg het werk niet doen dat nodig is om slimmer te worden.

En het is natuurlijk makkelijk om thuis te komen, de bank op te gaan, de tv aan te zetten en te kijken tot het tijd is om naar bed te gaan. Het is helaas alleen niet de manier om slimmer te worden. Er is echter een simpele formule die praktisch iedereen slimmer maakt na verloop van tijd. Het is niet makkelijk, maar wél eenvoudig.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Vormen robots echt een bedreiging voor de arbeidsmarkt?

De vooruitgang in technologie en robotica zal uiteindelijk wellicht geen negatieve impact hebben op de tewerkstelling. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse economische denktank Adam Smith Institute.

Opgemerkt wordt dat de toekomst zal moeten uitwijzen of de ontwikkeling van de robots echt tot bezorgdheid moet leiden en getroffen werknemers eventuele in staat zullen zijn om elders een alternatieve tewerkstelling te vinden, maar uit de huidige vaststellingen kan volgens het Adam Smith Institute worden afgeleid dat de automatisering vooral instrumenten levert die eerder de tewerkstelling zullen ondersteunen en aanvullen dan bedreigen.