Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 15611 tot 15615
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Het is bewezen: Roken is gezond. Net als alcohol- en gokverslaving.

U zuipt en rookt veel? Bent verslaafd aan het gokken en liefhebber van wapens? Goed zo. Nu moet u alleen nog in de voornoemde zaken beleggen en dan wordt u rijk. Dat beweren althans enkele economen van de London Business School.

Elroy Dimson, Paul Marsh en Mike Staunton deden onderzoek naar de rendementen van ‘ongezonde’ zaken in het leven. Wat blijkt? De return on investment blijkt er hoger te liggen dan in de ‘gezonde’ aandelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Meeste namen SwissLeaks al onderzocht door belastinginspectie

SwissLeaks De meeste namen uit het recente Swissleaks-dossier waren al onderwerp van het onderzoek van de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) naar HSBC. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in de Kamer verklaard. De BBI is bijzonder waakzaam en volgt de zaak van dichtbij op, verzekerde hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Hug stelt goud gelijk aan paniek

“Wanneer mensen zeggen dat ze goud kopen, is dat meer uit paniek omdat ze geloven dat er een ramp dreigt”, zo luidt in essentie de uitleg van Peter Hug van Kitco, een bedrijf dat groot is geworden met de handel in metalen.

“De kleine investeerders die kopen [goud] en het verdwijnt gewoon. Dat gaat onder het matras omdat ze het metaal willen gebruiken wanneer het einde van de wereld nabij is”, zegt Hug.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Centrale banken kochten in 2014 opnieuw veel goud

De World Gold Council publiceerde vandaag haar rapport over de goudmarkt in 2014. Uit het rapport komt naar voren dat de wereldwijde vraag naar goud vorig jaar 3.924 ton was, een daling van vier procent ten opzichte van 2013. De daling bleef beperkt door een bijzonder sterk vierde kwartaal, waarin de vraag naar goud met 987 ton een procent of zes hoger lag dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Nieuwe Economist-cover vat het Russisch-Oekraïense conflict in één beeld samen

Het liberale zakenmagazine The Economist zou niet enkel verplichte lectuur moeten zijn tijdens de lessen economie in het onderwijs; ook de weergaloze covers die het blad week na week produceert verdienen zo stilletjes aan hun plaats in de galerijen van moderne kunst.

'We houden van onze covers. We steken er zowel tijd als energie in en hebben veel plezier bij het maken ervan. De ene is subtiel, de andere strijdvaardig, ontroerend of zelfs schokkend,' zegt Emma Duncan van The Economist daarover.

Ook deze week is het weer prijs, met een cover die het Oekraïens-Russische conflict in één beeld samenvat. Ook op weg om een zoveelste instant classic te worden.