Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 15611 tot 15615
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

"Big Bazooka" van ECB van start

De Europese Centrale Bank start deze week met het opkopen van maandelijks maar liefst 60 miljard euro. In de komende negentien maanden loopt dat op tot 1,140 miljard euro en misschien zelfs meer.

Het gaat om één van de grootste maatregelen die de ECB gaat nemen in de strijd tegen haperende economische groei en lage inflatie in de eurozone.

In januari werd het enorme programma, in economisch vakjargon kwantitatieve verruiming of QE genoemd, aangekondigd door de ECB.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Dijsselbloem houdt Grieken uitbetaling voor

Griekenland kan misschien deze maand al een eerste betaling van noodsteun tegemoet zien mits het land afgesproken maatregelen doorvoert. Dat zei minister van Financiën en voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem zondag tegen de Financial Times.

Het restant aan noodsteun bedraagt 7,2 miljard euro. Experts van de geldschieters van Griekenland denken dat de staatskas over twee tot vier weken leeg is, terwijl Athene deze maand 4,3 miljard euro moet aflossen. Het steunprogramma werd onlangs met vier maanden verlengd, maar er moet nog wel onderhandeld worden over hervormingen in ruil voor de verlenging.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Goud en zilver report (Week 9)

De goudkoers steeg de afgelopen week van €1.056,43 naar €1.083,79 per troy ounce (+2,59%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €458,77 naar €476,62 (+3,89%) wist te stijgen. De koersen van beide edelmetalen worden voor het grootste deel ondersteund door het opnieuw verzwakken van de euro ten opzichte van de dollar. Ook zijn de berichten over het uitblijven van een renteverhoging gunstig voor goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Bizarre Russische pinautomaat leent geld tegen 730% rente!

In het Russische straatbeeld duiken steeds vaker oranje pinautomaten op. Maar in plaats van je pinpas erin te doen en geld van je rekening op te nemen scan je er je paspoort, poseer je voor een foto en geef je je mobiele nummer af. Vervolgens ontvang je binnen enkele minuten een sms en kun je terug naar de oranje ‘pinautomaat’ om het geld om te nemen dat je nodig hebt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Varoufakis: Griekenland wil koste wat het kost IMF aflossen

Griekenland wil koste wat het kost zijn schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aflossen. Dat zei minister van Financiën Yaris Varoufakis in een interview met de BBC. De aflossing aan de Europese Centrale Bank (ECB) zijn volgens hem van een andere orde van grootte.