Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 15601 tot 15605
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Grieken halen spaargeld massaal van de bank

Griekse spaarders hebben in januari ruim 12 miljard euro van hun spaarrekening gehaald dankzij de angst dat Griekenland en de ministers van Financiën van de eurozone er samen niet uit zouden komen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van de centrale bank.

De hoeveelheid geld die van de rekeningen is gehaald onderstreept welke druk er stond op de Griekse overheid om een deal te sluiten met de eurozone voordat de Griekse banken een tekort aan geld zouden ervaren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Groot-Brittannië blokkeert Russische miljardenovername gasvelden

De Britse overheid heeft op het laatste moment een Russische overname van enkele gasvelden in de Noordzee geblokkeerd.

Dit melden Britse media dit weekend. Het gaat om twaalf velden die in het bezit zijn van het Duitse RWE.

Een investeringsfonds van de Russische miljardair Mikhail Fridman zou deze gasreserves overnemen voor 5,1 miljard euro, maar de Britten vrezen dat de gasproductie in gevaar komt als er meer sancties tegen Rusland worden ingesteld. Volgende week zou de overname worden afgerond.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Porosjenko: Nemtsov had bewijs van Russische hand in oorlog Oekraïne

De Oekraïnse president Porosjenko zegt dat de Russische oppositieleider Boris Nemtsov, die vrijdagavond werd doodgeschoten in Moskou, bewijs had van Russische betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne. Volgens Porosjenko zou Nemtsov snel met de onthulling komen, en moest hij daarom worden vermoord.

Porosjenko bracht zaterdag een eerbetoon aan Nemtsov. Hij zei daarbij dat hij de Rus een paar weken geleden had gesproken, en dat Nemtsov hem toen had verteld over die informatie die hij had over de Russische hand in de oorlog. ‘Iemand was daar kennelijk bevreesd voor en ze hebben hem vermoord’, aldus Porosjenko.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Centrale bank China verlaagt rente opnieuw

De Volksbank van China verlaagt opnieuw een aantal belangrijke rentetarieven in een poging de weggezakte economische groei een impuls te geven.

Dat maakte de centrale bank van de op een na grootste economie ter wereld zaterdag bekend.

Het is de tweede keer in enkele maanden tijd dat de Volksbank zich genoodzaakt voelt tot een dergelijk ingrijpen. In november werden de rentetarieven ook al teruggeschroefd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

Goud maakt een comeback, je moet alleen wel 2 jaar geduld hebben

Goud zal het komende jaar verder onder druk komen te staan dankzij de Federal Reserve die steeds dichter bij het verhogen van de rentetarieven komt. De vooruitzichten voor goud zien er echter veelbelovend uit voor de komende jaren, dat zegt Bank of America Merrill Lynch.

‘Op dit moment zijn beleggers niet in de stemming om goud aan te houden omdat ze denken dat de Amerikaanse Fed de rentes zal verhogen. Ik denk daarom dat goud in de komende 3 maanden een neerwaarts risico heeft en naar de 1100 dollar per ounce kan gaan’, vertelt Franciso Blanch, grondstoffenanalist bij Bank of America Merrill Lynch. ‘Kijk je echter naar een termijn van 2 of 3 jaar, dan zien de dingen er een stuk rooskleuriger uit voor goud.’